Android olsun iOS olsun veya Windows Mobile... bu işletim sistemlerine sahip cihazlar kapalıyken alarm çalmamaktadır. Custom rom kullanıyorsan veya kernel yüklediysen bir süre sonra cihaz kendini açmıştır. Cihaz açıkken de alarm çalmış ve sonra yeniden kapanmıştır.
Merhaba arkadaşlar bundan sonra yatarken telefonu uçak moduna alacam sabahları alarm çalışırmı? Evet calisir.
ama ğer telefonunuzun aniden şarjı biterek kapanırsa veya çekmeyen bir yere girdiyseniz telefonunun bunu yapmaya zamanı olmadığı için algılayamaz ve merkeze bilgi gönderemez. ama eğer aradığınızda bu sesi duymanız 5-10 saniye gibi bir zaman sürüyorsa telefonun ya şarjı bitmiştir ya da çekmeyen bir yere girmiştir.
Android cihazlarda bu şekilde bir özellik yok.
Uyku modundayani ekran kapalıyken, sessiz modda ya da rahatsız etmeyin modunda dahi alarm çalarken akıllı cihazınız kapandığı taktirde alarm çalmaz.
İlgili 25 soru bulundu
Mobil cihaz kullanıcılarının en sık karşılaştığı sorunlardan biri, telefonlarını sessize aldıklarında alarmın çalıp çalmayacağıdır. Hem Android hem de iPhone cihazlarda genel bir kural olarak, telefon sessiz modda dahi olsa alarmın belirlenen ses seviyesinde çalacağı belirtiliyor.
Sessiz mod kapalıyken iPhone tüm sesleri çalar. iPhone, Sessiz mod açıkken zil sesini, uyarı seslerini veya diğer ses efektlerini çalmaz (ancak iPhone titremeye devam edebilir). Önemli: Sessiz mod açıkken bile saat alarmları, Müzik gibi ses uygulamaları ve birçok oyun, sesleri yerleşik hoparlörden çalar.
Hem iPhone hem de Android akıllı telefonların alarmlarında aktif olarak kullanılan "erteleme" sistemi, 10 ve 9 dakikaya ayarlanmış şekilde sunuluyor. Yani alarm bir kez ertelendiğinde 10 dakika ya da 9 dakika sonra tekrardan uyarı vermeye başlıyor. Peki ama neden bu süre zarfları belirlenmiş?
Elektrik kesildiğinde alarm sistemi çalıyor ise ; alarm sistemi içerisinde bulunan panel aküsü bitmiş demektir. Alarm sistemlerinde elektrik kesilince çalışmaya devam etmesi için 12 volt 7 amper akü takılır. Bu akü zamanla biter, akü bitince elektrik kesildiği zaman dış siren sabotaj algılayarak ötmeye başlar.
Bu yanıt sistemi karşıdaki kişi aranır aranmaz hemen geliyorsa aranılan kişinin telefonunun kapalı olduğu anlamına gelir. Ancak arama yaptıktan sonra bir süre bekledikten sonra bu yanıt geliyorsa buda hattın çekmediği anlamına gelmektedir.
Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Çünkü uçakta iken telefonun sinyal göndermesi, uçağın elektronik sistemlerini etkiler. Bu durumun önüne geçmek adına telefonlar uçak moduna alınır. Uçak moduna alınmış bir telefondan arama yapılmaz. Ayrıca uçak moduna alınmış telefona çağrı da gelmez.
Uçağın kalkış anında elektronik cihazlar tamamen kapatılmalıdır. Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler.
4. seviye alarm, komşu ülkelerden gelecek her türlü ilk yardımın kabulü anlamına geliyor. Uluslararası bir alarm seviyesi olan 4. seviye alarm ile Türkiye yaşanan depremle ilgili resmi olarak uluslararası yardım çağrısında bulundu.
iPhone kullanan birçok kişi bu durumu fark etmiştir. Gün içinde kurduğunuz alarmları ertelediğinizde, iPhone bu süreyi 9 dakika olarak belirliyor. Yani 07.00'a kurulan alarm ertelendiğinde, 07.09'da tekrar çalıyor.
SARI İKAZ. Hava saldırısı ihtimali olduğunu işaret eden sarı ikaz, 3 dakika süreli düz siren sesi ile duyurulur.
Rahatsız Etme ve Zil/Sessiz anahtarı alarm sesini etkilemez. Zil/Sessiz anahtarını Sessiz'e ayarlasanız da Rahatsız Etme'yi açsanız da alarm çalar.
Çözüm, zil sesini ayarlamak, "Ayarlar" ı açmak ve ardından "Sesler ve Dokunuşlar" ı tıklamaktır. Ardından zil sesini ayarlamak için kaydırıcıyı Tonlar ve Uyarılar'ın altına sürükleyin. Yani bu, alarmınızın çalma ses seviyesi olacaktır.
Rahatsız Etmeyin moduyla telefonunuzu sessize alabilirsiniz. Bu mod sesi kapatabilir, titreşimi durdurabilir ve görsel bildirimleri engelleyebilir. Nelerin engelleneceğini ve nelere izin verileceğini seçebilirsiniz.
Instagram'ın sakin modu, bildirimleri duraklatan ve size özel mesaj gönderen kullanıcılara otomatik yanıt uyarısı gönderen bir özelliktir. Başka bir deyişle, uygulamanızı ve kullanıcı durumunuzu pasif hale getirir.
Sakin Mod, kullanıcıların sosyal medyayı daha dengeli bir şekilde deneyimlemelerini ve belirli saatlerde bildirimlerden uzaklaşmalarını sağlayarak, dijital dünyada bir nefes almayı amaçlayan bir özelliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri