Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli. Doğrudan telefonla temas eden dezenfektan ise arızaya yol açıyor.
Cihazların üzerine dezenfektan ve kolonya döktüğümüz zaman sıvı temasına neden olur. Dezenfektanı bir peçeteye döküp, arkasını ve kenarlarını silmemiz yeterli olur. Günde 5- 10 adet sıvı temaslı arıza yapmış cep telefonu ve tablet geliyor. Ya üzerine kolonya dökmüş ya da dezenfektan sıkmış.
Kolonya telefonun içindeki parçalara kaçmadığı sürece bir sorun olmaz.
Normalde yüzeyleri temizlemek için kullanılan alkol oranı 65 derecenin üzerinde olan temizleyicilerin virüsü etkisiz hale getirdiği biliniyor. Öte yandan virüsü öldürebilecek güçte çözeltiler, telefonun ekranına zarar vererek parmak izi algılama özelliklerini zayıflatabilme riski barındırıyor.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
İlgili 42 soru bulundu
Telefon ekranını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bez veya dezenfektan mendil kullanmaktır. Bu konuda özellikle mikrofiber olarak üretilen bezleri tercih edebilirsiniz. Mikrofiber yüzeyi sayesinde cihazın ekranına zarar vermez ve çizik oluşturmaz.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Bu nedenle telefon ekranı temizliğinde, kolonya gibi alkollü temizleyiciler kullanmanızı tavsiye etmem. Bunun yerine telefon ekranı temizlemek için piyasada bulunan, alkol içermeyen telefon ekranı temizleyici ürünlerden kullanabilirsiniz.
Cep telefonlarının ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanımı pek tavsiye edilmiyor. Nedeni ise ıslak mendillerin bir bölümü kimyasal madde içermektedir.
Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir. Doğal içerikli deterjanlar ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, yağ çözücü, aseton, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi problemlere yol açar.
Gözlük Camı Kolonya ile Silinir mi? Gözlük camlarının temizlenmesi için aseton ve kolonya gibi ürünlerin kullanılması oldukça yaygındır. Fakat bu sıvılar, kimyasal yapıları nedeniyle gözlük camlarına zarar verir.
Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.
Yumuşak, hafif nemli, tüy bırakmayan bir bez kullanın. Açıklıkları neme maruz bırakmayın. iPhone'unuzu dezenfekte etme yönergelerini uygulamıyorsanız iPhone'unuzu temizlemek için cam temizleyicisi, ev tipi temizlik malzemesi, basınçlı hava, aerosol sprey, çözücü, amonyak veya aşındırıcı maddeler kullanmayın.
Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor.
Telefonu kağıt havlu veya yumuşak bir bezle kurulayın. Şarj portlarındaki suyu çıkarmak için cihazı yavaşça sallayın, ancak sıvının içeriye daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden kuvvetli sallamaktan kaçının. SIM kartı çıkarın. Varsa, suyu dışarı üflemek için sıkıştırılmış bir aerosol hava temizleyici kullanın.
Kolonya, bozulan bir üründür. Ancak bozulduğunda diğer ürünler gibi bir etki göstermez. Yani olduğundan daha kötü kokma veya çevreye zarar verme gibi durumlara neden olmaz. Kolonyanın bozulmasının temelinde, içerisindeki etil alkolün uçması vardır.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Ekran temizleme spreyleri, mikrofiber bez desteği ile kullanılmalıdır.
Haftada bir olacak şekilde düzenli ve doğru ürünlerle yaptığınız temizleme işlemi monitörünüzün temiz kalması için yeterli olacaktır. Uygun bir temizleme bezi ile camsil veya sirke gibi yüzey temizlik ürünleri kullanarak monitörünüzü temizleyebilirsiniz.
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanılmaması gerekiyor.
Ancak sıvı girebilecek yerlerin nemli kalmamasına özen gösterin. Ayrıca ekranı cam silme suyu, amonyak, aseton gibi maddelerle kesinlikle silmeyin ve hiçbir şekilde temizleyicileri direkt olarak ekrana sıkmayın.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir. Önemli: Eski bir Android sürümü kullanıyorsunuz. Bu adımların bazıları yalnızca Android 9 ve sonraki sürümlerde çalışır.
Önbelleği ve çerezleri temizlediğinizde: Sitelerdeki bazı ayarlar silinir. Örneğin, oturum açtıysanız, tekrar oturum açmanız gerekir. Resimler gibi içeriklerin yeniden yüklenmesi gerekeceğinden bazı siteler daha yavaş görünebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri