Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Telefon dolandırıcılığına karşı ne yapmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Telefon dolandırıcılığına karşı ne yapmalı?

İletişim yoluyla dolandırıcılık olayları ile mücadele kapsamında, sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, “ADINIZ FETÖ/PDY vb. TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINA KARIŞTI'' diyerek sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 155 POLİS İMDAT'ı arayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: narkotik.pol.tr

Telefon üzerinden dolandırıldım ne yapmalıyım?

Bu nedenle profesyonel hukuki destek alınması son derece önemlidir. Dolandırıldım ne yapmalıyım sorusunun en net cevabı en yakın savcılığa veya karakola giderek şikayetçi olmaktır. Dolandırıcılık suçu mağduru, fiil ve faili öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde suç duyurusunda bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Dolandırıcıya gönderilen para nasıl geri alınır?

İnternet dolandırıcılığı mağdurları derhal ödeme yapılan banka ile iletişime geçmeli ve söz konusu işleme bloke talebinde bulunmalıdır. Ardından suçun işlendiği yerde bulunan savcılık ya da kolluk makamlarını durumdan haberdar etmeli ve şikayette bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Telefon dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Dolandırıcılar telefon numarası ile ne yapar?

Cep telefonu dolandırıcıları, sizi kandırarak cihazınıza gönüllü olarak virüs bulaştırmanıza veya gizli bilgileri onlara vermenize neden oluyorlar. Bilinen mobil dolandırıcılık türlerinden bazıları şunlardır: Cep telefonu virüsleriyle dolandırıcılık. SMS yoluyla şifre hırsızlığı (Smishing)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaspersky.com.tr

Telefon dolandırıcılarına 20 dakikada 60 bin TL kaptırdı

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Telefonda evet dersek ne olur?

İnsanların telefondaki 'Evet' yanıtı tehdit olarak kullanılıyor ve dolandırıcılar, karşı tarafı satın almadığı bir ürün ya da hizmetin ödemesini yapmaya zorluyorlar. Eğer karşı çıkılırsa, telefonda “evet” cevabı aldıkları için hukuki işlem başlatmakla tehdit ediyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esfvape.net

Dolandırıcılar hangi bilgileri ister?

Sizden Ne İsterler? Dolandırıcılar bu yöntemle kart bilgilerinizi, kimlik bilgilerinizi, internet/mobil bankacılık kullanıcı adı ve şifrenizi talep ederek finansal bilgilerinize ve hesaplarınıza ulaşabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Dolandırıcılar Cimer e şikayet edilir mi?

İşlendiğini düşündüğünüz bir suçla ilgili (örneğin dolandırıcılık) ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Cimer ihbarı bir suç ihbarı değildir. Suç içeriyor olabilir ancak daha çok idari yönü olan ihbarlardır CİMER tarafından ele alınanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

170 şikayet edince ne olur?

İsminin gizli kalmasını istediğini söyleyerek ihbar yapabilir. İş sağlığı ve güvenliği kanunu gerekliliklerine uymayan işletmelere, çalışanların ihbarı sonrasında teftiş yapılır. Teftiş sonucunda müfettişlerce cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

Rahatsız eden numara savcılığa nasıl verilir?

Rahatsızlık veren numara hakkında savcılığa dilekçe ile şikayette bulunabilirsiniz. Örnek davalarda 1-3 yıl hapis cezası verildiği bilinmektedir. Yasal yollarla rahatsızlık veren numaralardan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Bir diğer yolu ise yasal yollarla uğraşmak istemeyen daha az ciddi durumlarda geçerli olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber61.net

IBAN ile gönderilen para geri alınır mı?

Hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin havale ile para transferi yapılan hiçbir işlem iptal edilememektedir. Havale yapıldığı anda gönderilen para karşı tarafın hesabına hemen geçmektedir. Bu yüzden havale işlemlerinde işlemi geri alma veya iptal etme gibi bir durum yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Dolandırıldığımı nasıl ispat ederim?

Dolandırıldığımı Nasıl İspat Edebilirim? Hukuka uygun her türlü ispat aracından yararlanılabilir. İspat, hukuk tekniği ve hukuki bilgi gerektiren bir husus olup, alanında uzman ve deneyimli bir ceza avukatı marifetiyle yerine getirilmesi en doğru yaklaşımdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Ibanla atılan para geri alınır mı?

Dalgınlıkla IBAN ya da hesap numarasını yanlış yazdınız. Ya da çok eskiden bir sebeple para gönderilmiş ve tanımlı hesaplar arasında kayıtlarda kalmış bir hesaba alakasız bir parayı yanlışlıkla aktardınız. Yayılan o ani ateş basması hissini hepiniz anımsamışsınızdır. Yanlış hesaba gönderilen paranın iadesi mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Dolandırılan para geri alınabilir mi?

Dolandırılan kişiler, gönderdikleri paralarını birçok yolla geri alabilirler. Örneğin, dolandırıcıya karşı icra takibi başlatabilirler, alacak davası açabilirler veya dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulunabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Telefon dolandırıcılığı cezası ne kadar?

Tür Ceza Kanuna (TCK) göre bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık suçunun cezası, 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve beşbin güne kadar adli para cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakanorhan.av.tr

Internetten dolandırıldım nereye şikayet edilir?

En yakınınızdaki karakola veya savcılığa giderek ilgililer hakkında şikâyetçi olabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları uzlaştırmaya tabiidir. Basit dolandırıcılık suçu mağduruysanız şikâyetçi olduktan sonra dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilerek uzlaştırma süreci başlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Şikayet asılsız çıkarsa ne olur?

İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

İhbar eden kişinin kimlik bilgileri, kolluk kuvvetleri tarafından gizli tutulur ve üçüncü kişilerle paylaşılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?

(2) Soruşturma evresi sonunda toplanan deliller, suçun işlendiği hususunda yeterli şüphe oluşturuyorsa; Cumhuriyet savcısı, bir iddianame düzenler. CMK 170.maddede maddede ihbarcının kimliğinin açıklanmasında sakınca bulunabileceği olasılığı düşünülmüş ama şikayetçinin kimliğinin gizlenmesine gerek duyulmamış.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Cimer e şikayet edince kaç günde sonuçlanır?

17 CİMER'e ihbar başvurusu yapabilir miyim? Dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER'e yapılan başvurular belirli yasal değerlendirme süreçlerine bağlı olarak işleme alınmakta ve başvurunun türüne bağlı olarak 30 gün veya 15 iş gü- nü içerisinde cevaplandırılmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

CİMER şikayeti karşı taraf görür mü?

Bilgi Edinme ve CİMER'e yapılan hiçbir başvuru (kimlik ve iletişim bilgileri açık ya da gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi ya da makamlarla paylaşılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basinmus.meb.gov.tr

Cimere şikayet edince ne olur?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılan şikâyet mahiyetindeki başvurularda, CİMER personelinin gerekli görmesi halinde başvuru sahibinin lehine olmak üzere kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işleme alınır ve sonuçlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

Dolandırılan bir kişi ne yapmalı?

Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Biri beni dolandırdı ne yapmalıyım?

“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Dolandırıcılar kişisel bilgilerine nasıl ulaşıyor?

Örneğin doğum tarihinizi, konumunuzu, hangi okula gittiğinizi, evcil hayvanınızın adını, telefon numaranızı ve diğer kişisel bilgileri sosyal ağlar üzerinden öğrenmek gayet olasıdır. Siber suçlular peşinizdeyse hakkınızdaki bu verileri bir araya getirerek kimlik hırsızlığı yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaspersky.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT