Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereği otobüs bileti satın alırken yolcuların T.C. Kimlik numaralarını girmeleri zorunlu.
İç hatlar ve dış hatlar olsun kimlik kontrolü yapılmaktadır. Bu nedenle uçuş öncesi kontrol noktalarına gelmeden önce nüfus cüzdanınızı, ehliyet, pasaport gibi belgelerinizi yanınızda bulundurmayı asla unutmayınız.
Ad, soyad, doğum tarihi, T.C. Kimlik No ve HES Kodu uçak bileti almanız için sizden istenen diğer bilgiler. Bu bilgileri girişinizin ardından ödeme adımına geçiyorsunuz ve orada da kart bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Uçak bileti alabilmeniz için sizden istenen bilgiler yalnızca bu kadar.
İsim ve soyisim ucak bileti üzerinde değişikliği sonradan mümkün olmayan tek bilgidir. Bunun dışında tc kimlik no, doğum tarihi, pasaport no gibi bilgilerin eksikliği veya yanlıslıgı ucuslarınızı etkilemez.
İlgili 38 soru bulundu
Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince herhangi bir kaza, arıza vb. gibi bir durum ile karşılaşılması ihtimaline karşın yapılan Ferdi Kaza Sigortası'ndan yararlanabilmeniz adına, bilet satın alırken T.C. kimlik numarası talep edilir.
Bu ne yazık ki mümkün değil. Uçak biletleri başkalarına devredilemez. Eğer biletinizi kullanamayacaksanız tarihini ve zamanını değiştirmeyi, bu mümün değilse de bileti iptal etmeyi deneyin.
Bileti almadan önce kimlik göstermek zorundasınız. Eğer yanınızda bir kimlik yok ise "Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği"nden "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik belgesi" alabilirsiniz. Ancak bu işlemi uçağa binmeden en az 30 dakika önce yapmanız şart.
İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.
Havalimanında İç Hatlar Emniyet Büro Amirliğine gidiyorsunuz, size bir belge doldurtuyorlar. Daha sonra bu belgeyi GBT ve Mernis sistemlerinden kontrol edip bilgiler doğru ise size Geçici Kimlik Belgesi veriyorlar.
e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kimlik kartının kayıp kart bildirimi yapılmalı ya da nüfus cüzdanı/kimlik kartı kaybı nedeniyle yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize yeniden kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı misafirlerimizin tebliğ ettikleri resmi seyahat dokümanı mutlaka TC kimlik numarasını içeriyor olmalıdır. c.Yukarıda belirtilen kimlik ve kimlik yerine geçen tüm belgelerin fotokopileri, kimlik olarak kabul edilmemektedir.
numarası veya T.C. Kimlik numarası bilgisine yer verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Nihai tüketici olarak fatura istediğinizde T.C. kimlik numaranızı vermek zorunda değilsiniz.
Birey kimlik tespitinin hızlı bir şekilde yapılmasının sağlanması. Bireyin doğumundan itibaren tüm işlemlerinin ortak bir numara ile yürütülmesinin sağlanması. Kamu kuruluşları arasında bilgi alışverişinin kolaylaştırılması, vatandaşa daha hızlı ve güvenli hizmet verilmesinin sağlanması gibi amaçları kapsamaktadır.
Arkadaşlarına verdiğin TC numarası sıkıntı yaratmaz.
3D Secure sistemi online uçak bileti alımınızı güvenli hale getiren sistemdir. Visa ve Mastercard ile yapılan online işlemlerin çoğunluğunda kullanılır. Alışveriş bilgilerinizin doğrudan bankaya iletilmesiyle bilgileriniz üçüncü şahıslar tarafından görüntülenmeden işleminizi tamamlamış olursunuz.
Uçak biletini internet üzerinden almak oldukça güvenli bir işlemdir. Pek çok firma bu konuda gerekli alt yapıya sahiptir. Bu nedenle uçak bileti alırken endişe etmemek gerekir. Gelişen teknoloji ile dilediğiniz cihazdan dilediğiniz gün ve saatte bilet satın almanın konforunu yaşayabilirsiniz.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Yurt içi yolculuklarınızda aşağıdaki belgeleri kimlik olarak kullanabilirsiniz: Nüfus cüzdanı Geçici nüfus cüzdanı belgesi. Sürücü belgesi.
Belgesini Alabiliyor
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor.
Rezervasyon yapılmış veya satın alınmış bir bilet üzerinde isim değişikliği yapılması mümkün değildir.
Bilet oluşturulduktan sonra yolcu bilgilerinde ne yazık ki değişiklik işlemi yapılamaz.
E Devlet kapısı vatandaşlara birçok farklı alanda sorgulama yapabilme imkanı tanır. Bunlardan biri de uçuş sorgulamadır. E Devlet'ten iç hatlar ve dış hatlar için ayrı ayrı sorgulama yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri