Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. Tıbbi sekreterlik sertifikası olanlar Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Eğitimi başarı ile tamamlayanlar e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı tıbbi sekreterlik sertifikası sahibi olacaklardır. Alınacak sertifika ile kamu, özel hastane ve sağlık kurumlarında tıbbi sekreter olarak çalışabilirsiniz.
Tıbbi sekreterlik belgesi, hastanelerde, kliniklerde, polikliniklerde, sağlık ocaklarında ve özel sağlık kurumlarında çalışmaya imkan tanıyan bir meslek grubudur.
Tıbbi sekreterlik, devlet onayı alınmak zorunda olan bir meslektir. Dolayısıyla bu konuda bir kariyer planlaması yapıyorsanız iş başvurularınızı yapabilmek ve özel yada kamu kurumlarında bu konuda çalışmak istiyorsanız mutlaka Edevlet onaylı tıbbi sekreter sertifikasına sahip olmak durumundasınız.
Meslek yüksekokulları dışında alacağınız tıbbi sekreterlik sertifikası veya hasta kabul danışmanı sertifikası ile de başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. KPSS şartsız alımlar da bulunmaktadır. Ayrıca KPSS de alacağınız puana göre, taban puanları ve başarı durumunuza göre hastanelere başvurabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Üniversitelerin tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunları herhangi bir sertifikaya ihtiyaç duymadan bu alanda çalışabilir iken diğer bölümlerden mezun olanlar tıbbi sekreterlik ve hasta kabul danışmanlığı eğitimi alarak sertifika sahibi olabilirler.
Memur olmak isteyenler için, kariyerlerini kamu sektöründe şekillendirmek ve daha fazla iş fırsatı elde etmek için ek niteliklere sahip olmak önemlidir. Bu noktada, memur olmak için sertifikalara sahip olmak, başvurularınızda avantaj sağlayabilir ve sizi diğer adaylardan ayırabilir.
Sertifika kamu atamalarında geçerlidir. Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi bir çok kamu / memur atamalarında geçerlidir. Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar.
eleman.net verilerine göre, Tıbbi Sekreter 2023 yılında ortalama 15.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tıbbi Sekreter , Ocak 2023 yılında ortalama 12.210 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.700 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Tıp Sekreterliği Eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 1144 Saat'e çıkartılmıştır. Bu belge ile Öğrencilerimiz Hastanelere sözleşmeli personel olarak yerleşme haricinde KPSS da da seçim yapma imkanı sunulmuştur.
Ancak eczane personelinin yanında yardımcı personel olarak çalışabilirler.
Öncelikle sertifika verdiğini iddia eden kurumlardan aldığınız belgenin resmi geçerliliği olması gerekmektedir. Bu da belgenin sertifika statüsünde düzenlenmesini gerektirir. MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır.
Genellikle, sağlık kurumları hafta içi günlerde 8 saatlik bir çalışma süresiyle hizmet verirler. Bu nedenle, tıbbi sekreterler de hafta içi 5 gün boyunca, genellikle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar çalışırlar.
Üniversitelerin ilgili bölümleri olan Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik diplomasının yerine geçecek bir sertifika değildir.
Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde hasta kabul elemanı olmak için öncelikle hasta kabul sertifikası sahibi olunmalıdır.
Devlette tıbbi sekreter olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve tıbbi sekreterlik alanında eğitim almış olmak gerekir. Devlette görev almak isteyen bir tıbbi sekreter, bu alanda aldığı eğitimleri belgelendirmeli ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) en az 85 puan almalıdır.
Kamu sektöründe istihdam edilenler, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Tıbbi Sekreter (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü, üniversitelerin meslek yüksekokulları bünyesinde bulunur. Özel üniversitelerde ve devlet üniversitelerinde de bu alanda eğitim alınması mümkündür. Tıbbi sekreter olarak bu bölümden mezun olabilmek için mezuniyet şartlarını yerine getirmek gerekir.
Bunun için, tıbbi sekreterler hastanelerde hasta, sağlık çalışanı ve yönetim arasında iletişim kurulmasını sağlar. Bu açıdan bakıldığında, tıbbi sekreter sağlık hizmeti veren ekibin bir üyesi olarak görülmektedir.
Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır. Yukarıdaki şekilde edindiğiniz E-devlet onaylı sertifikalar size yeni bir beceri ve meslek öğretmesi haricinde, bir çok iş dalında da çalışma - istihdam imkanı sağlarlar.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
Sertifikalar, birçok şekilde işe yarayabilir. İşverenler, sertifika sahiplerini tercih ederek iş başvurularında avantaj sağlayabilirler. Sertifikalar, işverenlere, adayların belirli bir alanda yetkin olduğunu kanıtlama imkanı verir ve böylece işe alım sürecinde güven ve güvenilirlik oluşturur.
Yükseköğretim kurumlarınca verilen kurs ve eğitim programları sonucu alınan sertifika/belgeler debu kapsamdadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri