24 saat içinde uygulanabilir maksimum günlük doz 0,5 mg/kg vücut ağırlığını geçmemelidir. Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusmanın önlenmesinde maksimum uygulama süresi 5 gündür. Ameliyat sonrası oluşan bulantı ve kusmanın tedavisinde maksimum uygulama süresi 48 saattir.
Kolon ve safra kesesinin hareketlerini mide, safra ve pankreas salgılarını etkilemez. Metoklopramid'in farmakolojik etkileri ağızdan alındıktan 30-60 dakika, IV uygulamadan 1-3 dakika ve IM uygulamadan 10-15 dakika sonra görülmeye başlar ve bu etkiler 1-2 saat sürer.
METPAMİD'i öğünlerden yaklaşık 30 dakika önce, aç karnına kullanınız. Uygun doz ambalajda ekli olan dozaj pipeti aracılığıyla uygulanır. Uygulamadan sonra pipet su ile temizlenmelidir. İki uygulama arasında, kusma ve alınan dozun çıkarılması da dahil 6 saat ara verilmelidir.
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Bir defalık ortalama doz, 6 yaşın altındaki çocuklarda 0.1 mg/kg; 6-14 yaş arası çocuklarda 2.5-5 mg (1/2 – 1 ölçek); yetişkinlerde ise 10 mg ( 2 ölçek ) bu dozlar yemeklerden 30 dakika önce verilmek üzere günde 3 – 4 kez tekrarlanabilir.
Önerilen maksimum günlük doz 30 mg veya 0,5 mg/kg vücut ağırlığıdır. Enjektabl tedavi süresi mümkün olduğunca kısa olmalı ve mümkün olan en kısa sürede oral tedaviye geçiş yapılmalıdır. geçmemelidir. 18 yaş altında yarar/risk dengesi dikkatlice değerlendirildikten sonra kullanılmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
METPAMİD uyuşukluk, sersemlik hissi ve istemsiz kas hareketleri oluşmasına neden olabilir. Bu durum görme yeteneğini ve ayrıca araç ve makine kullanım yeteneğini etkileyebilir.
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Diyabetik gastroparez'de Metpamid Ampul, yemeklerden 30 dakika ve yatmadan önce IV ve IM yolla verilir. Semptomların şiddeti azaldıktan sonra tedavi Metpamid Tabletlerle sürdürülebilir.
METPAMİD öğünlerden yaklaşık 30 dakika önce, aç karnına kullanılır. İki uygulama dozu arasında, kusma ve kullanılan ilacın çıkarılarak dozun tam olarak uygulanamadığı durumlar da dahil olmak üzere, en az 6 saat ara verilmelidir.
Özellikle tuzlu ayran, tuzlu çubuk kraker ya da nane limon ile beraber haşlanmış patates gibi birçok besin kaynağı kullanmak mümkün. Çocuğun tüketmesi ile beraber kısa süre içerisinde mide bulantısı ve kusma geçecektir.
Kullanılan ilaçlar arasında; antihistaminikler ilk sırada yer almaktadır. Bu ilaçlarla bulantı, kusma, baş dönmesi engellenebilmektedir. Ülkemizde yaygın olmamakla beraber cilde yapıştırılabilen skopolamin etken maddeli antikolinerjik ilaçlar da bu şikayetleri gidermede yarar sağlayabilmektedir.
Seyahat sırasında meydana gelebilecek bulantı ve kusmalar için, dimenhidrinat etken maddeli ilaçlar kullanılabilir. Bunun haricinde, genel bulantı ve kusmalar için bizmut subsalisilat etken maddeli ilaçlar kullanılabilir.
Çorba, et suyu, tuzlu kraker gibi besinler tüketin. Tuzlu kraker ve et suyu, hem mide üşütmesine bağlı ishal ve kusmadan kaynaklı sıvı kaybını telafi eder, hem elektrolit dengesini sağlar hem de vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardım etmek için vücuda enerji verir.
Çok küçük miktarlarda ve kısa süreli kullanımlarda bile bağımlılık oluşturabilme özelliğindedir ve tekrarlayan kullanımlarda birey, uyuşturucu kullanımına bağlı olarak gerçekleşen farmakolojik mekanizmalar ile daha yüksek dozlara ihtiyaç duyacaktır.
adet geciktiriciye bağlı değildir çünkü onun etkisi sadece kullanıldığı ayda görülür.
HBB (Buscopan) antikolinerjik etkinliğe sahip bir kuarterner amonyum bileşiği. Kolinerjik etkinliği baskılayarak abdominal ve parainguinal parasempatik gangliyonlar üzerinden spazmolitik etki gösteriyor. Abdominal, biliyer, üriner ve kadın genital sistemdeki düz kaslar üzerine etkili.
Metoklopramid, dopamin D2 reseptörlerini antagonize ederek gastrointestinal sistem üzerinde gevşetici etki gösterir. Ayrıca bu ilaç, safra, mide veya pankreas salgılarını artırmadan gastrointestinal motiliteyi arttırır.
Oral alımdan 20-30 dakika sonra maksimum plazma seviyesine ulaşmaktadır ve dört saatlik yarılanma ömrü vardır. Karaciğerde metabolize olur ve %80'i 24 saat içinde idrardan atılmaktadır (2).
Özellikle kalp ilacı kullanan hastalarda çok dikkatli olunmalı ve mümkünse kullanılmamalıdır. Yüksek dozlardaki yan etkileri daha belirgindir. Kalp hastaları için değil mide hastaları için önerilen bir ilaçtır. Kalp sorunu olan hastalarda kullanmamayı tercih ediyoruz.
Bulantı hissedildiğinde temiz havaya çıkıp derin nefes alıp vermek. Az tuzlu kraker, muz ve patates gibi hafif yiyecekler yemek. Zencefil, ıhlamur ve nane-limon gibi mide rahatlatan bitki çayları içmek.
Kusma durduktan sonra boş bir mideye hafif ve sindirimi kolay yiyecekler alınabilir. Krakerler, ekmek dilimleri, haşlanmış sebzeler veya püre haline getirilmiş meyveler gibi sindirimi kolay olan gıdalar tüketilebilir. Zencefil içeren çaylar, mideyi rahatlatabilir ve kusmayı hafifletebilir.
Kusma sonrası temiz hava almak, biraz uzanmak ve derin düzenli nefesler almak sağlıklı olabilir. Size iyi gelecek yiyecek ve içecekleri tüketirseniz ve biraz dinlenirseniz kolayca kendinizi toparlayabilirsiniz. Sadece vücudunuza biraz zaman tanımanız yeterli olacaktır.
Genellikle normal yetişkin dozunda (30 ila 40 mg / gün) kullanımın ilk 24 ila 48 saat içinde akut distonik reaksiyonlar olarak görülen ekstrapiramidal semptomlara neden olabilir (2).
EMEDUR'un emilimi gıda ve içeceklerden etkilenmez, yemeklerden önce veya sonra alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emedur iyi bir ilaç. Normalde uyku hali yapmaz ancak yerde veya otobüs seyehatinde denemelisin. Metpamid daha etkili bir ilaç ancak uyku hali yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri