1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Android işletim sisteminde geliştirici seçenekleri varsayılan olarak gizli bir şekilde yer alıyor. Bu ayarları açmak için ayarlar bölümünden sistem seçeneğine gelmeniz ve telefon hakkında bölümünde yer alan sürüm numarasına “Artık geliştiricisiniz” bildirimini görene kadar basmanız gerekiyor.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Android içerisinde kullanıcıların daha fazla özelleştirme yapmalarına imkan sağlayan çeşitli araçlar mevcut. Bunlar genellikle ayarlar sekmesinden yapılsa da bazı durumlarda geliştirici seçenekleri olarak adlandırılan ve kullanıcılara daha fazla hakimiyet veren kategori üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.
İlgili 33 soru bulundu
Etkinleştirmek için:
1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Geliştirici Araçlarına Erişim
Bir sayfayı sağ tıklayın ve "Öğeyi İncele" seçeneğini belirleyin. Bu seçim, tıkladığınız öğeye ilişkin HTML kodunu görüntüler. Görünüm > Geliştirici > Geliştirici araçları seçeneğini belirleyin.
Android Geliştirici Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Android geliştirici olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.
Android cihazınızın Ayarlarında aslında gizli bir menü olduğunu biliyor muydunuz? Bu özelliğe “Geliştirici Seçeneği” adını verdik. Bu aslında size Android cihazınızdaki diğer bazı faydalı araçlara ek erişim sağlar. Adından da anlaşılacağı gibi, bu araç geliştiriciler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.
Not: Android 8 telefonlarda Ayarlar > Sistem altında Geliştirici seçenekleri ayarını göreceksiniz.
Android Geliştirici Seçenekleri, USB üzerinden hata ayıklamayı etkinleştirmenize, Android cihazınızda hata raporları almanıza ve yazılımınızın etkisini ölçmek için CPU kullanımını ekranda göstermenize olanak sağlar.
Android geliştirici, Android açık kodlu işletim sistemi tarafından desteklenen cihazlar için uygulama geliştirmekten sorumludur.
Eğer 'Geliştirici Modu'ndan kastınız Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri ise garanti dışına çıkmaz.
Android geliştirici, Android destekli cihazlarda uygulama geliştirmekle görevli çalışandır. Android geliştirici müşterilerin taleplerini göz önünde bulundurarak Android uyumlu uygulamalar tasarlar, uygulamanın performansını kontrol eder ve uygulamayla ilgili hataları çözer.
Geliştirici modu genellikle iPhone kullanıcıları arasında yazılım veya uygulama geliştiren programcılar tarafından kullanılmaktadır. Geliştirici modu, bu programcılara yazılımlarını ve uygulamalarını test etme imkanı sunan büyük bir fırsattır.
Android ayarlarını bulma ve belirleme
Google Yönetici konsolu hesabınızda oturum açın. Yönetici hesabınızı (@gmail.com ile bitmeyen hesap) kullanarak oturum açın. Android'e gidin. Bir ayar kategorisini ve ayarı tıklayın.
"Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik" konumuna gitmek ve sayfanın en altında bulunan "Geliştirici Modu" kısmından aktif hale getirmektir.
Bu uygulamalar genel olarak Android ve IOS gibi mobil işletim sistemlerinde çalışırlar. Mobil geliştiricilerin görevleri arasında uygulama tasarımı, uygulama test etme, güncelleme ve bakım gibi görevlerde bulunur. Bunun yanı sıra uygulamanın kullanıcı verilerini güvenli tutmak için tüm önlemleri alır.
Android uygulama geliştirmenin temelinde Java ve Kotlin programlama dilleri bulunmaktadır. Java, Android geliştirme dünyasında en yaygın kullanılan dildir ve Google tarafından desteklenmektedir. Kotlin ise, Java'ya göre daha yeni ve modern bir dildir. Bu nedenle, Android geliştirici adayları bu dilleri bilmelidir.
Mobil Uygulama Geliştiricisi Ne Demek? Mobil uygulama geliştiricisi, mobil cihazlar için yazılım ve uygulamalar hazırlayan kişilerdir. Akıllı telefonlarda günden güne ortaya çıkan sağlık, oyun, iş, verimlilik gibi alanlarda uygulama tasarlayan, içeriklerini hazırlayan ve kullanıcılara hazır halde sunan kişilerdir.
chrome://extensions/ sayfasına gidin. Sağ üstte, Geliştirici modu'nu etkinleştirin.
Chrome Tarayıcıları İçin Tam ve Hızlı Talimatlar
Ardından ayarlar penceresini aşağıya kaydırarak Debugger alt başlığı altında Disable JavaScript'i 'devre dışı bırakmak' butonunu görüyoruz ve onay kutusuna tıklamalıyız.
ADIM 1: Google Chrome açınız, sağ üst köşede görülen üç noktaya tıklayınız, açılan pencerede Ayarlar kısmını tıklayınız. ADIM 2: Ayarlar sayfasının alt kısmında bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri