Muvafakatname üzerinde yeni hat başvurusu ile ilgili izin verildiğine dair bir metin olmalıdır. Velisi olmayan kişiler için ise izin belgesi yasal olarak atanmış vasisi tarafından verilmelidir. Bu şartlar sağlandığında 18 yaş altı kişilerin telefon hattı alabilmesi mümkündür.
Çocuklara ne zaman telefon alınmalı? 9 yaş ve üzeri çocuklarda telefon kullanımı için interneti olmayan bir cep telefonu en idealdir. Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur.
Gelişim uzmanları ve psikologlar teknolojik cihazların zekada, gelişimde ve özellikle sosyallikte sorunlar çıkardığını düşündüğü için, özellikle 6 yaş ve altı için direkt akıllı telefona maruz bırakılmamalarını önermektedir.
Başta sosyal gelişimi olumsuz etkileyen kontrolsüz telefon ve tablet kullanımı fiziksel gelişimden psikolojik gelişime kadar gelişimin her evresine çeşitli zararlar verebiliyor. 3 yaşından önce tablet veya telefonla tanışan çocukların dil gelişimleri sekteye uğruyor.
İlgili 21 soru bulundu
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
18 yaş altı kullanıcılar faturasız hat almak için aynı şekilde velilerinin ya da yasal vasilerinin kimlikleri ve onlardan aldıkları muvafakatname ile başvuruda . Ancak 11 yaş altında olan kişilere velilerinin muvafakatnamesi olsa dahi hat satışı yapılmamaktadır.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
3 YAŞ 3 yaşına kadar çocuk televizyon dâhil, akıllı telefon, bilgisayar, tablet vb. hiçbir teknolojik cihaza ve ekrana maruz bırakılmamalıdır. Çocuklar bu yaşta gerçeği ve kurguyu ayırt etme becerisine sahip değildir.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 6/1-c maddesi uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun (ÇKK) 3/1-a maddesi uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
1- Çocuğunuzu ekranla tanıştırmak için aceleci olmayın
3 yaşına kadar çocuklar hiçbir elektronik alete maruz kalmamalı. Televizyon, cep telefonu, tablet gibi elektronik aletler asla çocuğun oyalanması için tercih edilen oyuncaklar veya sorun çözücüler olmamalı.
Küçük çocuk bedenleri genellikle ay (12-24) veya yıl cinsinden (1-5) yaş aralığıyla tanımlanır.
Telefona ihtiyaç; çocuğun sağlığını merak etmek, uzakta yaşayan ebeveynlerle iletişimi sağlıklı şekilde sağlayabilmek gibi nedenlerle olabilir. Ekstrem durumlar yaşanmıyorsa ve çocukla haberleşme sıkıntısı yoksa telefona gerek yoktur. Çok gerekmedikçe çocuklara 12 yaşından önce telefon verilmemelidir.
Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir. Eğer Hazır Kart almak isterseniz; Hazır Kart muvafakatname formu ve anne veya babanızın kimliği gerekmektedir.
3 yaşındaki çocuğa tablet alınır mı? Yaş değişse de soru hep aynı. Çocukların tablet kullanımı konusunda uzmanlar 2,5 yaş öncesinde çocuklara tablet verilmesini doğru bulmuyor. 30. Aydan sonra ise en az 13 yaşına kadar tablet kullanımının ebeveyn kontrolünde sağlanması faydalı görülüyor.
Küçük yaşlardan itibaren gün içerisinde uzun süre cep telefonu ile oynayan çocukların maruz kaldığı cep telefonu radyasyon saçarak üreme sistemlerini etkiler. Erkeklerde sperm hasarına neden olarak sperm morfolojisini bozabilir, sperm sayısının azalmasına neden olabilir.
AAP'ın önerilerine göre; 18 aya kadar olan dönemde çocukların görüntülü konuşmalar haricinde ekranla teması engellenmeli. 18-24 ay arasında ise ekranla tanışma başlayabilir, ancak bu tanışma mutlaka bir yetişkin eşliğinde gerçekleşmeli.
Çocuğunuz 3 yaşını geçtikten sonra gelişimsel olarak bilgisayar kullanmaya hazır olacaktır ve bu yaştan itibaren bilgisayar onun için değerli bir öğrenme aracı teşkil edebilir. Çocuğunuza denemesi ve tuşlara basmak, fareyi hareket ettirmek gibi becerileri kullanması için bol bol zaman tanıyın.
Öğrencilerin derslerini aksatan en önemli etkenin cep telefonu ve diğer dijital cihazların olduğunun altını çizen Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi. Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı.
Telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıtması ve öğrenme becerilerini zayıflatması gerekçesiyle kararın alındığı ifade edilen açıklamada, akıllı saat ve tabletlerin de yasak kapsamına dahil edildiği aktarıldı.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
18 Yaş Altı Hat Alma Adımları
Faturalı hat da alabilirsiniz. Bunun için mahalle muhtarından bir ikametgâh belgesi alabilirsiniz.
11 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARA NEDEN CEP TELEFONU ALINMAMALI? Alman Aile Bakanlığı uzmanları, 11 yaşından küçük çocukların akıllı telefon uygulamalarını bilinçli bir şekilde yönetemeyeceğine dikkat çekiyor.
18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri