Hafızanın dolu olması, işletim sisteminin performansını olumsuz etkiler. Evet telefonunuz size büyük bir depolama alanı sunuyor ancak sonuna kadar dolduğunda bu durum telefonu ağırlaştırır. Telefonunuzda kullanmadığınız ve gereksiz uygulamaları temizleyin.
Eğer telefonunuzda hafıza dolu olsa bile, uygun şekilde yönetilen uygulamalar ve süreçlerle hala yüksek performans elde edebilirsiniz. Dolayısıyla, hafızanın dolmasıyla telefonun yavaşlaması arasında doğrudan bir ilişki bulunmamaktadır.
Telefon kullanılamaz hale gelir, çok az yer kalınca arama yapmaya bile izin vermiyor.
Cep telefonlarında en fazla depolama alanı kullanan içerikler şüphesiz fotoğraf, oyun, mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıdır. Özelikle fotoğraf ve mesajlaşma uygulamalarının gereksiz içeriklerinin belli aralıklarla silinmesi, yer sıkıntısı yaşanmasını da önleyecektir.
Telefonunuzun dahili hafızası en az bir gün içinde çekeceğiniz video ve fotoğrafları tutabilecek büyüklükte olmalı. Akşam evinize gittiğinizde Google Fotoğraflar, iCloud, Mi Cloud, Dropbox, MEGA gibi bulut servislerine yedekleme yapıp hafızanızı boşaltabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Araştırmada öte yandan mesaj gönderme, oyun oynama veya internet kullanımının, beynin radyofrekans elektromanyetik sahaya çok az maruz kalmasına yol açtığı, dolasıyla hafıza performansı gelişimiyle ilişkilendirilmediği belirtildi.
Bunun için Ayarlar > Uygulamalar > Uygulama Adı > Önbelleği Temizle seçeneği sayesinde uygulama verileri temizlenebiliyor. Android cihazlarda depolama alanını tüketmemek için müzik, film ya da diğer içerikleri çevrimiçi platformlardan dinlemek ve izlemekte yarar var.
WhatsApp, kullanım sıklığına paralel olarak paylaşılan veriler ile çok ciddi bir depolama alanı kaplamaktadır. Fakat gereksiz olduğunu düşündüğünüz WhatsApp verilerini temizleyerek cihazınızın hafızasını rahatlatabilirsiniz.
Arttırılabilir hafıza özelliği bulunan telefonlarda hafıza kartı kullanmak, telefon hafızasını arttırmak için kullanılan etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Telefonda arttırılabilir hafıza özelliği varsa microSD kart kullanarak telefonda hafıza açmak mümkün olmaktadır.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
Her Google Hesabı ile Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı sunulur. Aylık ücretli Google One aboneliğine yükselttiğinizde, seçtiğiniz plana bağlı olarak toplam depolama alanınız 100 GB veya daha fazla olacak şekilde artar.
Zaman geçtikçe akıllı telefonların yavaşlamasının birden fazla nedeni bulunuyor. Telefonun depolama alanı tükenmiş olabilir, Android sürümünün güncellemesi gelmiş olabilir, telefona çok sayıda uygulama indirilmiş olabilir ve bunlar her daim arka planda aktif olarak çalıştığı gibi kaynakları tüketir.
Eğer tamamını doldurursanız, sistem donar ve temp dosyalarını silmeye çalışır. Ana diskte olan bellek verilerini de siler. Bu olunca da açık olan çoğu işlemler kapanır.
WhatsApp mesajlaşma ve haberleşme sisteminde mesajlar kullanıcının kontrolünde olduğu için iletimden sonra WhatsApp bunları sunucularında ve serverda tutmuyor. Bu nedenle de bu mesajların geçmişe yönelik olarak mahkeme tarafından temin edilmesi mümkün değil.
Android'de Google Drive aracılığıyla, iOS'ta iCloud aracılığıyla silinen WhatsApp sohbetleri geri getirmek üzere sohbet geçmişinizi geri yükleyebilirsiniz. Sohbet yedekleme yapmadıysanız, Tenorshare UltData - Android Data Recovery gibi üçüncü parti veri kurtarma programlarını kullanmalısınız.
WhatsApp'ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive'dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE'ye dokunun. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ'ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Daha Hızlı Performans: Android cihazınızda uygulamaları kullanırken önbellek dosyaları oluşur ve zamanla bu dosyalar birikir. Bu da cihazınızın performansını yavaşlatabilir. Önbellek temizleme işlemi, bu birikmiş dosyaların silinmesini sağlayarak cihazınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir. Telefon temizlenirken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Cihaz temizlenirken; yumuşak, tüy bırakmayan ve hafif nemli bir bez kullanılabilir.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri