Fıstıkların kabuklarının uçlarını çıtlatıp düdüklüye dolduruyoruz. Üzerine tuzumuzu ekleyip fıstıkların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Havası çıktıktan sonra 20 dakika haşlıyoruz. Afiyet olsun!
Ne tür bir fıstık kızarttığınıza bağlı olarak pişirme süreleri değişecektir. Kabuksuz yer fıstığı için 15-20 dakika pişirin. Kabuklu fıstık için 20-25 dakika pişirin. Adım: Yer fıstıklarını sürenin sonunda fırından çıkarın.
Tavamıza fıstıklarımızı koyalım, sonra yarım su bardağı suyumuzun içerisine tuzumuzu katalım ve karıştıralım. Tavamızın altını açalım, biraz fıstıkları ısıtalım ,ama 1 dk geçmesin yoksa tuzlu suyumuzu koyduğumuzda tavamıza hemen suyunu çeker ve istediğimiz gibi olmaz .
İlgili 20 soru bulundu
Taze yer fıstıklarının çamurlarını güzelce yıkayıp arındırıyoruz. Fıstıkların kabuklarının uçlarını çıtlatıp düdüklüye dolduruyoruz. Üzerine tuzumuzu ekleyip fıstıkların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Havası çıktıktan sonra 20 dakika haşlıyoruz.
Büyük bir tencereye su, tuz, baharat ve yer fıstığı koyun, kaynatın. Kısık ateşte kaynatın. Fıstıklar istenen yumuşaklık düzeyine ulaşana kadar kaynatın. Süzün ve yiyin.
Orta ateşteki ocağa yapışmaz bir tava koyun. Geniş ve kenarları yüksek bir tava kullanın, böylece fıstıklar tavadan düşmez. Tavaya herhangi bir pişirme spreyi veya tereyağı koymanıza gerek yoktur. Kuru tavda kavurmak daha iyi sonuç verecektir.
Tuz, nemi çektiğinden evde yağlı tohumları saklarken iri tuz kullanılmalıdır. Yer fıstığı, fındık, diğer fıstıklar, ceviz, nemli ve sıcak yerlerde saklandıklarında küflenirler. Bu nedenle yağlı tohumlar, serin yerde saklanmalıdır."
YER FISTIĞININ FAYDALARI
Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve iyi kolesterol seviyesini yükseltir. Kolon ve mide kanserine karşı büyük bir savaş verir. Kan şekeri seviyesini dengelemeye yardım eder. E vitamini deposudur ve bundan dolayı da cilt sağlığına fazlasıyla yararlıdır.
Fırında Kabuklu Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuklu fıstıkları suda yıkayıp tepsiye katıyoruz, üstüne tuzu ekleyip, 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Tavada Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur? Tavada kavurma yönteminde de diğer fırın yöntemi olduğu gibi suda bekletme ve soslama aşamaları uygulanıyor. Ancak, tuzlu su karışımı, fıstıklar kavrulduktan sonra üzerine ekleniyor. Ardından bir süre daha kavurmaya devam ettikten sonra pişirme işlemine son veriliyor.
Kabuklu fıstıklar kavrulmuş olursa daha kolay soyulurlar, içlerindeki fıstıklar yarı çiğ yarı kavrulmuş olur. Dilediğiniz her tarifte bu fıstıkların içlerini kullanabilirsiniz.
1- Taze Kuruyemişi Anlamanın En Kolay Yolu: Tadı
Taze kuruyemiş, tadından anlaşılabilir. Bayat kuruyemişler, acı bir tada sahiptir. Bunun nedeni, kuruyemiş çeşitleri içindeki yağ dengesinin kaybolmasıdır. Yağ dengesi kaybolan ürünler, bozulmaya başlayan ürünlerdir.
1. ürün yer fıstığı hasadının Ağustos ayının son haftasında başlayıp Eylül ayının son haftasına kadar devam ettiğini, 2.
yer fıstığı(kabuklu) %1-5 fire verir. fıstık içi tuzlu kavrulduğu zaman tuz dahil %10 fire verir. fıstık içi tuzsuz kavrulduğu zaman %14 fire verir.
Yerfıstığı; meyvesi kolay bozulabilen, uygun şartlarda 5 yıla kadar depoda tutulabilen fakat uygun olmayan koşullarda muhafaza edildiğinde ise solma, böceklenme, bayatlama, tat da bozulmalar göstererek bir ayda yenilemez duruma gelebilen bir bitkidir.
Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapatılarak kapalı plastik torbalara koyup derin dodurucuda saklaya bilirsiniz.
Kuruyemişleri cam kavanozlara veya buzdolabı poşetine doldurarak ağızlarını kapatın. Serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Kavanoz kapağının içerisine peçete koymak, kuruyemişlerin nemden uzak olmasını sağlar.
Bu nedenle küspesi, karma hayvan yemi üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor." dedi.
Bunun için domates salçası, sarımsak tozu, çeşni, tuz, isteğe göre karabiber gibi baharatlar ile fıstıklar harmanlanır. Katılan soslar ile harmanlanan fıstıklar bir tencere içerisinde lezzeti içine çekmesi için bir süre bekletilir. Tüm bu baharatların özünü içine çeken fıstıklar soğumaya bırakılır.
Taze Antep Fıstığı Kilosu (2020) Ne Kadar? Her Sene değişiklik gösteren taze antep fıstığı 2020 yılında ağustos aylarında kilogramı ” 59 TL ” satışa sunuldu.
Fıstık B6, B9 ve E vitaminlerinin yanında; niasin, riboflavin, thiamin gibi maddeleri ve sağlık açısından oldukça faydalı olan pantotenik adında bir asit içerir. Potasyum, manganez, bakır, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum, çinko ise fıstığın içerdiği minerallerin bazılarıdır.
Kabuklu fıstık dışı neden tuzlanır? kilo ile açık kuruyemiş satılan yerlerde yer alan yer fıstığıdır. karayolları tuzlama ekipleri bile daha az tuz ile haşır neşir olmaktadırlar. çöpe atılacak olan dış kabuğunu 2 cm'lik tuz tabakası ile kaplamanın amacı, ürünün kilo basmasını sağlamak ve haksız kazanç elde etmektir.
* Kabuklu fıstık amino asit maddeleri ve protein açısından vücudumuzun ihtiyacı olan maddeler konusunda beyaz et ve yumurtanın ardından en etkili olandır. Gün içerisinde bir avucunuza sıgacak kadar kabuklu fıstık tüketmeniz, normal bir insanın ihtiyacı olan proteinin otalama %28´ini karşılayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri