233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi iktisadi devlet teşekkülü olarak faaliyet gösteren Teşekkülümüzde esas itibariyle hizmetler, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3.maddesi gereğince Memurlar, Sözleşmeli Personel ve İşçiler tarafından yürütülmektedir.
Bu Anastatü ile teşkil olunan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (Teşekkül) tüzel kişiliğe sahip, faaliyetlerinde özerk ve sorumluluğu sermayesiyle sınırlı bir İktisadi Devlet Teşekkülüdür.
(TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adı altında iki ayrı İktisadi Devlet Teşekkülü olarak yeniden yapılandırılmıştır. 1994 yılında TEAŞ ve TEDAŞ tüzel kişiliklerine kavuşmuşlardır.
(5) Teşekkülün ilgili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıdır.
TEDAŞ sahibi olduğu dağıtım şirketleri vasıtasıyla, Türkiye'deki elektrik dağıtımıyla, elektriğin tüketicilere perakende satışıyla ve tüketicilere perakende satış hizmeti vermek üzere kurulmuş bir kamu iktisadi teşebbüsüdür.
İlgili 20 soru bulundu
Enerjisa Enerji A.Ş., Sabancı Holding ve E.ON'un eşit hisse yapısına dayalı ortaklığında faaliyetlerini sürdürmektedir. Enerjisa Enerji, Türkiye'nin en büyük özel sektör halka arzını gerçekleştirerek 8 Şubat 2018 tarihinde hisselerinin yüzde 20'sini halka açmış ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır.
Teşebbüslerde genel idare esaslarına göre yürütülmekte olan asli ve sürekli görevler I sayılı cetvele tabi memur statüsündeki personel tarafından yürütülmektedir.
Genel Müdürlüğümüzde 399 Sayılı KHK tabi Kadrolu ve Sözleşmeli Personel ile 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında İŞÇİ istihdam edilmektedir.
Türkiye Elektrik Kurumu, 13.08.1993 tarihinde Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş. (TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adı altında iki ayrı iktisadi devlet teşekkülüne ayrılmıştır.
Elektrik dağıtım sektörününde özel sektör payı yüzde 100'e ulaştı. TEDAŞ'a ait tüm dağıtım şirketlerinin özelleştirme işlemleri 2013 yılında tamamlandı.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş.
BEDAŞ 2 Nisan 2004 tarihinde alınan karar ile diğer tüm elektrik dağıtım bölgeleri gibi özelleştirme kapsamına alınır ve 28.05.2013 itibari ile özelleştirilmesi tamamlanarak Cengiz Holding ve Kolin İnşaat Ortaklığı bünyesinde hizmetlerine devam eder.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) özelleştirme kararı alınan TEİAŞ'ın durumunu sorduğu yazılı başvurusu üzerine, Cumhurbaşkanı kararıyla kurumun özelleştirme hazırlık işlemlerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.
Sonuç olarak TEİAŞ özelleştirme programına alınmayıp bu aşamada özelleştirme kapsamına alınmış bir kuruluş olduğu için bu süreçte TEİAŞ'a memur veya sözleşmeli personel statüsünde atanacak personelin ileride kuruluşun özelleştirilmesi halinde diğer kamu kurumlarına nakil hakkı olacaktır.
1990 - Bakanlar Kurulunun 93/4789 sayılı kararı ile Türkiye Elektrik Üretim. İletim A.Ş. (TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adı altında iki ayrı iktisadi Devlet Teşekkülü olarak yeniden yapılandırılmıştır.
Kadro karşılığı sözleşmeli personel, 657 sayılı DMK ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK çerçevesinde ihdas edilmiş bir “memur” kadrosuna sahip konumdadır.
Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.
TEDAŞ, hafta içi saat 08.00 ila 17.00 arasında hizmet vermektedir. TEDAŞ personeli saat 12.30-13.30 arasında öğle molasına çıkmaktadır. TEDAŞ,pek çok kamu kuruluşu gibi hafta sonları, resmi tatil günleri ve dini bayramlarda hizmet vermemektedir.
Elektrik teknisyeni, elektrik sistemleri ile ekipmanların arıza tespitini yapmak ve elektrik donanımlarının kontrol, bakım veya onarımını sağlamaktan sorumludur. Bina, ticari kuruluş, fabrika ve benzeri mekanlarda bulunan elektrik tesisatı ve elektrikli ekipmanların kurulumunu gerçekleştirir .
Sözleşmeli Personelin Tanımı
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükmü uyarınca kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir.
MEMUR ZAMMI HARİÇ)
Dava Takip Memuru 8.415,18 TL Memur 8.552,19 TL Not: Net maaşlar, %15 vergi diliminde ve bekar personele göre hesaplanmıştır.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Teknisyeni 2023 yılında ortalama 21.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Teknisyeni , Ocak 2023 yılında ortalama 16.500 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.120 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Tekniker 2023 yılında ortalama 17.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tekniker , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri