Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
ATM'den nasıl kartsız para çekme işlemi yapabilirim? ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
“Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü” aracılığıyla ilgililerin, T.C. Ziraat Bankası hesap numarasını Kuruma bir defaya mahsus olmak üzere bildirmeleri üzerine T.C. Kimlik numarası ile yapılacak ödemelerin ilgililer tarafından belirtilen hesaba aktarımı sağlanacaktır.
Bu da bankamatikten değil şubelerden yapılır. İsme veya TC numarasına gönderilen para ise PTT şubelerinden şu şekilde çekilir: Size para gönderecek kişi şubede işlem yaparken hangi PTT şubesine para göndermek istediğini sorarlar. Bu yüzden parayı hangi şubeye göndermesi gerektiğini ona söylemelisiniz.
Ön yüklemeli Pttkartlar ile hak sahipleri yardım ödemelerini, sıra beklemeden Pttmatik'lerin yanı sıra tüm banka ATM cihazlarında nakit alabilmekte ve yurtiçi-yurtdışı alışveriş işlemlerinde kullanabilmektedirler.
İlgili 29 soru bulundu
İsminize gönderilen para transferleri için işleme ait referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz ile en yakın PTT işyerine giderek, paranızı alabilirsiniz. Yurtiçi veya yurtdışındaki banka hesabınıza veya yurtiçindeki kartınıza gönderilen para transferleri otomatik olarak hesabınıza yansımaktadır.
Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek uygulamayla, PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar, çipli TC kimlik kartları ve nüfus müdürlüklerinden kimliklerini teslim alırken kendilerine verilen şifrelerle ATM'lerden giriş yaparak hesaplarına yatırılan ödemeleri temin edebilecek.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Para çekmek için yanında cüzdan ya da kart taşımaya ihtiyaç duymazsın. ''İşlemler” menüsünden “Kartsız Para Çek” sekmesine tıklayarak para çekme şifreni oluşturabilirsin. Sonrasında sana en yakın ATM'den 7 tuşuna basarak telefon ekranında oluşturduğun şifreni ATM ekranına girmen gerekiyor.
İlk yöntem olarak, PTT ATM'lerini ziyaret ederek hesap bakiyesi sorgulaması yaptırabilirsiniz. Kartınızı ATM'ye yerleştirdikten sonra 4 haneli şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Şifrenizi girdikten sonra hesap işlemleri seçeneklerini takip ederek kart bakiyenizi ana ekranda görebilirsiniz.
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
→ Bir haber sitesi tarafından yayımlanan 13 Nisan 2023 tarihli habere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında hane başına 12 ay boyunca düzenli ödeme yapacak. Habere göre bu destek programından faydalanmak için tek şart T.C. kimlik numarasının (TCKN) son rakamının çift sayı olması.
*Para yatırma işlemi Hükümlü ve Tutuklu TC Kimlik Numarası veya ID numarası ile yapılmaktadır. *PARA YATIRMA İŞLEMİ SIRASIYLA BELİRTİLEN ŞEKİDE YATIRILMAKTADIR.
Alıcı, herhangi bir VakıfBank ATM'sinin Kartsız İşlemler Menüsünden aşağıdaki bilgileri girerek kendisine gönderilen parayı kolayca çekebilir: Alıcının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Alıcının Cep telefonu numarası Gönderen kişinin cep telefon numarası
no ile bir şey yapılmaz.
Bundan sonra kısa çalışma ödeneği, sosyal yardım, doğum yardımı ve İŞKUR ödemeleri çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirilebilecek. Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
ATM'den Kartsız Para Çekme
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır. Daha sonra ATM ekranında görülen QR kod telefonun kamerasına okutularak para çekme işlemi tamamlanır.
PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
PTT ATM 'lerinden kartsız para çekme işlemi yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: PTT ATM'sine gidin ve ekran üzerinde "Kartsız İşlemler" seçeneğini seçin. Ardından "Para Çekme" veya benzer bir seçeneği seçin. ATM size bir işlem kodu veya referans numarası verecektir. Bu kodu veya numarayı not alın.
Adınıza gönderilen para transferleri için işleme ait referans numarası ve nüfus cüzdanınız ile size en yakın PTT şubesini ziyaret ederek, paranızı kolay bir şekilde çekebilirsiniz. Ayrıca yurt içi veya yurt dışı banka hesaplarınıza yapılan para transferleri anında hesabınıza geçmektedir.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri