Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir. Fakat tek ders sınavını da geçemeyen öğrenciler için mezuniyet gelecek yıla kalacaktır. Tek ders sınavına girmek isteyen öğrenciler bu sınavların tarihlerini merak ederler.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
Mezuniyetleri için tüm derslerden (staj hariç) devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
Tek ders sınavının başarı değerlendirilmesinde yarıyıl içi çalışmaları dikkate alınmaz. (5) Tek ders sınavından başarılı olunması için, en az CC notu alınması gerekir. (6) Tek ders sınavı başarı notu, başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.
İlgili 24 soru bulundu
Dolayısıyla öğrenciler girecekleri tek ders sınavına iyi bir şekilde hazırlandığı takdirde başarı yakalayabilirler. TEK DERS SINAVI NEDİR? Üniversitede not ortalaması 2.00 ve üzerinde olmasına rağmen sadece bir derste başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girerek mezun olma sansına sahiptirler.
Tek ders sınavına girecek öğrencilerin, ilgili dersin devam koşulunu yerine getirmiş olması gerekir. Tek ders sınavının yapılacağı dönemde öğrenci öğrenim ücretini yatırmış ise tek ders sınavına kayıt yaptırabilir. İlgili dönemde öğrenim ücretini yatırmamış ise öğrenim ücretini yatırarak tek ders sınavına girebilir.
AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
TEK DERS SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAKTIR.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
En fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan kişiler bu derslerin sınavlarına girerek mezun olmak için son haklarını kullanırlar. Kişilerin birkaç ders için dönemlerinin uzamaması için üç ders sınavı açılır ve bu sınavlardan başarılı olan öğrenciler mezuniyet için hak kazanır.
Cevap: Tüm derslerden BAŞARILI olmuş ancak MEZUNİYET için GANO su 2.00 olmayan öğrenciler için GANO'yu yükseltmek amacıyla yapılan bir sınavdır.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
Mezuniyete üç ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır. Vize, final ve bütünleme sınav notları mezuniyete üç ders sınavı değerlendirmesine katılmaz.
TEK DERS SINAV BAŞVURU VE SONUÇLARI !!!
Başvuru tarihleri final sınavları sonrası başlayarak, tek ders sınav tarihinden 2 gün önce sona ermektedir. Tek ders başvuru sonuçlarınızı https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/TekDers adresinden öğrenebilirsiniz.
Tek ders sınavından aldığım not nasıl değerlendirilir? Tek ders sınavında alınan not tek bir not olarak doğrudan dönüşüm sistemine göre belirlenir. Başarısızlık halinde, ders sonraki yarıyılda/yılda tekrarlanır veya öğrenci, akademik takvimde belirtilen sonraki tek ders sınavına alınır.
2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi tek ders sınavları 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır.
Tek Ders Sınavları Bütünleme Sınavlarından sonra devamını almış olmak kaydıyla dönemine bakılmaksızın mezun olabilmek için ders hükmünde olmayan bitirme ödevi bitirme tezi, staj ve hazırlık sınıfı hariç tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilir.
Öğrenciye gerek mezuniyetine engel olan başarısız bir dersten geçmesi; gerekse de GNO'larını yükseltmek amacıyla başarılı oldukları bir dersin notunu yükseltmesi için tek ders sınav hakkı verilir.
AÖF'te tek ders, telafi veya bütünleme sınavı bulunmamaktadır. Bunun yerine öğrenciler yaz okullarını katılır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaz okulu sınavları 19 Ağustos'ta yapılacak. Kayıt işlemleri ise 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
Mezuniyet aşamasına gelmiş ve tüm dönemlerden en fazla üç tane başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Diplomalar, tek ders sınavı günlerini müteakip, en geç 1 ay içerisinde hazırlanır. Diplomalar bizzat yada noter tasdikli vekaletname verilmiş diğer şahıslar tarafından alınabilir.
Sorusu pek çok kişinin zihninin kurcalamaktadır. Bu sınava girebilmek için öğrencinin mezuniyetine tek bir dersin kalmış olması gerekmektedir. Öğrencinin ortalaması 2'nin üzerinde olmasına rağmen mezun olması için tek dersi geçmesi gerekiyorsa bu sınavdan başarılı olup mezun olma şansı elde edebilir.
Mezuniyet İçin Üç Ders Sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan elli (50) puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri