Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Tek başına yemek yemek caiz mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tek başına yemek yemek caiz mi?

Birlikte veya ayrı ayrı yemenizde sizin için bir günah yoktur. Evlere girdiğinizde, Allah katından mübarek ve güzel bir selâmlama ile kendinize birbirinize selâm verin. Düşünesiniz diye Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuran.diyanet.gov.tr

Tabakta yemek bırakmak günah mı?

9- Ekmekle karpuz yerken, ekmeği sağ ele alıp, sonra karpuzu sol elle yemek, 10- Kapta kalanı sıyırıp yemek, [Hoşaf, ayran gibi şeylerin artığına su koyup, çalkalayıp içmek çok sevabdır. Sonra yemek şartıyla, tabakta, bardakta artık bırakmak caizdir. Resulullah efendimiz, müminin artığını yemeyi severdi.]

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Peygamber efendimiz nasıl yemek yerdi?

Muhammed'in yemek öncesinde el ve ağzını yıkadığını, sonra da besmele çekerek yiyip içtiğini bildirir. Bu şekilde yapmak yemeğin bereketini arttırdığı gibi daha az yemekle doymayı sağlamakta. Yemeğe tuzla başlayıp tuzla bitirmek birçok tasavvufi çevrede yaygın olarak uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Masada yemek yemek caiz midir?

Masada yemek yeme, koltukta oturma ve benzeri mobilyalar kullanmanın hükmü nedir? Övünme, kibir ve gurur niyeti olmazsa bir sakıncası yoktur. Ancak Allah Rasûllü gibi sade yaşayıp yerde oturmak ve yerde yemek yemek müstehaptır ve bu gayeyle yapılırsa sevaptır, fazilettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamber efendimiz yemek yerken nelere dikkat ederdi?

Sol eliyle yiyenleri ikaz ederdi. Ortaya konulmuş yemeğin, kendi önüne gelen kısmından yerdi. Yemek yerken sağa, sola dayanmaz, yaslanarak yenilmemesini tavsiye ederdi. Yüzü koyun uzanarak yemek yemeyi yasaklardı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

83-Hanefî mezhebine göre “suşi (sushi) yemek” câiz midir?

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Peygamberimiz en çok ne yerdi?

Kavun, karpuz, taze hurma, et

Peygamber kavunla ve karpuzla taze hurmayı beraber yerdi. Eti sever ve "Ehli dünya ve ehli Cennetin yemeğinin efendisi ettir" derdi. Etin bazı kısımlarını diğer kısımlarına göre daha çok severdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fikriyat.com

Peygamber efendimiz günde kaç öğün yemek yerdi?

Sevgili Peygamberimiz (sav) günde iki öğün yediği yemeği yaşamak için gereken bir fizyolojik ihtiyaç olarak görmüş, her zaman az ve öz yemiştir. Sadece et değil, sebze yemekleri ve meyve ile dengeli şekilde beslenmiştir. Rızkı, nimeti, bereketi veren Rabbimiz için her zaman şükretmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Yenge ve kuzenle aynı sofraya oturmak caiz midir?

"Yenge ve kuzenle aynı sofraya oturmak caiz değildir"

"Yenge kişiye namahrem olan biridir, kuzen de aynı konumda olduğu için bunlarla aynı ortamda olma noktasında ciddi anlamda hassasiyet gösterilmelidir. İhtiyacın dışında aynı ortamda bulunmaları caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t24.com.tr

Ayakta yemek yemek caiz mi?

Oturarak yenilmeli Ayakta yemek yemek İslamiyette mekruhtur. Adaba uygun değil Ayakta yemek yemek caiz değildir ama bu haram olduğu anlamına gelmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Bilmeden haram yemek günah mı?

Kişinin kazancının haram olup olmadığı kesin bilinmiyorsa veya kazancının içinde helal olan kısım varsa, böyle kişilerin ikramını yemek caizdir. Ayrıca babanın haram kazancı çocuğa helal olacağından, bu maldan harcaması da caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamberimiz en çok hangi yemeği sever?

Enes (r.a) “Peygamberimizin en sevdiği yemek kabaktı" buyuruyor. Bu rivayet Bulgaristan'da yaşayan Müslümanların kültüründe, Peygamberimizin doğum gününde kabak pişirmeyi bir alışkanlığa dönüştürmüş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Peygamber Efendimiz kahvaltıda kaç zeytin yerdi?

kahvaltıda 7 tane zeytin yemek sünnettir. zaten bunu söyledik daha önce. biliyosunuz o zeytinleri de elle alıp yemek sünnettir. sağ elle peygamberimiz zeytinle çatal batırmamış. neden zeytin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiktok.com

Peygamber Efendimiz hangi meyveyi severdi?

ÜZÜM: Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- üzümün yaşına da, kurusuna da bereketli olması için duâ etmiştir. Üzüm, en sevdiği meyvelerden biridir. Üzümü, salkımının altından başlanarak yenmesinin sünnet olduğu rivayet edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Ekmekle tabağı sıyırmak günah mı?

Yemek tabağının dibini sıyırmak, üç parmakla yemek, sonunda parmakları yalamak sünnet adabındandır. Bunlar yapılmazsa dinen bir sakıncası yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Üflemek günah mı?

Yemeğe ve suya üflenmemesi Peygamberimiz'in (asm) tavsiyelerindendir. Sıcak yemeğe üflenince yemeğin haram olması söz konusu değildir. Yemeğe üflemek yalnızca yemek adabına ve Peygamberimizin tavsiyesine uymamak olur. Yemeğe üflememek Peygamberimizin bir emri değil tavsiyesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Az yemek günah mı?

"Az yemek ve az içmek suretiyle nefsinizle cihat ediniz. Az yeme ve az içmenin sevabı tıpkı düşmanlarla cihat etme sevabı gibidir. Allah katında bundan daha makbul bir sevap yoktur.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamberimiz ayakta su içmeyi neden yasakladı?

Bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir: …“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588). Bilimsel olarak açıklaması ; İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Sofradan 3 şey kaldırmak sünnet mi?

- Peygamberimizin sofradan kalkarken 3 şey kaldırmasına dair bir hadis var mı? - Efendimizin (sav) sofradan kalkarken 3 parça şey de kendisi kaldırır idi diye bir sünnetini duymuştum, böyle bir sünneti var mı? Değerli kardeşimiz, Erkeğin ev işlerinde hanımına yardımcı olması sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Elle pilav yemek sünnet mi?

Dinimizde yemekten önce ve sonra elleri yıkamak sünnettir. Bu temizliğe dikkat etmeyen bir kimsenin yemekte çatal kaşık kullanması daha uygun olur. Bazı kültürlerde elle yemek adaba aykırı kabul edilmektedir. Bilmeyenler için islam hakkında yanlış bir izlenim bıraktığında bu sünneti yapmamak daha uygun olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kuzenle ilişki caiz mi?

O Kur`ân-ı Kerîm`de kimlerle evlenilmeyeceğini açıklamış ve "Bunun dışında kalanlarla evlenmemiz helâldir" (Nisâ 4/24) buyurmuştur. Kuzenler yani hala-teyze, amca-dayı çocukları evlenmeleri haram olanlardan sayılmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kuzenler dinen evlenebilir mi?

“Dinimizde, kuzen olarak nitelendirilen, amca, dayı, hala ve teyze çocuğuyla evlenmesi caiz görülmüş ama çok da tavsiyeedilmiş de değil. Uzak evlilikler tavsiye edilmiş. Ama sınır odur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kimlerin evinde yemek yenmez?

Siz, evlerinizde, babalarınızın evlerinde, annelerinizin evlerinde, kardeşlerinizin evlerinde, kızkardeşlerinizin evlerinde, amcalarınızın evlerinde, halalarınızın evlerinde, dayılarınızın evlerinde, teyzelerinizin , anahtarlarına sahip olduğunuz ve arkadaşlarınızın evlerinde yemenizden dolayı kınanmazsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuranmeali.com

Peygamber efendimiz hiç balık yemiş midir?

Görünüşü mide bulandırıcı ya da iğrendirici olan bazı canlıların yenilmesi mekruh kabul edilmiştir. Hicaz Demir Yollarınında naklettiği gibi efendimiz balık yemiştir. el Cevab: Efendimizin karpuz yemeyin diye bir emri yoktur. Meyvalardan yasaklandığı sabit olmadıkça yemek helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Peygamber Efendimiz hangi sirkeyi nasıl kullanırdı?

Hattâbi'ye göre, Hz. Peygamber'in (asm) bir katık olarak sirkeyi överken aslında yemeklerde tutumlu olmayı, israftan ve oburluktan kaçınmayı, nefsin var gücüyle yemeye sarılıp ona güvenmekten uzak kalmasını övmüştür. Sirkeyi ve sirke gibi ucuz ve kolaylıkla temin edilen katıkları, diğer katıklara tercih ediniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Osmanlı kaç öğün yemek yerdi?

Osmanlı'da da sadece iki öğün varmış: biri sabah 10-11 arası, diğeri gün batımından önce saat 5 gibi. Kahvaltı, yani kahve-altı günün ilk kahvesinden önce atıştırılan bir kaç ufak lokmadan ibaretmiş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ruhundoysun.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT