Batarya şişmesi, yeni nesil bataryalarda kronik bir sorun olarak kabul ediliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmanın aslında pek bir yolu yok. Bu aşamada cihazı doğru bir şekilde şarj etmek ve şarjı bir noktadan sonra manuel olarak kesmek doğru olacaktır.
Akıllı telefonlarda batarya şişmesi problemi mutlaka değişim gerektirir. Ev tipi yöntemlerin uygulanması batarya şişmesini ortadan kaldırmaz. Bataryası şişmiş telefonu kullanmaya devam etmek cihazın performansını düşürür ve aynı zamanda patlama riski oluşturur.
Ancak şunu kesinlikle unutmamak gerekir: şişmiş pil, iyileştirmek mümkün değildir, yalnızca sökülebilir. Bu ipuçları sadece pilin bozulmasını prevent önlemek içindir. Piller en iyi yavaş, kontrollü şarj ve deşarj edildiklerinde en iyi sonucu verirler.
Elinizde şişmiş bir batarya mevcut ise mutlaka geri dönüşüme gönderilmelidir. Bunun sağlayan araçlar ise atık pil toplama kutularıdır. Genellikle okullarda, marketlerde, sitelerde ve belediyelerin belirlediği bazı alanlarda atık pil toplama kutularına ulaşabilirsiniz.
Şişmiş bataryanın delinmesi durumunda batarya patlayabilir. Batarya içindeki kimyasal oksijenle temas ederek yanmaya başlar. Batarya şişmelerinde mutlaka servisten destek alınmalıdır” dedi.
İlgili 44 soru bulundu
Genel olarak, şişmiş bir batarya, batarya hücreleri aşırı şarj olduğunda ve ısınmadan olmaktadır. Bu reaksiyon bataryanın içindeki gazları ısıtan ve genleşmelerine neden olan ısı üretir. Havalandırmanın herhangi bir yolu olmadan, bataryanın kasası gazlarla genişler ve batarya şişer.
300 TL - 1250 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Batarya Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Batarya Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Bu sorun yazımızın başında da söylediğimiz gibi, genellikle üretim kaynaklı bir sorun. Tabii kullanıcı kaynaklı sorunlar da sebep olabiliyor. Batarya şişmesi sorununu yaşamamak için telefonun orjinal şarj aletini kullanmaya dikkat edin. Yüksek amperli ya da voltajlı şarj aletleri, telefonun bataryasını şişirebilir.
Batarya Şişmesi Nasıl Anlaşılır Bir çok telefonda batarya şişmesini anlamak oldukça kolaydır. Özellikle çıkarılabilir bataryaya sahip olan cihazlarda. Batarya şiştiğinde arka kapağa baskı yapar. Kapağın çıkmasına sebep olur ya da kapak üzerinde bir tümseklik oluşturur.
Batarya şişmesinin diğer modellere verdiği zararlar
Diğer android cihazlarda da batarya şişmeleri ekrana, anakarta ve arka cam kapağa zarar vermektedir.
Silme işlemi android telefonlarda ve İOS telefonlarda farklı şekillerde gerçekleşir. Yerinde telefon tamiri işlemlerinde verilerin silinmemesi için özel çaba sarf edilir. 2- Format atma işlemi esnasında bütün veriler silinir. Telefon tamiri esnasında format çekilirse veriler tamamen silinir.
Eğer telefon darbe almamış ve su ile temas etmemiş ise; aynı zamanda telefonun ışığı yamıyor ve bildirimler gelmiyor ise bataryanın bozulmuş olmasından şüphelenilmelidir. Bataryanın değiştirilmesinden başka seçenek bulunmamaktadır.
En basit şekilde bir örnek vermek gerekirse; telefonunuzu aşırı şarj ederseniz ya da 0 derecenin altında şarj ederseniz lityum metalı negatif elektrot üzerinde birikir, ısınır ve sonunda kaçılmaz bir şekilde patlar. Aşırı şarj etme durumunda yaşanan sorunlar yazılımsal olarak çoğu üretici tarafından çözüldü.
Her bataryanın bir kullanım ömrü yani aslında performansını koruduğu bir zaman aralığı vardır. Bu süre ortalama olarak genelde 2 yıl belirlenmiştir. Toplamda ise 5 yıl boyunca ortalama üstü bir verim sunabileceğini söyleyebiliriz.
iPhone ekranının havaya kalkmasıyla yandan ışıklarının görünmesi gibi durumların meydana gelmesi ekranın hemen altında bulunan bataryanızın bozularak şişmesi durumunda karşılaşılmaktadır. Şişmiş bataryayı kullanmaya devam etmek bir süre sonra ekranınızın havada olması nedeniyle ekran kırılmalarına yol açmaktadır.
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır.
Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? Ne yazık ki, Android'de pilinizin ne kadar tükendiğini gösteren belirli bir pil sağlığı menüsü yok. Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Pil ömrünü ve kullanımı kontrol etme
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Pil bölümünün altında ne kadar şarjınız kaldığını ve telefonu ne kadar daha kullanmaya devam edebileceğinizi görürsünüz. Ayrıntılar için Pil'e dokunun.
Orijinal olmayan pillerin kullanılması, yükleme işleminden ve aygıt yazılım güncellemelerinden sonra veya şarj sırasında beklenmeyen davranışlara da yol açabilir. Orijinal olmayan pillerin kullanılması güvenlik sorunlarına da neden olabilir.
Aslında bataryaların kullanım ömründen kasıt, performanslarını koruyabildikleri dönemdir. Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
Batarya ısınması genellikle normal kullanım sırasında meydana gelebilecek bir durumdur. Ancak, telefonunuzun bataryası anormal derecede ısınıyorsa veya cihazın performansını etkiliyorsa, bu durum garanti kapsamına girebilir.
Batarya değişim işlemlerinin müşterilerin yanında yapılması güven sağlanması açısından oldukça önemlidir. İşlem ortalama yirmi dakika sürmesi nedeniyle telefonun bırakılıp gitmesine gerek olmamaktadır.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Değişim sonrasında batarya öncelikle tamamen şarjı bitene kadar beklenmeli ve tam olarak bataryanın bitmesi ardından şarja takılmalıdır. Bu şekilde bataryanın ömrünü daha da uzatmak ve uzun süreli bir kullanım gerçekleştirmek mümkün olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri