Android N (7.0) veya daha eski sürümleri kullanan cihazlarda Ayarlar > Yedekleme & Sıfırlama > Verilerimi Yedekle menüsünden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yedekleme sürecini tamamlamak için “Verilerimi yedekle” seçeneğini etkinleştirin, Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyin.
Android: Android cihazlar için, Google hesabınızı kullanarak kişiler ve rehber bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz. Bu, cihazınızda kayıtlı olan kişileri ve rehber bilgilerini internet üzerinden yedekler. Bu yedekleme işlemi için, Ayarlar> Google> Kişiler ve Gmail'i açın ve "Kişileri yedekle" seçeneğini tıklayın.
İlgili 26 soru bulundu
Kişileri içe aktarma
SIM kartı cihazınıza takın. Android telefon veya tabletinizde Kişiler uygulamasını açın. SIM'den içe aktar'a dokunun. Cihazınızda birden fazla hesap varsa kişileri kaydetmek istediğiniz hesabı seçin.
Google Contacts (Google iletişim veya Google kişiler) Google'ın iletişim yönetimi aracıdır, bağımsız bir hizmet ve Google'ın iş odaklı paketinin Google Apps web uygulamaların bir parçası olarak, e-posta hizmeti Gmail'de mevcuttur.
Android 10 ve daha yeni sürümlerdeki dosya yolu: Main Storage (Ana Depolama) > Android > Media (Medya) > com.whatsapp > WhatsApp > Databases (Veri tabanları).
Ayarlar - Uygulamalar ve Bildirimler - Bildirimler'e gidin. Bildirim Geçmişi seçeneğini bulun ve “Bildirim Geçmişini Kullan”ı açın. Silinen WhatsApp yazışmaları dahil gelen tüm bildirimler burada görünecektir. Bu adımları uyguladıktan sonra, mesajı gönderen kişi, silmiş olsa bile tüm mesajları okuyabilirsiniz.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Telefona format atınca tüm bilgiler silinir mi? Telefona format atıldığında içerisindeki tüm bilgiler sıfırlanır. Telefon ilk satın alındığı haline döner. Bu nedenle içerisindeki verileri mutlaka yedeklemek gerekir.
Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Manuel, otomatik veya Google hesabından olabilir. Bunu yapmanın en kolay ve en güvenli yolu profesyonel yazılım kullanmaktır.
Yedekleme yani backup (genellikle veri yedekleme olarak adlandırılır), herhangi bir veri kaybı durumunda orijinal veriyi geri yüklemek için başka bir bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanan verilerinin dijital bir kopyasıdır.
Fotoğrafları Google Fotoğraflar kullanarak yedekleyin
Fotoğraflar uygulamasını açın. Fotoğraflar uygulamasını ilk kez açıyorsanız Yedekle ve eşitle seçeneğini açıp Bitti öğesine dokunun. > Ayarlar > Yedekle ve eşitle > Aygıt klasörlerini yedekle öğelerine dokunun. Eşitlemek için klasörleri açın.
WhatsApp'ı açın. Sağ üstte yer alan üç noktadan Diğer seçenekler > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Google Drive'a yedekle'ye dokunun. Asla dışında bir yedekleme sıklığı seçin. Sohbet geçmişinizi yedeklemek istediğiniz Google hesabını seçin.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
WhatsApp'ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive'dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE'ye dokunun. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ'ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir.
App Store üzerinden yeniden Whatsapp uygulamasını cihaza yükleyiniz. Uygulama içerisinden telefon numaranızı girerek doğrulayınız. WhatsApp, sohbet yedeğinin geri getirilip isteyip istenmediğini soracaktır. Sohbet yedeğini tekrar geri getirip, silinen mesajlar görülebilir.
Yedeklemeler, yalnızca cihazınızın verilerinin kopyalarıdır. Yerleşik programlar ve üçüncü taraf uygulamalar ve bilgisayar yazılımı bunları oluşturabilir. Bu programlar normalde verileri yedeklemek için bir cihazın dahili belleğine, SD kartına ve SIM kartına erişir. Yine de kendi sınırlamaları var.
Verileri otomatik olarak yedekleme
Otomatik yedekleme özelliği, verilerinizi 24 saatte bir otomatik olarak yedekler. Ancak bunun için telefonunuzun şarj edilmesi, Wi-Fi'ye bağlı olması ve ekranın en az bir saat süreyle kapalı olması gerekir.
WhatsApp verilerini, telefonunuzun belleğine yedekleyebilirsiniz. Bu yedekler sohbetlerinizi yeni bir telefona aktarmak için veya WhatsApp silinip tekrar yüklendiğinde geri yükleme yapmak için kullanılabilir. Fakat telefonunuzu kaybederseniz yedeğinizi de kaybedersiniz.
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Sıra geldi Gmail hesabımızdan numaraları görmeye. Normal Gmail hesabınızı açtığınızda sol üst köşede bir seçim alanı bulunuyor. Bunu mail kısmından kişileri seçtiğimizde, mail yerine senkronize edilen kişi listenizi / rehberinizi görüyorsunuz. Kişiler artık gözüküyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri