Hayır. Şarj cihazında virüsün kaydedilecek bir depolama alanı bile yok.
Bulaşmaz hocam. Çünkü aletin içinde depolama birimi yok.
Bulaşmaz, kablonun zararı yok.
Eski telefondan fotoğrafları almak için USB kablosuyla bilgisayara bağlayacağım. Bağlandığım zaman telefonda vs. virüs olur da bilgisayara geçer mi? Eğer herhangi bir dosya açmaz iseniz herhangi bir sorun olmaz.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
İlgili 37 soru bulundu
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Bulaşmaz. Dediğiniz ortamda Data aktarıcı bir kanal yok. Priz ve üçlü içerisinden veri değil sadece çekilen amper kadar şebeke elektriği geçer.
Arka planda sürekli çalışan virüs programlarının sistem kaynaklarını sürekli kullandığını söyleyelim. Bu yüzden eğer telefonunuzda bir virüs programı varsa sadece pil tüketiminizi değil telefonun performansını da olumsuz etkileyecektir.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Solunum yoluyla gerçekleşen yayılım, korona bulaşma yolları arasında en temel olandır. Virüs ile yüklü damlacıkların çeşitli yüzey ve nesnelerin üzerine yerleşmesiyle de virüs yayılabilir. Kontamine olmuş yüzeye temas eden kişinin; ellerini ağzına, burnuna, gözüne götümesi ile virüs bulaşı olabilir.
Hasta bireylerin öksürmeleri aksırmaları ile ortama saçılan damlacıkların solunması ile bulaşır. Hastaların solunum parçacıkları ile kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin yıkanmadan yüz, göz, burun veya ağıza götürülmesi ile de virüs alınabilir. Kirli ellerle göz, burun veya ağıza temas etmek risklidir.
Prizler şalterden kapatıldığında enerji direkt durdurulur. Fakat bu durumun tam tersi olarak prizde takılı şarj aletinin ucunda cihaz olsun olmasın fark etmeksizin şalter açıksa elektrik harcanmaya devam eder. Bu durum şarj cihazının ömrünü de kısaltır.
Şarj aletini prizde bırakmak zararlı mı sorusu sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Kesinlikle şarj aletini prizde bırakmayı hiçbir uzman önermemektedir.
Şarj cihazının arızalı olması tehlikeli hale gelir. Daha sonra aşırı ısınabilir ve yangın riski olabilir. Ucuz isimsiz ürünlere özellikle dikkat etmelisiniz. Cihaz ne kadar uzun süre bağlı kalırsa, bir şey olma ve hasar görme riski o kadar yüksek olur.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Şarjınızın tamamen bitmesi bataryanın kullanım ömrünü düşürür. Telefonunuzun bataryasının sürekli tamamen bitmesine izin veriyorsanız, cihazının pil ömrü de zarar görür.
Hayır bulaşmaz. Wifi bağlantısı network ağıdır bilgisayar ile doğrudan teması olmaz.
Örneğin geçen yıl, siber güvenlik şirketi Kaspersky, cep telefonu kullanıcılarına yaklaşık 3,5 milyon kötü niyetli saldırı yapıldığını tespit etti. Bir noktada, telefonunuza bulaşan ve arka planda (fark etmeden) çalışan kötü amaçlı yazılım yüklemiş olma ihtimaliniz her zaman var.
Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor ki virüslü mail posta kutunuza düştüğü anda bilgisayarınıza virüs bulaşmaz. Ancak ilgili maildeki ekli dosyayı açmaya çalıştığınızda veya mailde yer alan linke tıkladığınızda bilgisayarınıza virüs bulaşır.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Bilgisayara virüs bulaştığında yapılması gerekenler:
Bilgisayardan virüsü temizlemek için güncel bir antivirüs yazılımı ile tüm diskleri tarayın, virüsü temizleyin ve ardından tekrar virüs problemi olmaması için işletim sistemi güncellemelerini yapın.
Android uygulamalarını resmi mağazalar dışındaki yerlerden asla indirmemeniz gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Ancak bu, Google Play'de virüs olmadığı anlamına gelmiyor. Yine de resmi mağazada, üçüncü taraf sitelerde olduğundan çok daha az sayıda virüsle karşılaşırsınız ve düzenli olarak da temizlenirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri