otel tüm ilanlarında, "otele sadece erkek müşteriler kabul edilmez" veya "damsız girilmez" veya "yabancı turist erkek istisna olmak üzere yalnız yerli turist erkek kabul edilmez" gibi hükümler bulundurma zorunluluğu getirilmelidir.
Bekar ve yalnızsanız, otelde konaklayan kadın misafirleri rahatsız etme ihtimaliniz nedeniyle bu otellere kabul edilmiyorsunuz.Otel yöneticileri, geçmişte yaşanan sorunlar yüzünden bu kararı aldıklarını söylüyor.
Yasalar ve kurallar gereği rezervasyon yapabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Yasalar ve kurallar gereği otele giriş anında geçerli bir kimlik belgesi göstermek ve beyan etmek zorunludur.
Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur. 18 yaş altı kişilerin otel rezervasyonu yaptırabilmesi için ailesinden yetişkin birinin yanında olması gerekiyor. Bu kural yasalarla belirtilmiştir.
Bazı otellerde 0-6 yaş ya da 0-12 yaş arası çocuk misafirler için ücret alınmamaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Çocuk Dostu Otel Nedir? Çocuk dostu otel, aileleri ile birlikte gelen çocukların sıkılmadan vakit geçirebileceği, onlar için güvenli ve eğlenceli bir ortam sunabilen, bu sayede ailelere de çocukları için endişelenmeden rahat bir tatil geçirme imkânı sağlayan otel şeklinde tanımlanabilir.
2004 doğumlu çocuklar otele giriş günü tarihi ile hesaplanacaktır, giriş günü tarihine göre yaşını doldurmuş ise Yetiskin, doldurmamış ise ücretli çocuk olarak hesaplanacaktır. !!!!
Otel girişi esnasında konuklardan odada konaklayacak kişilerin T.C. kimlik numarası talep edilir ve kimlik bilgileri tesis tarafından polis ya da jandarmaya bildirilir. Otel odasına dışarıdan bir misafir gelmesi durumunda bu kişinin kimlik bilgilerinin de otel ile paylaşılması gerekir.
Kimler Başvurabilir: En az 15 yaşında olan tüm bireyler başvuru yapabilir. Kampların yaş grupları 15-17 ve 18-30 olarak ikiye ayrılmakla beraber 30 yaş üzeri bireylerin kabul edildiği kamplar da mevcuttur.
15 yaşında otelde çalışılır mı? On beş yaşını doldurmamış çocukların çalıştı- rılması yasaktır.
Ev kiralamak için yaş sınırı nedir diye soranlar için yaş sınırı 18'dir. 18 yaşının altında olan kişiler tek başına ev kiralama hakkına sahip olamıyor. Ancak anne ya da baba vekaletinde ev kiralama işlemleri yapılabiliyor.
kanunî bir zorunluluk olmamakla beraber tamamen otel yönetiminin insiyatifine bırakılmıştır. ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır.
Otele giriş yaparken yanınızda mutlaka bulunması gereken belge kimliğinizdir. Kimliğinizin yerine ehliyetinizi ya da pasaportunuzu da kullanabilirsiniz. Voucher belgenizi de yanınıza alabilirsiniz, ancak bu belgeyi almayı unutsanız bile kimliğiniz yeterli olacaktır.
Otellere çeşitli yollarla yaptırılan rezervasyonlarda KVKK hükümleri tamamen yerine getirilirken otele giriş esnasında resepsiyondaki görevli tarafından nüfus cüzdanı fotokopisi alınır.
Alkolsüz oteller bir diğer adıyla muhafazakar oteller olarak da bilinmektedir.
Dünya standartlarına göre, otellerin giriş (check-in) saati 14.00, çıkış (check-out) saati 12.00'dır. Erken giriş ya da geç çıkış seçeneklerinden yararlanmak isterseniz rezervasyon sonrasında otelinizle iletişime geçebilirsiniz.
(3) Jandarma; bar, pavyon, gazino, meyhane gibi içkili yerler ile kıraathane, internet salonu ve oyun oynatılan benzeri yerlere yanlarında veli ve vasileri olsa bile onsekiz yaşını doldurmamış küçüklerin girmesini engeller.
21 yaşından büyük bayanların içkili yerlerde çalışması mahallin en büyük mülki amirinin iznine bağlıdır. 21 yaşından küçüklerin bayan ve ya erkek olduğuna bakılmaksızın içkili yerlerde çalıştırılmasına hiç bir şekilde izin verilmez...
18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yoktur.
Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmektedir. İçişleri Bakanlığı mevzuat gereği otelde kalan kişinin kaydını tutar.
Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin. Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin.
Oteller yasa gereği tüm misafirlerinin kimlik bilgilerini alıp bulunduğu bölgeye göre jandarmaya ya da polise bildirmek zorunda. Böylece otelde konaklayan misafirler kolluk kuvvetleri tarafından da görülebiliyor ve kayıt altına alınıyor. Otele gelen misafirin kimliğinin fotokopisinin çekilmesi ise zorunlu değil.
Yetişkin otelleri olarak da bilinen oteller, baş başa kalmak isteyen çiftler için kusursuz bir tatil imkanı vadediyor. Yetişkin otelleri nedir merak eden misafirlerimiz için bu otellerin kimi zaman çiftlere özel çocuksuz tesisler, kimi zaman +16 oteller olarak adlandırıldığını belirtelim.
Check-İn: Müşterinin otele giriş işlemidir. Check-Out: Müşterinin otelden çıkış işlemidir. Acente ve ekstra bakiyesi sıfırlanmadan cout işlemine izin verilmez.
Ön Büro Elemanı Ne Demek? Otel ve benzeri konaklama hizmeti sağlayan tesislerde, dershaneler ve dil kursları gibi eğitim kurumlarında, seyahat acentelerinde, gelen müşterileri karşılayarak gerekli işlemleri yapan kişidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri