Güç tasarruf modu pil ömrünü arttırmaya yardım eder. Konum hizmetleri ve mobil veri gibi pili yoğun kullanan telefon özelliklerinin kullanımını azaltır.
Güç Tasarrufu modu: Pil seviyesi %10'un üzerindeyse güç tüketimini azaltmak için bazı işlevler devre dışı bırakılır, arka plan uygulamaları sınırlandırılır ve görsel efektler azaltılır.
Güç tasarrufu, mobil cihazların bataryası için herhangi bir zarar teşkil etmez. Bu durum, bataryaların performans döngülerinden kaynaklanır. Performans döngüsü, pil tamamen boşaldığında tamamlanır. Tasarruf modunda bataryanın tamamen bitmesi engellenmiş olur.
Güç tasarrufu modunu açık bırakmak telefona zarar verir mi? Bu sorunun cevabına dair hem kullanıcı deneyimlerinden hem de detaylı kaynaklardan faydalanmaya çalıştık. İşin uzmanlarına göre güç tasarruf modunda kullanmak batarya için bir zarar teşkil etmiyor.
Güç tasarrufu modu, dilerseniz belirli işlevleri, özellikleri ve hatta uygulamaları devre dışı bırakarak Galaxy cihazınızın pil ömrünü uzatmanıza yardımcı olan bir araçtır.
İlgili 30 soru bulundu
Battery University'e göre, pil voltajındaki her 0.1V'luk düşüş, döngü ömrünü iki katına çıkarır. Bu nedenle telefonunuzu %30 - %80 aralığında şarj etmeniz voltajı daha düşük tutar ve pilin ömrünü biraz uzatabilir. Li-ion piller için daha kısa ancak düzenli doldurma uzun tam şarj döngülerinden çok daha iyidir.
Telefonu sürekli şarj etmek yanlıştır. Bu durum, pilin olması gerekenden daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Pili doğru kullanmanın tek yolu sadece ihtiyacı olduğunda şarj etmektir. Bu aralık ise %20 ile &5 arasındadır.
Şarj durumuna dikkat edin
Batarya zayıf olduğunda akıllı telefonunuz otomatik olarak güç tasarrufu moduna geçebilir ve bu durumda sinyal gücü de azalır. Dolayısıyla Bluetooth'u, Wi-Fi'yi ve diğer kullanılmayan bağlantı seçeneklerini kapatarak çekim gücünü artırabilirsiniz.
Ayarlar'a tıklayın. Enerji Tasarrufu Modu'na tıklayın. Enerji Tasarrufu yönetimi alanında kaydırıcıyı sola kaydırarak Devre dışı konumuna getirin.
Genel olarak Android kullanıcılarının dışarıda olmadıkları sürece parlaklığı yüzde 30 ile 50 arasında tutmaları sebebiyle bilim insanları, karanlık modun batarya tasarrufu konusunda abartıldığını, parlaklık yüzde 30 ile 50 seviyelerinde tutulduğunda sadece yüzde 3 ile 9 arasında tasarruf sağlandığını söyledi.
Güç tasarruf modu pil ömrünü arttırmaya yardım eder. Konum hizmetleri ve mobil veri gibi pili yoğun kullanan telefon özelliklerinin kullanımını azaltır.
Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer. Bu nedenle, cihazınızı düzenli olarak aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın. CPU fan daha hızlı ve daha sık çalışır.
Ekranınızın parlaklığı sonuna kadar ise şarjınızın çabuk bitme nedenlerinden birisi budur. Ekran parlaklığını düşürerek pil süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca ekranın kapanma süresini de kısaltarak pil süresini artırabilirsiniz. 2. Telefonunuzun WiFi bağlantısı sürekli açık ise şarjınız bir taraftan boşalıyor demektir.
Aç/kapa yapmanın bir zararı olmaz. Wi-Fi açık iken güç tüketir.
Pilden tasarruf ettiğinizde pilinizin günlük ömrünü artırıp erken pil değişiminin önüne geçmiş olursunuz. Bir Android pil tasarrufu uygulaması ve iPhone pil tasarrufu uygulaması, akıllı telefonunuzun gücünü kurtarabilir. Ancak bu uygulamaları genelde piliniz ömrünün son evrelerine girdiğinde kullanmaya başlarsınız.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Android'de Batarya Ömrü
Çoğu Android'de batarya ömrünü kontrol etmeyi sağlayan bir uygulama olmadığından AccuBattery uygulamasından yardım alabilirsiniz. Uygulama Play Store'dan indirilebiliyor. Ardından cihazınızın kalan batarya ömrünü Health sekmesi altında gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri