Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Telefonun ısınması hiç bir sorun teşkil etmez. Akıllı telefonlar kendine zarar verebilecek ısıya ulaştığında kendini otomatik olarak kapatır zarar görmemesi için. Ama batarya için aynısını söyleyemeyeceğim ne yazık ki. Isı bataryanın baş düşmanıdır.
Sebep: Yoğun güç kullanan arka plan uygulamaları, telefonunuzun CPU kullanımını artırarak ve fazla güç tüketerek telefonunuzun aşırı ısınmasına yol açar.
İlgili 37 soru bulundu
Aslında akıllı telefonların bir miktar ısınması gayet doğaldır. Bu, cihazın normal bir şekilde çalıştığının en büyük işaretlerinden biridir.
Aksi durumda pilleriniz veya pille çalışan cihazınızın aşırı ısınması yanması veya patlaması gibi durumlarla karşılaşılabilir. Pilleri kesinlikle ateşe atmayınız. Pilleri ateşe atarsanız pillerin dışındaki koruyucu kısım eriyecektir ve gaz çıkışı olacaktır.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Çünkü bataryanın fazla ısınmasıyla, şişmeler, patlamalar meydana gelebiliyor. Bu da ciddi zararlara sebebiyet verebiliyor. Telefonun fazla ısınması işlemciye zarar verebiliyor. Telefon kullanıcılarımız kesinlikle sıcaktan dolayı cep telefonlarını buzdolabına koymasınlar.
Telefonun normal çalışma sıcaklığı, çoğu durumda 30 ile 45 derece arasındadır.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
İşlemciler, sistemlerin tüm iş yükünü organize eden birimler olduğundan dolayı, çok kolay şekilde ısınırlar. Oyun oynamak, yüksek çözünürlüklü film izlemek, veri kopyalamak gibi birçok işlemde işlemci zorlanır, daha fazla güç ister ve haliyle daha çok ısınır.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir. Ancak bu durum her cihaz için geçerli değil. Bazı cihazlar, şarj aletini prizde bıraktığınızda kendilerini beklemeye alır. Bu durumda şarj aleti, cihazın pil seviyesini izler ve pilin tamamen dolması durumunda enerji akışını keser.
Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Telefon şarj olurken ısınırsa, şarj aletini çıkarıp çalışan tüm uygulamaları kapatın ve şarj işlemine devam etmeden önce telefonun soğumasını sağlayın. Telefon ısındığında belirli uygulamaların genellikle çalışıyor olup olmadığını görmek için pil geçmişini veya kullanımı inceleyin.
Pilleri ısırılması içerdikleri ağır metaller nedeniyle çok ciddi, hatta bazen geri dönüşümsüz hasarlara neden olmaktadır.
Aygıtınızı aşırı sıcak ortamlardan koruyun.
Pil kapasitesine kalıcı olarak zarar verebileceğinden, aygıtınızı 35°C üzerindeki ortam sıcaklıklarına maruz bırakmamanız özellikle önemlidir.
Bu pillerin ağza alınması ve nefes borusunu tıkaması halinde boğulmalar meydana gelebilir, ayrıca yutulması da son derece tehlikeli zehirlenmelere ve ölüme yol açabilir.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
Eğer zorlu uygulamalar açıyorsan işlemciye fazla yüklenir ve işlemcideki yük artınca telefon doğal olarak daha fazla ısınır bu ısıda telefonun şarjının çok daha çabuk gitmesine sebep olur arkaplanda çalışan tüm uygulamaları kapatırsan ve o gibi ısınma durumlarında telefonunu kapatıp açarsan belki bir ihtimal ısınmadan ...
Telefonların aşırı ısınması genellikle yaygın nedenlerden kaynaklanır. Bunlar aşırı kullanım veya bir Bluetooth hoparlöre çok uzun süre bağlı kalma durumu olabilir. Isınma sorununu gidermek amacıyla birkaç uygulamayı kapatmış veya cihazınızı yeniden başlatmış olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri