Sarımsak sayesinde aromatik bir lezzet, kesme şeker sayesinde tatlı bir kıvam edinebilir taze fasulye sevmeyenlere bile bu malzemeler sayesinde sevdirebilirsiniz.
Sulu domates, kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle tadına tat kattık. Naneli cacıkla güzel, her dem yenir zeytinyağlı taze fasulye.
Yeşil fasulye düşük kalorili bir sebzedir. Kavurması ve yemeği ile diyet yemekleri listesinde yer alır. Diyet öğünlerinde lezzetli ve doyurucu yemek hazırlamak istediğinizde, taze fasulye pişirebilirsiniz. Taze fasulye şekeri yükseltir mi diye endişeniz olmasın taze fasulye kan şekerini dengeler.
- Bir fasulyenin iyi olup olmadığını anlamak için ilk önce rengine bakmak gerekir. Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalı. - Fasulyeyi kırdığınızda "çıt" diye bir ses duyuyorsanız bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir.
Zeytinyağlı birçok yemek gibi taze fasulye de bir süre bekletilmeyi ister. Taze fasulyeyi 1 gün beklettikten sonra tüketirseniz daha lezzetli bir sonuca kavuşabileceğinizi unutmayın.
İlgili 21 soru bulundu
Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın. Fasulyeleri soğuk su içinde soğuyana kadar bekletin. Bu şoklama yöntemi ile fasulyelerin rengi canlı kalacaktır.
Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişir, çatal kolay batıyorsa ve gıcırdamıyorsa yumuşamış demektir :) Ben çalı fasulye kullandım bu arada, enli bir fasulye olduğu için ortadan da dikine kesiyorum, siz nasıl tercih ederseniz. Kavururken tencereyi kısık ateşe alıp kapağı kapatmayı unutmayın.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış taze fasulyeleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
Taze fasulyeye karbonat atılır mı? Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
Kuru fasulyeye karbonat eklemek de çok sık kullanılan bir yöntem. Karbonat fasulyelerin daha çabuk yumuşamasını ve dolayısıyla yemeğinizin daha hızlı pişmesini sağlarken fasulyenin saldığı gazı da yok edebiliyor.
Doğradığın kuru soğan ile sarımsakları hafif bir renk alana dek kavur. Doğranmış taze fasulyeleri ekle kavurma işlemini sürdür. Son olarak rendelenmiş domates, toz şeker ve tuzu ekle. Az miktarda sıcak su ilavesiyle kapağını kapattığın tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişir.
Şeker hastaları için önemli besin maddesi olan taze fasulyeyi tüketmek, kişinin kan şekerini yükseltmez. Aksine taze fasulye yenildiğinde kişinin şekerini dengede tutmada önemli bir rol üstlenir. Bu yüzden taze fasulyenin tüketimi, beslenme ve diyet uzmanları tarafından da önerilir.
Öncelikle fasülyeler hem uçlardan hem ortadan kesilir güzelce yıkanır. Tencereye yağ alınır soğan kavrulur. Üzerine salça eklenir 2 dk karıştırılır ve 3 domates ufak ufak doğranıp üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir böyle 10 dk pişirilir. Daha sonra fasülyeler eklenip tuz katılır.
Tencerede Yumuşacık Taze Fasülye Yapımı (Püf Noktası İle) Tarifi Nasıl Yapılır? Önce fasulyelerimizi yıkayıp, ayıklayıp doğruyoruz, bir tencereye alıp 1 su bardağı su ile arada karıştırarak haşlıyoruz, rengi biraz sararıyor.
Salça ile zeytinyağı tavada kavrulur. Üzerine fasulye kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve sarımsak da konulur. Tuz ve şekeri de katılır. Üzerine gelinceye kadar su ilave edilir.
Saatlerce pişiriyor ancak fasulyeniz hala sert kalıyorsa, çözümü hiç de zor değil. Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
Ardından fasulyeleri ekleyip, 2-3 dakika kadar kavurun. Daha sonra taze fasulyelerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Damak tadınıza göre tuz ve 2-3 adet kesme şeker koyup, 1-2 kere karıştırın.
Normalda fasulye suyla ıslatılır. Bu tarifte ise 2 bardak suya 2 su bardağı süt koyacaksınız ve fasulyeyi bu sütte yatıracaksınız. Bir gece bekleyecek olan fasulyeleriniz sütün içinde şişecek ve pişirmeye hazır hale gelecek. Süt fasulyenizin dağılmasını ve kabuklanmasını önleyeceği gibi lezzetini de tavana çıkaracak.
Biraz karıştırlıır ve tuz, kimyon, karabiber eklenir ( istenilen miktarda ve istenilen baharatları koyabilirsiniz). 1 su bardağından biraz fazla sıcak su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve 20 dakika pişirilir.
Taze fasulye yaz aylarında sıkça tüketilmektedir. Düşük kalorili olması sebebiyle kilo vermek isteyenlerin diyet programında sıklıkla yer almaktadır. Lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Kandaki şeker miktarını düşürme özelliğiyle de şeker hastalarına önerilen bir sebzedir.
Yemek kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğü indirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir. Tencerede ise taze fasulyenin pişirilme süresi değişiklik gösterecektir. Bu durumda düdüklüden farklı olarak, tencerede bu süre 35-40 dakikadır.
Fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatmayı unutmuyorlar ve tuzun tamamen içine işlediğinden emin oluyorlar. Fasulyeler düdüklü tencerede değil büyük tencerelerde mutlaka içme suyuyla haşlanıyor. Suyun üzerinde oluşan köpükleri dikkatlice alıyorlar ve fasulyelerin hafif yumuşayana kadar pişmesine dikkat ediyorlar.
Sonra fasulyeleri koyup az kavurduktan sonra üzerine gelecek kadar sıcak su çok az tavuk suyu veya et suyunu ve tuzunu koyup kısık ateşte pişirelim.
Öncelikle fasulyeler ayıklanır ve kırılır. Güzelce yıkandıktan sonra 10 dakika kadar sirkeli suda bekletilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri