Hectopat. Telefon kullanılamaz hale gelir, çok az yer kalınca arama yapmaya bile izin vermiyor.
Android telefonlarda kullanıcılar, uygulamalar, fotoğraflar, videolar ve diğer veriler için bir depolama alanı kullanır. Bu depolama alanı, telefonun hafızasını oluşturur. Ne yazık ki, bu hafıza sınırlıdır ve zamanla dolabilir. Dolu hafıza, telefonun performansını etkileyebilir.
ÖN BELLEĞİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN
Son ipucu, telefonumuzda daha fazla hafızaya sahip olmak için önbelleği düzenli olarak temizlemektir. Basitçe söylemek gerekirse, önbellek, uygulamalar kapatıldıktan sonra silinmeyen depolamadır. Ara sıra önbelleği boşaltmazsak, cep telefonunun hafızası dolar.
Bunun için Ayarlar > Uygulamalar > Uygulama Adı > Önbelleği Temizle seçeneği sayesinde uygulama verileri temizlenebiliyor. Android cihazlarda depolama alanını tüketmemek için müzik, film ya da diğer içerikleri çevrimiçi platformlardan dinlemek ve izlemekte yarar var.
Hayır, zaten telefon çok dolduğu zaman uyarı veriyor.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer tamamını doldurursanız, sistem donar ve temp dosyalarını silmeye çalışır. Ana diskte olan bellek verilerini de siler. Bu olunca da açık olan çoğu işlemler kapanır.
Android telefonda hafıza temizliği
Telefonun hafıza temizliği için ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Hafıza ” adımları izlendiğinde gelinen ekranda, anlık olarak kullanılan hafızanın temizleme işlemi yapılabilir.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
WhatsApp, kullanım sıklığına paralel olarak paylaşılan veriler ile çok ciddi bir depolama alanı kaplamaktadır. Fakat gereksiz olduğunu düşündüğünüz WhatsApp verilerini temizleyerek cihazınızın hafızasını rahatlatabilirsiniz.
Telefonunuzun dahili depolaması mümkün olduğunca yüksek olmalı. En az 64 GB modelleri tavsiye ediyoruz. Eğer oyun sayısını az tutarım derseniz 32 GB ile de işinizi halledebilirsiniz. MicroSD kart desteğinin olup olmaması malesef oyunlar karta taşınamadığı için bir etkiye sahip değil.
Google One depolama alanı planınızı değiştirmek için Android telefonunuzda Google One uygulamasını açtıktan sonra Ayarlar'ı seçin. Burada Depolama alanı planını değiştir'e dokunun ve yeni depolama alanı sınırınızı seçin.
Depolama alanı, müzik ve fotoğraflar gibi verileri tuttuğunuz yerdir. Bellek, uygulamalar ve Android sistemi gibi programları çalıştırdığınız yerdir.
Uzun zamandır kullanmadığınız veya kullanmayı artık düşünmediğiniz uygulamaları hemen silin! Özellikle oyun uygulamaları cihazınızda hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük yer kaplayabilir. 3. E-postalar : Gelen veya giden ekli e-postalar cihazınızda zamanla büyük yer kaplamaya başlar.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Saklama Alanı ve Veriler > Saklama Alanını Yönet'e dokunun. WhatsApp'ın cihazınızda kapladığı yer miktarı, ekranın üst kısmında gösterilir. Büyük boyutlu veya çok kez iletilmiş öğeleri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz. İsterseniz belirli bir sohbette bulunan öğeleri de silebilirsiniz.
Çinli Smartisan firmasının R1 adındaki amiral gemisi 1TB dahili hafızaya yer vererek bir rekora imza attı. Daha önce 512GB kapasite ile rekor kıran Huawei Mate RS Porsche Design'dan sonra yine bir Çinli firma kapasite rekorunu eline aldı. 1TB kapasite UFS 2.1 standardı ile oldukça yüksek veri aktarım hızları sunuyor.
Dahili Depolama; Cihaz içindeki yerleşik depolama alanı olup bir kısmı işletim sistemi ve programlara ayrılmıştır ve kullanılamaz. Kalan kısım kullanıcı tarafından kullanılabilir.
Dâhili depolama araçlarının bilgisayar sistemlerinde ki ismi dâhili bellek olarak biliniyor. Dâhili depolama araçları bilgisayarın olmazsa olmaz araçları arasında detay oluşturuyor. Dâhili bellek çıkarılabilir sabit disklere ihtiyaç duyulmadan depolama imkânı yaratan yerleşik bellek olarak da değerlendirilebiliyor.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Kablo ve aksesuarları kullanmayın. Gözlük temizleme bezi gibi yumuşak, mikrofiber bir bez kullanarak cihazınızın dış yüzeyini hafifçe silin. Telefonun şarj soketi, kulaklık soketi, hoparlör ve mikrofon ızgaraları neme maruz kalmamalı. Deterjan, sirke gibi maddeler yerine alkol bazlı temizleyiciler kullanın.
CCleaner APK, Android telefonu hızlandırma, temizleme, optimize etme uygulamalarının başında geliyor. CCleaner Android ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri