Android telefonlar kapalıyken şu yolları izleyebilirsiniz; Google cihazımı bul adresine girebilir ve cihaz araması yapabilirsiniz. Farklı bir Android cihaz üzerinden 'Cihazımı Bul' seçeneğini kullanabilirsiniz. Kayıp cihazda aktif halde açık olan Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz.
Kapalı Android Telefon Nasıl Bulunur? Şansınız varsa ve kayıp cep telefonu hala açıksa, “Cihazımı Bul” özelliğini kullanabilirsiniz. Aksi takdirde, telefonunuz çevrimdışıyken, kapalıyken veya pili bittiğinde, “Cihazımı Bul” seçeneğini kullanarak telefonunuzun en son bulunduğu yeri görebilirsiniz.
Polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri tarafından bir şekilde cihazın ele geçmesi durumunda cihaz IMEI numarası ile sorgulanır. Sorgu sonucuna göre sahibine bilgi verilebilir. Ancak tüm bunlardan önce, cihazın sahibinin bazı belgelerle kolluk kuvvetine resmî başvuru yapılması faydalı olacaktır.
Android telefonu bulmak için: Benzer şekilde Google hesabınızda oturum açmanız gerekiyor. Ardından Cihazımı Bul uygulamasını Google hesabınız üzerinden kullanarak telefonunuzun konum tespitini yapabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Android telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa https://myaccount.google.com/find-your-phone adresine giderek telefonunuz harita üzerinde nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Eğer yakın bir yerde kaybettiğinizi düşünüyorsanız telefonunuzun zilini çaldırabilirsiniz.
Ne yazık ki, operatör sadece IMEI kullanarak telefonumuzu bulmamıza yardımcı olamaz. IMEI numarası bunun için kullanışlı değildir. Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa , mümkün olan en kısa sürede tepki vermeniz gerekir. Öncelikle kayıp cihazı mobil operatöre ve polise bildirmelisiniz.
IMEI klonlanmış cep telefonlarının haberleşmeye kapatılacağını açıklayan BTK, cihazın gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılabileceğini vurguluyor.
IMEI Numarasını Kolay Ulaşabileceğiniz Bir Yere Not Edin
IMEI numarası, cep telefonunuzun çalınması durumunda, izinin polis tarafından sürülmesine ve bulunması halinde cihazın mülkiyetini kolayca kanıtlamanıza yardımcı oldur.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Quartz'ın raporuna göre Google, Android işletim sistemine sahip cihazlara ait konum bilgisini konum ayarı kapalı olsa hatta cihazda sim kartı olmasa bile takip edebiliyor.
Android akıllı telefon açılıyor ama hemen kilitleniyorsa, cihazı Hard Reset denen metotla yeniden başlatabilirsiniz. Cihazı hard reset yapmak için; Power (açma kapama) ve Home tuşlarına aynı anda basıp bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu işlem kullanılan cihazın modeline göre farklılık gösterebilir.
Uzaktan kilitleme özelliğini kullanıyorsanız oturum açma PIN'iniz, cihazınızın güvenlik sistemi yerine Windows tarafından korunur. İlk önce account.microsoft.com/devices adresinde oturum açın. Uzaktan kilitlemek istediğiniz telefonu listeden bulun ve Telefonumu bul'u seçin.
Telefon kapalıyken gelen çağrılar nasıl bilinir? Cep telefonunuz kapalıyken birinin sizi aradığını bilmenin doğrudan bir yolu yoktur. Bunun nedeni, cevapsız aramaların, telefonunuza gönderilmiş ancak cevaplayamayacağınız aramalar anlamına gelmesidir. Bu aramalar cevapsız arama olarak kaydediliyor.
KIM yazıp 2200'a göndererek, sizi kimin ne zaman kaç kez aradığını belirten Kim Aramış SMS'lerini almaya başlayabilirsiniz. Kim Aramış Servisi ile, telefonunuz kapalıyken veya ulaşılamaz durumdayken, sizi kim, kaç kez, ne zaman aradı bilgisi cebinize SMS'le gelir.
Telefon gercekten kapalıysa 1-2 saniyede aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyor.. Açık oldugu zaman bile ulaşılamıyor demesinin bir önemi yok. Eger 1-2 saniye içerisinde aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyorsa telefon gercekten kapalı oluyor.
IMEI Numaralarını Nasıl Buluyorlar
Bu numaralar genelde telefonun arkasında bataryanın alt kısmında yazmaktadır.
IMEI numarası benzersiz olup bir nevi cihazınızın kimlik numarası gibidir ve 15 handen oluşmaktadır. Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Kaçak telefonlar veya çalıntı telefonlar IMEI numaralarının tespit edilmesi halinde telefon kilitlenmekte ve kullanılamaz bir hale gelmektedir.
Mobil cihazlar üzerinde yapılan adli inceleme ve analiz normal şartlar altında 2 ile 15 gün arasında sonuçlanır. Ancak acil durumlarda savcıların özel istek ve beyanıyla bu süre kısalabilir.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan teklife göre kullanılmayan cep telefonları ve IMEI numaraları için yeni bir dönem başlıyor. 7 yıl olan cep telefonlarındaki sinyal alma sınırı 1 yıla düşürülüyor. 1 yıl içinde SIM kartı takılıp herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numarası Bilgi ...
Kapalı telefonların izlenmesi için IMEI numarası kullanılıyor. Bu numara ile sistem üzerinden anlık takip yapmak mümkün hale geliyor.
Telefona herhangi bir SIM kart takıldığı zaman bloke olması sebebi ile telefon çalışmayacaktır. Kaybolan ya da çalınan telefon kapalı ise o zaman bulmak çok daha zor olmaktadır.
Eğer cep telefonunuz çalınırsa zaman kısa süre içerisinde polise başvurursanız Polis IMEI Numarasından telefonun nerede olduğunu tespit edebilmektedir. Bu durumdan kaçmak isteyen telefon hırsızları çaldıkları telefonun IMEI numarasını hemen değiştirip, başka telefonun IMEI numarasını çaldıkları telefona klonluyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri