2. "Kullanmıyorsan Söndür" Eğer önemli bir arama, mesaj ya da bildirim beklemiyorsan telefonunu şarj ederken kapatabilirsin. Telefonun kapalıyken güç tüketimini en aza indirecek, böylece açık olduğu duruma göre daha hızlı şarj olacaktır. İşte tasarruf!
Açık kapalı fark etmez. Açık şarj etmek bence daha doğru çünkü cihazın tüm sensörleri aktif oluyor ve daha sağlıklı bir izleme gerçekleştiriyor. Sadece şarj olma süresi biraz uzuyor ama bu dert değil birilerinin bana ulaşması lazım telefonun asıl amacı belli.
Akıllı telefonlar ve bataryaları konusunda birçok farklı düşünce mevcut. Telefonu şarj ederken kullanmak ya da geceleri şarja takmak konusunda birçok kez uyarı alsanız da artık yeni nesil telefonlar bu tür durumlar göz önünde bulunduğu için tasarlandığı için herhangi bir tehlike oluşturmuyor.
En temel düzeyde, hızlı şarj, bir telefonun pili ile verilen watt (W) sayısını artışıdır. Temel bir USB bağlantı noktası bağlı cihaza 2,5 W gönderir ve daha hızlı şarj cihazları bu miktarı artırır. Mevcut nesil cihazlar genellikle kutudan çıkar çıkmaz 15W gücüne sahiptir.
İlgili 31 soru bulundu
Hızlı şarj %0 ile %79 arası devreye girer. %80'e ulaştığında otomatik olarak durur. Firma yazılımsal olarak yapay zeka teknolojilerini kullanarak telefonu şarja takış ve çekiş sürelerinizi hatırlıyor. Böylece bu değeri sıklıkla telefonu ne zaman şarjdan çektiğinize göre orantılıyor.
Yavaş şarj için geceler tercih ediliyor
Bu da enerji tasarrufuna katkı sağlar. Bir cihazı hızlı şarj etmek, enerji tüketimini artırırken, aynı zamanda batarya ömrünü de etkileyebilir. Hızlı şarj, bataryanın daha hızlı ısınmasına ve bu da bataryanın ömrünü azaltmasına neden olabilir.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
MWC 2023'te Xiaomi tarafından gösterilen bir başka hızlı şarj teknolojisi olan 300W, henüz prototip aşamasında olduğu için, Dünyanın en hızlı şarj olan telefonu olma ünvanını koruyan Realme GT Neo 5 kutu açılımı videosunda, ürünün kutusundan neler çıkıyor, birlikte bakacağız.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Telefon kapalıyken ekranda şarj simgesi görüntülenirse ve ardından şarj kablosunu çıkarıp tekrar takarsanız telefon otomatik olarak açılır.
Sağlık & Diyet konusunda 522 cevap paylaştı. tel kapalıyken standby konumunda oldugu için olağana kıyasla 1/3 şarj harcamaya devam eder.
Şarj cihazımızın amper değeri şarj hızımızı direkt olarak etkiler. Amper değerimiz ne kadar yüksek ise o kadar çabuk şarj olur demektir. 5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir. Şarj cihazınızın amper değeri 2.5 yerine 5 olsa bile telefonunuz maksimum şarj kapasitesi kadar şarj alır.
Bildirilenlere göre Realme GT Neo 5, 150W ve 240W olmak üzere iki farklı hızlı şarj seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Hatırlatmak gerekirse dünyanın en hızlı şarj olan telefonu ünvanı 210W ile Redmi Note 12 Pro+'a ait. Bu telefon 0'dan 100'e yalnızca 9 dakikada tam şarj imkanı sunuyor.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Pek çok akıllı cep telefonu, fabrikalarından 1 ile 3 saatlik enerjileri dolu olarak gönderilir. İşte yeni telefonu şarj etme süreci bu aşamanın ardından başlar. Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra fabrika çıkışında bulunan bu enerji bitirmelidir.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Çinli teknoloji devi Xiaomi, geliştirdiği 120W şarj teknolojisinin akılllı telefon pillerine zarar vermediğini örneklerle açıkladı.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri