Bu yüzden, zaman içerisinde farklı saklama koşulları geliştirilmiştir. Sucuk, buzdolabında, kurutarak veya dondurarak muhafaza edilebilir.
Sucuğu parçalara böldükten sonra buzdolabı poşetine koyun ve üzerine tarihin yazılı olduğu etiket yapıştırın. Daha sonra sucuğu buzdolabının buzluk bölümünde veya derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir.
Evde sucuk yapımı malzemeler eksiksiz olursa ve kurutma işlemi de iyi bir şekilde yapılabilirse iyi sonuç alınacak bir yöntemdir. Ortalama 1 haftada evde kurutma tamamlanır. Fabrikasyon sürecinde ise bu işlem 1 aya kadar uzatılabilmektedir.
Sucuk Nasıl Saklanır? Evde yapılan sucuklar açık olduğu için mutlaka süreye dikkat etmek gerekmektedir. Bu doğrultuda sucukların biraz daha uzun süre kalabilmesi için streç film kullanmak etkilidir. Bu bağlamda sucukları streç filme sarmak suretiyle, buzdolabı poşetine koyarak sıkıca bağlamak gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
Üzerine sucuklar dilimlenerek eklenir. Üç yemek kaşığı sıvı yağ ve bir çay kaşığı tuz atılarak harmanlanır. Yüz seksen derece fırında yaklaşık yirmi beş dakika kadar pişirilir ve ardından fırından çıkarılarak servis edilir İsteğe göre pişirirken fırın poşeti de kullanılabilir.
Sucuk paketinden çıkarılır, etiketi söküür güzel bir streçle sarılıp buzdolabında 6 aya kadar bu şekilde sağlıkla muhafaza edilir.
Normalde sucuk dondurucuda hiç hava almadıysa ve sıcaklık hep sıfırın altında kaldıysa sucuk bozulmaz çünkü o sıcaklıkta sucuğu bozacak mikroorganizmalar üreyemez fakat buzluktan çıkardığınız ve yarısını tükettiğiniz sucuk illaki hava ile temas etmiş olur ve kalan sucuğu donmuş olsa da en kısa sürede tüketmek gerekir.
Hemen tüketilmeyecek olan sucuklar, derin dondurucuya kaldırılarak orada bırakılabilir. Buzdolabında 3 hafta kadar bırakılan sucukların kurutma işlemi tamamlanmaktadır.
Sucuğun içerisinde et ve sakatat vardır. Bu nedenle de iyi saklanmadığı takdirde kolay bozulabilir bir gıdadır. Özellikle evde yaptığınız sucuklar, hazır sucuklara göre çok daha kolay bozulabilirdir. Fabrikasyon işlemlerinden geçmeyen nemli sucuk, küflenmeye yol açar.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Hazır aldığınız paketleri sucukları en doğru saklama yöntemi buzdolabında saklamaktır. Paketli sucuklar buzdolabında son tüketim tarihine kadar dayanabilir. Açılmış paketli sucuklar da buzdolabında saklanabilir fakat açılmış sucukları buzdolabına atmadan önce hava almayacak hale getirmelisiniz.
Sucuk yapılırken dana eti ya da manda eti gibi farklı etler kullanılarak bu işlemler gerçekleştirilebilir. Etlerin çekilmesinin ardından sucukta kullanılan baharatlarla bu etlerin harmanlanması ve hava almayacak şekilde bütünleşmesi gerekir. Daha sonra etler kendine özgü kılıflara doldurularak kurutulur.
Pastırma kuru bir ürün olduğundan ağzı kapalı bir şekilde rahatlıkla buzdolabında saklayabilirsiniz. Dilimlere bölerek kullanacağınız büyüklüklere ayırdıktan sonra buzlukta da saklanmasında hiçbir sakınca yok."
Fermente edilen sucuk aslında çiğ ettir. Etin kıyma hali olan sucuk bu yüzden pişirilmesi lazım. Ancak uzun süreli kıyma haline gelmek için oldukça işlemden geçirilen sucuk hakkında halk arasında bilinen bir yanlış çiğ olarak tüketilebilir bilgisidir. İnsan vücudu çiğ et tüketimine müsait değildir.
Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur.
İmal edilip, uzun süre satılmayarak imalatçıda stok olarak kalmış bulunan sucuk firesi %12'ye kadardır. İmalatçıdan alınıp perakendeciye satmakta bulunan toptancıların sucuk firesi %7'ye kadardır. Toptancıdan alınıp tüketiciye satılmakta olan sucukların bakkal ve mezeci firesi %5-6 kadardır.
Eğer bu durumu erken fark ettiyseniz ve beyazlama fazla değilse sucuğun dış kısmını sirkeli bez ile silerek temizleyebilirsiniz. Sucukta beyazlamanın önüne geçmek için; İlk yapmanız gereken şey sucukları serin ve kuru yerde saklamak. Serin bir yerde sakladığınız sucukları tüketmeden önce ara ara limon ile silin.
Eğer siz de sucuğun dışı küflenirse yenir mi diye soruyorsanız, ben tavsiye etmiyorum çünkü ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Sonuçta dışından küflenmeye başlamış ve içine de geçmiş olabilir. İnsanlar dışını soyup hemen pişiriyor ama içine geçtiyse sağlık açısından problemler yaşayabilirsiniz.
şeyma hanım elinize saglik. benim sorum: acaba buzluktan çıkan kiymayla sucuk yapsak, bu sucuğu tekrar buzluğa koyabilir miyiz? Kesinlikte önceden döndürdüğü üz kıymayı kullanmayın.
Üç gün sonra sucuğu dolaptan çıkardığında karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı. Sucuğun içinden adeta kurt fışkırdı. Yaşadığı olayın ardından Bilecik Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne giden vatandaş, sucuğu göstererek hangi marketten ve ne zaman aldığına dair bilgileri yetkililerle paylaştı.
O nedenle son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, sağlığınızı tehdit edebilir. Gıda zehirlenmesine yol açabilir ya da uzun süre etkisi belli olmayan toksik bileşikler ileriki zamanlarda sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Hectopat. Tavsiye edilen tüketim tarihi geçirilebilir ancak son kullanma tarihini geçirmek daha sıkıntı bir şey. Denildiği gibi buzlukta muhafaza edildiğinde daha uzun süre dayanacağına katılıyorum. En temizi ufak bir parça kesip bir şekilde bozulma durumunu incelemek.
Seçenekler: 1 kg499,00 TL/kg. 2 kg499,75 TL/kg.
Fermente sucuk, işlem görmüş sucuktur. Fermantasyon işlemi ise bazı mikroorganizmaların çiğ etin içinde bulunan karbonhidratları dönüştürmesidir. Böylelikle, sucuğun pH değeri düşürülür ve bu da bağırsaklar ve sindirim sistemi için faydalı bir işlem olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri