Hayır, zaten telefon çok dolduğu zaman uyarı veriyor.
Hafızası dolu bir Android telefonun yavaşlaması doğrudan dolu hafızayla ilgili değildir. Performans düşüklüğü, kullanıcı tarafından yüklenen uygulamaların ve süreçlerin kaynak tüketimiyle ilişkilidir. Hafıza yönetimi ve gereksiz verileri silme gibi önlemler alarak telefonunuzun performansını artırabilirsiniz.
Hectopat. Telefon kullanılamaz hale gelir, çok az yer kalınca arama yapmaya bile izin vermiyor.
Bunun için Ayarlar > Uygulamalar > Uygulama Adı > Önbelleği Temizle seçeneği sayesinde uygulama verileri temizlenebiliyor. Android cihazlarda depolama alanını tüketmemek için müzik, film ya da diğer içerikleri çevrimiçi platformlardan dinlemek ve izlemekte yarar var.
Kullanılabilir saklama alanınız sürekli olarak 1 GB'nin altındaysa iOS veya iPadOS her defasında daha fazla içerik için yer açacağından aygıtınız yavaşlayabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Cep telefonlarında en fazla depolama alanı kullanan içerikler şüphesiz fotoğraf, oyun, mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıdır. Özelikle fotoğraf ve mesajlaşma uygulamalarının gereksiz içeriklerinin belli aralıklarla silinmesi, yer sıkıntısı yaşanmasını da önleyecektir.
Kullanıcıların pil performansını izlemeleri ve ihtiyaç duyduklarında pil değişimi yapmaları, cihazların performansını optimize etmelerine yardımcı olabilir. Özetlemek gerekirse, Apple'ın iPhone'ları yavaşlatma politikası pil performansını korumak ve beklenmedik kapanmaları önlemek amacıyla yapılmaktadır.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Araştırmada öte yandan mesaj gönderme, oyun oynama veya internet kullanımının, beynin radyofrekans elektromanyetik sahaya çok az maruz kalmasına yol açtığı, dolasıyla hafıza performansı gelişimiyle ilişkilendirilmediği belirtildi.
WhatsApp, kullanım sıklığına paralel olarak paylaşılan veriler ile çok ciddi bir depolama alanı kaplamaktadır. Fakat gereksiz olduğunu düşündüğünüz WhatsApp verilerini temizleyerek cihazınızın hafızasını rahatlatabilirsiniz.
Telefonunuzun dahili depolaması mümkün olduğunca yüksek olmalı. En az 64 GB modelleri tavsiye ediyoruz. Eğer oyun sayısını az tutarım derseniz 32 GB ile de işinizi halledebilirsiniz.
Zaman geçtikçe akıllı telefonların yavaşlamasının birden fazla nedeni bulunuyor. Telefonun depolama alanı tükenmiş olabilir, Android sürümünün güncellemesi gelmiş olabilir, telefona çok sayıda uygulama indirilmiş olabilir ve bunlar her daim arka planda aktif olarak çalıştığı gibi kaynakları tüketir.
Daha Hızlı Performans: Android cihazınızda uygulamaları kullanırken önbellek dosyaları oluşur ve zamanla bu dosyalar birikir. Bu da cihazınızın performansını yavaşlatabilir. Önbellek temizleme işlemi, bu birikmiş dosyaların silinmesini sağlayarak cihazınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Bunun için ilk çözüm microSD kart kullanarak depolama alanı kapasitesini artırmak olacaktır. Android telefonlarda bu mümkün olsa da iPhone'larda microSD kart yuvası yer almamaktadır. Telefonunuzda microSD kart olmasa bile kapasiteyi artırmak için USB depolama birimlerini kullanabilirsiniz.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Çinli Smartisan firmasının R1 adındaki amiral gemisi 1TB dahili hafızaya yer vererek bir rekora imza attı. Daha önce 512GB kapasite ile rekor kıran Huawei Mate RS Porsche Design'dan sonra yine bir Çinli firma kapasite rekorunu eline aldı. 1TB kapasite UFS 2.1 standardı ile oldukça yüksek veri aktarım hızları sunuyor.
Sd kart depolama birimidir. İşlemciyse sadece onları tararken sd kartın etkisi olur. Yani sd kartın gözle görülür bir yavaşlama yaratması söz konusu değil.
Android telefonun hafızasını öğrenme
Ayarlardan sonra aşağıya inerek “Depolama” seçeneğini bulup tıklayınız. Orada depolama alanınız bulunmaktadır.
CPU Maximum Clock değeri, iPhone'un çalışabileceği en yüksek işlemci frekansını gösteriyor. CPU Actual Clock ise iPhone'un kullanabildiği işlemci hızını gösteriyor. Eğer, CPU Actual Clock değeri CPU Maximum Clock değerinin çok altında ise iPhone'unuz yavaşlamış demektir.
iPhone'unuz yavaşladıysa ayarlarda birkaç değişiklik yapmak performansı önemli ölçüde artırabilir. En yaygın çözüm yöntemleri telefonu yeniden başlatmak ve iOS sürümünü güncellemektir. Ayrıca kullanılmayan uygulamaları kaldırmak ve iPhone ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Apple, 2011 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 4S modellerini bilerek yavaşlattığı için kullanıcılara tazminat ödemek zorunda kalacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri