Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
PTT'den kimlik kartı ile para çekme uygulaması!
Kimlik kartlarını üzerinde yer alan çip sayesinde ATM'de kullanmak mümkün hale geldi. PTT hesabı olup olmadığına bakılmaksızın, TC Kimlik Kartı ve Nüfus Müdürlükleri'nden kimliği teslim alırken verilen şifre kullanılarak yatırılan bu ödemeler ATM'den çekilebilecek.
ATM'den nasıl kartsız para çekme işlemi yapabilirim? ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
Alıcı, herhangi bir VakıfBank ATM'sinin Kartsız İşlemler Menüsünden aşağıdaki bilgileri girerek kendisine gönderilen parayı kolayca çekebilir: Alıcının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Alıcının Cep telefonu numarası Gönderen kişinin cep telefon numarası
Kartsız para çekme işlemi, PTT ATM'si ve PTT şubesi arasında bir süreç gerektirir. İşlem kodunuzu veya referans numaranızı unutmamaya özen gösterin ve kimliğinizi yanınızda bulundurun. Bu işlem için bazı ücretler veya limitler olabilir, bu nedenle PTT görevlisine danışarak ilgili bilgileri almanızda fayda vardır.
İlgili 22 soru bulundu
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.
İsminize gönderilen para transferleri için işleme ait referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz ile en yakın PTT işyerine giderek, paranızı alabilirsiniz. Yurtiçi veya yurtdışındaki banka hesabınıza veya yurtiçindeki kartınıza gönderilen para transferleri otomatik olarak hesabınıza yansımaktadır.
Bu dönemde TC kimlik numarasını ele geçiren kişiler kimliği kopyalayarak kredi çekebilir ya da çeşitli kurumlara başvuru yapabilirlerdi. Fakat yeni tip kimlik kartlarının kopyalanması mümkün olmadığı için sadece TC kimlik numarası ile herhangi bir işlem yapılamaz.
*Para yatırma işlemi Hükümlü ve Tutuklu TC Kimlik Numarası veya ID numarası ile yapılmaktadır. *PARA YATIRMA İŞLEMİ SIRASIYLA BELİRTİLEN ŞEKİDE YATIRILMAKTADIR.
Başkasının kimliği ile kredi çekilemez. Nitekim başkasının rızası olsa bile bu yine suçtur.
ATM'den Kartsız Para Çekme
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır. Daha sonra ATM ekranında görülen QR kod telefonun kamerasına okutularak para çekme işlemi tamamlanır.
Cebe havale işlemi yapıldığında paranın gönderildiği kişiye güvenlik kodunun yazılı olduğu bir mesaj gönderilir. Alıcı mesajı aldıktan sonra 24 saat içinde herhangi bir ATM'ye giderek parayı çekebilir.
PTT hesabınız olmadığını bu yüzden adınıza veya TC kimlik numaranıza para gönderildiğini ve bu parayı çekmek istediğinizi belirtin. Veznedeki görevli kimlik bilgileriniz ile size para gönderilip gönderilmediğini kontrol edecektir. Ve gönderilen parayı size teslim edecektir. İşlem bu kadar basit.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Kimlik kartı başvuru ve yenileme ücretini Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank'tan yatırabilirsiniz. ATM'ler üzerinden kimlik ücreti yatırmak için şu adımları izleyin: 'Kartsız işlemler'i seçin.
→ Bir haber sitesi tarafından yayımlanan 13 Nisan 2023 tarihli habere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında hane başına 12 ay boyunca düzenli ödeme yapacak. Habere göre bu destek programından faydalanmak için tek şart T.C. kimlik numarasının (TCKN) son rakamının çift sayı olması.
kimlik numarasına yatan para sorgulama işlemi de internet bankacılığından yapılır. Aynı zamanda mobil uygulama üzerinden de sorgulama yapılabilir. İnternet şubesine T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile girilmelidir.
Bankalarda Sıklıkla Kullanılan TCKN kelimesinin Açılımı Nedir? Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yani TCKN genelde banka gibi resmi evraklarda yer alır. Bunun nedeni ise banka evraklarının genelde küçük boyutta yapılmasından kaynaklanır. Küçük boyuta çok fazla yazı sığdırabilmek için TCKN gibi kısaltmalar kullanılır.
Sadece TC kimlik numarası ile hiçbir şey yapamaz. TC kimlik numarasının sır gibi tutulmasının nedeni onun üzerinden işlem yapılmasının istenmemesidir. Başka yerlerde ondan önce kullanılmasının istenmemesidir. Öyle sadece TC kimlik numarası ile banka ve diğer yerlerden hakkında işlem yapamaz.
Sadece TC Kimlik No İle Şirket Kurulur mu? Permakültür Nedir? Geçmişte sadece kimlik bilgileriyle şirket kurulması mümkün olsa da, günümüzde sadece TC kimlik numarası ile şirket kurulması mümkün değildir.
Kimlik bilgilerinin ele geçirilmesi yoluyla açılan cep telefonu hattı ya da kurulan şirketlerin, dolandırıcılık olaylarının yanı sıra terör eylemlerinde de kullanılabileceğine dikkati çeken hukukçular, vatandaşlara e-Devlet üzerinden adlarına kayıtlı şirket ya da hat olup olmadığını kontrol etmeleri uyarısında bulundu.
Müşterilerimize sıra bekletilmeksizin nakit çekim-yatırma, fatura tahsilatı, maaş ödemeleri, HGS bakiye yükleme ve PTTBank işlemleri ile anlaşmalı bankalara ait işlemleri yapabilmeleri sağlanmıştır.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri