Taze fasulyenin lif içeriği, tok hissetmeyi sağlar ve zayıflamaya yardım eder. Düşük kalorili olduğu halde gayet besleyici ve doyurucu olan taze fasulye, sağlıklı bir öğün için idealdir. Besleyici lifler sayesinde bağırsakları temizleyen bu lezzetli sebzenin kabızlığa karşı koruduğu bilinmektedir.
Yeşil fasulye lif içerikli olmasından dolayı az kalori verir ve kişiyi tok tutar. Bu da kişinin kilo kontrolü sağlamasına yarar.
Vitamin ve lif açısından zengin taze fasulye diyet menüleri için uygun bir alternatiftir.
Etli Yeşil Fasulyenin 100 gramında 63 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 250 gram Etli Yeşil Fasulyede 158 kalori bulunmaktadır.
Yüksek lif içerdiği için, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler.
İlgili 45 soru bulundu
Lifli gıdalar: Baklagiller, pancar, pırasa, enginar, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, keten tohumu gibi lif bakımından zengin gıdaların tüketimi bağırsakların harekete geçmesine yardımcı olmaktadır. Yine lifli gıda gruplarından fasülye, bezelye ve mercimek kabızlığa iyi gelmektedir.
Fasulye ve nohut aslında genel olarak harika birer lif ve protein kaynağıdırlar. Ancak, sindirimi zor olan bazı şekerler barındırdıklarından şişkinlik yapabilirler. Bunları sindirime yardımcı kimyon gibi baharatlarla beraber tüketebilirsiniz.
Taze fasulye yaz aylarında sıkça tüketilmektedir. Düşük kalorili olması sebebiyle kilo vermek isteyenlerin diyet programında sıklıkla yer almaktadır. Lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Kandaki şeker miktarını düşürme özelliğiyle de şeker hastalarına önerilen bir sebzedir.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
1 yemek kaşığı taze fasulye kaç kalori? 1 yemek kaşığı (25 gr) zeytinyağlı taze fasulye 12 kcal. 1 küçük porsiyon (110 gr) zeytinyağlı taze fasulye 54 kcal. 1 orta porsiyon (150 gr) zeytinyağlı taze fasulye 73 kcal.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Sebzeler: Yüksek hacimli ve düşük kalorili olan brokoli, pırasa, havuç veya karnabahar gibi farklı türlerdeki sebzeler tokluk hissine katkıda bulunur. Peynir: Özellikle yağ ve karbonhidrat oranı düşük olan peynirler protein yönünden zengindir ve uzun süre tokluk hissi verir.
Süt, ayran gibi süt ürünleri
Özellikle ayran içerdiği proteinler sayesinde uzun süre tokluk hissetmenizi sağlar. Göbek çevresindeki yağları da yaktığı söylenen ayranı evde kendiniz yaparsanız çok daha etkili olduğunu göreceksiniz.
Diyet öğünlerinde lezzetli ve doyurucu yemek hazırlamak istediğinizde, taze fasulye pişirebilirsiniz. Taze fasulye şekeri yükseltir mi diye endişeniz olmasın taze fasulye kan şekerini dengeler.
Taze fasulye tüketimi kanser riskini azaltırken, yüksek lif içeriği sindirim sistemi üzerinde pozitif etki yapar. Lifin belirli türleri sindirim sürecini kolaylaştırır ve sağlıklı bağırsak hareketini destekler. Bu da bağırsak yollarındaki baskıyı azaltır.
Ayrıca içeriğindeki yüksek lif aynı zamanda kabızlık problemine de yardımcı olmaktadır. Bireylerin taze fasulye kilo aldırır mı sorusuna yanıt olarak zayıflama diyetlerinde yeşil taze fasulye sıklıkla tüketilebilir.
American Journal Of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir çalışmaya göre günde 1 porsiyon bezelye, fasulye, nohut veya mercimek gibi kuru baklagil tüketimi kilo kaybına yardımcı olabilir.
Diyet yapanlar gönül rahatlığı ile kuru fasulye tüketebilmektedir. Acıkmayı önlemesi ve tok tutmasından dolayı diyet listelerinde yer almaktadır. Kuru fasulyenin yanında pilav olması kalori miktarını yükselttiğinden, pilavsız bir şekilde tüketilmek daha faydalıdır.
Pişmiş taze fasulyenin 100 gramında 35 kalori bulunmaktadır. Pişmiş taze fasulyenin 1 porsiyonu (150 gr) 53 kalori, 1 yemek kaşığı (25 gr) 9 kaloridir.
FODMAP adı verilen karbonhidratlar, özellikle irritabl bağırsak sendromu olan kişilerde şişkinlik ve diğer sindirim semptomlarına neden olabilir. Onun için yüksek FODMAP içeren (buğday, soğan, sarımsak, brokoli, lahana, karnabahar, enginar, fasulye, elma, armut, karpuz) uzak durulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri