Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
Genellikle, USB sürücü gibi, 32 GB veya daha düşük depolama alanına sahip SD kartlar varsayılan olarak FAT32'ye ayarlıdır. ExFAT, 64GB veya 128GB'lık daha büyük SD kartlar için varsayılan dosya sistemi olarak ayarlanır.
Ancak kullanım süresince SD kartı yanlışlıkla biçimlendirebilir veya bazı durumlarda biçimlendirmeniz gerekebilir. Örneğin, okunamayan/bozuk SD kartı onarmak, hafıza kartındaki virüsü temizlemek için veya SD kart dosya sistemi RAW olduğunu düzeltmek için depolama aygıtını biçimlendirmeniz gerekir.
Hafıza kartını biçimlendirme işlemi, SD kartınıza yeni bir dosya sisteminin atanması ve cihazın gelecek verileri depolamaya uygun halde olması anlamına gelir. Yeni alınan tüm hafıza kartları biçimlenmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Kullanım esnasında birçok nedenden dolayı tekrar biçimlendirmeniz gerekebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Kabul edilebilir SD kartınızı taşınabilir SD kart olarak yeniden biçimlendirme. Önemli: SD kartınızı biçimlendirirseniz veriler kalıcı olarak silinir.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Bir sabit sürücü, hafıza kartı veya USB flash sürücü yazmaya karşı korumalı olduğunda, bu artık depolama cihazını eskisi gibi kullanamayacağınız veya formatlayamayacağınız anlamına gelir. Windows PC ve mobil cihazlarda SD kartın çoğunun biçimlendirme hatası vermesinin nedeni yazma koruması olduğu icindir.
Android 10'da microSD hafıza kartını formatlamak için Ayarlar / Cihaz ve Cihaz Bakımı bölümünden Depolama kısmına erişmek gerekiyor. Ardından SD Kart seçimi yapıp Depolama ve Depolama Ayarları üzerinden SD kartı belirleyip Biçimlendir ile işlemleri başlatmak yeterli.
Bir MicroSD kart dahili bellek olarak biçimlendirildiğinde, uygulamalar, hatta bazı Android eklentileri onun üzerine depolanabilir. Bu, 2 GB'lık bir uygulama indirirseniz, SD kartta 2 GB boş alan kalması gerektiği anlamına gelir.
SD kartınız hasar gördüğünde veya bozulduğunda ve erişilemez olduğunda, CMD komutu veya başka bir Windows yerleşik aracıyla onarabilirsiniz. Karta tekrar erişebildikten sonra, kaybolan verileri taramak ve kayıp dosyaları başarılı bir şekilde kurtarmak için EaseUS Data Recovery Wizard'ı kullanabilirsiniz.
SD kartının hasar görmesi veya bozulmasının belli başlı nedenleri vardır: SD kartın gördüğü fiziksel hasar. Dosya aktarım sırasında SD kartı cihazdan çıkartma. Aynı SD kartını birden fazla cihazda kullanma.
SD kartınıza erişmek için Google Fotoğraflar izni yoksa, kartınızdaki fotoğrafları silemezsiniz. SD kart erişim izinlerinin nasıl ayarlanacağı aşağıda açıklanmıştır. Önemli: En son Google Fotoğraflar uygulama güncellemesini kurduğunuzdan emin olun.
Windows Gezgini'ni açmak için Windows + E tuşlarına basın ve sol panelden "Bu PC" yi seçin. SD karta sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. "Araçlar" sekmesine geçin ve "Kontrol Et" seçeneğini seçin. Hata bulunursa SD kartı taramaya ve onarmaya başlamak için "Sürücüyü tara" seçeneğini tıklayın.
Komut penceresine CHKDSK yazdıktan sonra yönlendirildiğiniz sürücü harfini de eklemelisiniz. İki nokta ve /f yazıp arattıktan sonra onarılma işlemi başlayacaktır. Kartınızı kart okuyucuya yerleştirdikten sonra sistem tarafından bir sürücüye yönlendirilmesi gerekir.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri