Telefona format atıldığında içerisindeki tüm bilgiler sıfırlanır. Telefon ilk satın alındığı haline döner. Bu nedenle içerisindeki verileri mutlaka yedeklemek gerekir.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Hard reset işlemi sonrasında telefonunuzda herhangi bir belge kalmaz, her şey silinir bundan kaynaklı önemli belgelerinizi mutlaka depolayınız.
Fabrika verilerine sıfırlama işlemi verilerinizi telefondan siler. Google Hesabınızda saklanan veriler geri yüklenebilirken, tüm uygulamaların yüklemesi ve bu uygulamalara ait veriler kaldırılır.
Format attıktan sonra bilgisayardaki veriler, tamamen silinmez. Hard diskte kendilerini korumaya devam ederler. Ancak hard diske yeni bir dosya kaydedilmek istendiğinde, disk üzerine belirli bir düzende kaydedilmeye başlanır. Bu durum, silinmiş dosyaların tamamen kaybolmasına neden olur.
İlgili 39 soru bulundu
Formattan önce dosya ve disk bölümünüzü yedeklemediyseniz veya kopyalamadıysanız, tüm dosyalar kaybolacaktır. Ancak, önemli dosyalarınızı geri getirme şansınız hala var.
Android telefonlara format attıktan sonra verileri kurtarmak için bazı uygulamaları kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar, verileri SD kart üzerinden kurtarır. Bazıları ise ücretsiz olarak silinen dosyaları gösterir. Ancak silinen dosyaları cihaza yeniden yüklemek için ücret ödemek gerekir.
Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Manuel, otomatik veya Google hesabından olabilir. Bunu yapmanın en kolay ve en güvenli yolu profesyonel yazılım kullanmaktır.
Hard reset işlemi ile uygulama, yazılım ve bilgiler tümü ile silinmektedir. İşlem ile birlikte hafızadaki her şey yok olmaktadır. Böylece telefon sıfır hale gelir. İlk kurulumundaki haline gelen telefonun hard reset işlemi yapılmış anlamına gelmektedir.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Cihaza kaydettiğiniz her şey gider, ama SIM karta yedeklerseniz gitmez.
Ayarlar menüsünde en alt kısımda sistem ayarları seçeneğine gidilmelidir. Burada sıfırla seçeneği tercih edilmelidir. Tüm verileri sil seçeneğine tıkladıktan sonra telefon kapatılarak yeniden açılacaktır. Açıldıktan sonra format atılma işlemi gerçekleşmiş olacaktır.
Kalkar evet tekrar engellersiniz.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Hesap silme işlemleri hesap servisi sağlayan istemci tarafından gerçekleştirilir. Telefona format atmak hesapların silinmesini sağlamaz.
Telefonlar, zamanla yoğun kullanımdan dolayı yavaşlayabiliyor. Eski performansını kaybeden Android telefonu kendine getirmek için de format atmak gerekiyor. Fabrika ayarlarına geri dönen telefon, eski performansına kısa bir süre içinde kavuşuyor.
Bu işlemle telefon ilk günkü ayarlarına geri döner, bazı kişisel veriler korunur. Telefon sıfırlama işlemi ise hard reset olarak anılır, cihaz giriş şifresi unutulduğunda, telefon bir başkasına satıldığında kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem sonrasında akıllı telefonlar tüm verileri siler ve profil ayarlarını sıfırlar.
Sistem uygulama ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store'dan indirdiğiniz oyun ve uygulamalarda silinecektir. Cep telefonunuzun kendi hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi önemli bilgileriniz silinecektir.
Bilgisayarı yeniden başlatmaya yarar. Bilgisayarınız donduğunda ve tepkisiz kaldığında kullanabilirsiniz.
telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünğzde Google Fotoğraflar'a yedeklenmiş olan medyalarınız silinmez.
Bunun için; - Ekrandaki menülerden wipe data reset/facrorty reset yazan menünün üzerine gelin ve power tuşuna basın. - Karşımıza gelen ekranda yes butonuna gelerek bir kez daha power tuşuna basın. - Sonra telefonu reboot edin ya da kapatın, işlem tamamlanmıştır. İşte o rehber videomuz.
Özel tekniklerin itina ile uygulanması sonucunda sabit diske ulaşılması ve bu diskten verilerin kurtarılması gerekir. Kısacası fabrika ayarlarında kaybolan verileri kurtarma işlemi için mutlaka profesyonel bir veri kurtarma firması ile iletişime geçilmesi gerekir.
Format atarken öncelikle yedeklere ve verilere dikkat edilmelidir. Oynanan oyunlardaki kayıtlı dosyalar, fotoğraflar, evraklar, belgeler ve benzer veriler mutlaka format öncesinde güvenli bir alana taşınmalıdır. Bu sayede format sonrası herhangi bir veri kaybı yaşanması önlenebilir.
Cihazı sıfırladığınızda tüm veriler silineceği için cihaz hafızasındaki herşey gider ancak cihazı sıfırladıktan sonra kurulum aşamasında cihaz güncelleme ile karşılaşırsa güncellemeyi yükleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri