2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır. 3) Tek ders sınavının mazeret hakkı yoktur.
Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir. Fakat tek ders sınavını da geçemeyen öğrenciler için mezuniyet gelecek yıla kalacaktır. Tek ders sınavına girmek isteyen öğrenciler bu sınavların tarihlerini merak ederler.
Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan ders için Tek Ders sınav hakkı tanınmaz. Dersi ilk defa alıp “DZ” notu ile kalan öğrenci Tek Ders Sınavına giremez. (Fakat öğrenci dersi daha önceki dönemlerde almış ve “FF” veya “GR” notu ile başarısız olmuşsa Tek Ders Sınavına girebilir.)
Üç ders sınavı Açık öğretim Fakültesinin lisans ya da ön lisans programlarında okuyan, mezun olmaları için en fazla 3 dersten başarılı olması gereken kişiler için açılan bir sınavdır.
edit Mezuniyete üç ders sınavı eğitim-öğretim yılı sonunda, akademik takvimde belirtilen tarihte yılda bir defa yapılır.
İlgili 21 soru bulundu
AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
Tek ders sınavına girecek öğrencilerin, ilgili dersin devam koşulunu yerine getirmiş olması gerekir. Tek ders sınavının yapılacağı dönemde öğrenci öğrenim ücretini yatırmış ise tek ders sınavına kayıt yaptırabilir. İlgili dönemde öğrenim ücretini yatırmamış ise öğrenim ücretini yatırarak tek ders sınavına girebilir.
Üç ders sınavını öğrenci bir kez kullanabilir. Üç ders sınavı için mazeret hakkı verilmez.
Tek ders sınavının başarı değerlendirilmesinde yarıyıl içi çalışmaları dikkate alınmaz. (5) Tek ders sınavından başarılı olunması için, en az CC notu alınması gerekir. (6) Tek ders sınavı başarı notu, başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.
Diplomalar, tek ders sınavı günlerini müteakip, en geç 1 ay içerisinde hazırlanır. Diplomalar bizzat yada noter tasdikli vekaletname verilmiş diğer şahıslar tarafından alınabilir.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
CEVAP-5) Tek ders sınavının başarı değerlendirmesi İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 24. maddesinde belirtildiği şekildedir. Tek ders sınavından başarılı olunması için en az CC (65) notu alınması gerekir.
Her yarıyıl başında en çok iki dersi kalan öğrenci yarıyıl başında Katkı Payı/Öğrenim Ücretini ödeyerek ders kaydı yapmak sureti ile dönem sonunda bölüm başkanlığına başvurarak tek/çift sınavına girebilir.
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır.
Mezuniyet aşamasına gelmiş ve tüm dönemlerden en fazla üç tane başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
TEK DERS SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAKTIR.
Tek ders sınavı ne demektir? Müfredatınızda tanımlı bütün dersleri almış fakat mezuniyetiniz için daha önce devam şartını sağladığınız tek dersinizin kalmış olması durumunda o dersten tek ders sınavına girebilirsiniz.Sınav tarihi akademik takvimde yer almaktadır.
Cevap: Tüm derslerden BAŞARILI olmuş ancak MEZUNİYET için GANO su 2.00 olmayan öğrenciler için GANO'yu yükseltmek amacıyla yapılan bir sınavdır.
Tek Ders sınavı öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS ders almış olan fakat sadece bir dersten başarısız olan öğrencinin güz dönemi sonunda, bahar dönemi sonunda ve açılırsa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.
Bu sınavlarda başarısız oldukları ve/veya şartlı başardıkları ders sayısını teke indiren öğrenciler üç ders sınavını takip eden tek ders sınavına girebilirler.
Mezuniyet İçin Üç Ders Sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan elli (50) puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır.
3 ders sınavı nedir? Üç ders sınavı Anadolu Üniversitesi'nin yapmış olduğu bir sınavdır. Açıköğretim iktisat ve işletme Fakültesinden mezun olmasına karşı tek ders olarak kalmış öğrencilerin dönemi uzatmamaları için uygulanan bir sınavdır.
(3) Mezuniyete üç ders sınavına girebilmek için öğrenciler son iki yarıyılın birinde ilgili derse/derslere kayıt yaptırmış olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri