Gelişmiş > Güvenlik > Güvenlik duvarı bölümüne gidin ve güvenlik duvarını etkinleştirmek için Güvenlik duvarını etkinleştir kutucuğunu işaretleyin, devre dışı bırakmak için ise Güvenlik duvarını etkinleştir kutucuğunun işaretini kaldırın.
Kapalı (önerilmez)
Windows Güvenlik Duvarı'nın kapatılması bilgisayarınızın (ve varsa ağınızın) bilgisayar korsanlarına ve kötü amaçlı yazılımlara (solucanlar gibi) karşı daha korunmasız olmasına neden olur.
İlgili 31 soru bulundu
Güvenlik duvarı ayarları, tüm uç noktalarda ağ güvenliği tehditleri riskini azaltan ağa yetkisiz erişimi engelleyen Windows Defender Güvenlik Duvarı kurallarını uygular. Bu ilke, Windows 10 sürüm 1709 ve sonraki sürümlerini destekler.
Güvenlik duvarı (firewall), iç ve dış trafiği denetlememizi sağlayan bir cihazdır. Bu duvar sayesinde bilgisayarımızdaki yazılımlar bizim iznimiz dışında bilgi vermez. Yani bilgisayardan internete doğru bilgi alışverişinin iznimiz dışına çıkmasını engellenmiş olur.
Bilgisayar ağındaki firewall yani güvenlik duvarı, gelen ve giden ağ trafiğini izleyen bir güvenlik aygıtıdır. Güvenlik duvarı, bir dizi güvenlik kuralına dayalı olarak veri paketlerine izin verir veya bunları engeller, dahili ağınız ile harici kaynaklardan gelen trafik arasında bir bariyer oluşturur.
Güvenlik ayarı, yönelticiniz tarafından kullanılan kimlik doğrulama ve şifreleme türlerinin yanı sıra, bulunduğu ağ üzerinden iletilen veriler için gizlilik koruma düzeyini de tanımlar.
Bilgisayarlarımızı dışardan erişim sağlamak gerektiğinde bu güvenlik duvarı yazılımı bu erişimleri güvenlik sebebiyle engeller. Bu erişimlere izin vermek için güvenlik duvarı yazılımını kapatmak ya da özel izin vermek gerekebilir. Buna güvenlik duvarı kapatma denir.
Yeni nesil güvenlik duvarı, networkler arasındaki trafikte tam görünürlülüğü sağlamak için , diğer güvenlik duvarları ile arasındaki trafik kontrolü yapabilmek için ve internete doğru olan trafiğini kontrolü için statik ve dinamik paket filtrelemenin yanısıra VPN trafiğini de kontrol edebilmektedir.
Güvenlik duvarları, internet bağlantınızdan gelen bilgileri filtreleyen ve inceleyen yazılım programları veya donanım cihazlarıdır. İlk savunma hattını temsil ederler çünkü herhangi bir potansiyel zarar oluşmadan, kötü amaçlı bir programın veya saldırganın, ağınıza ve bilgilerinize erişmesini durdurabilirler.
Akıllı Güvenlik Duvarı kapalı olduğunda, bilgisayarınız İnternet kaynaklı tehditlere ve güvenlik risklerine karşı korunmaz. Akıllı Güvenlik Duvarı'nı kapatmanız gerekirse yalnızca belirli bir süreyle kapatmalısınız. Akkıllı Güvenlik Duvarı süreden sonra otomatik olarak yeniden açılır.
Tek bir firewall tüm ağınızı, dolayısıyla ağınızdaki bütün cihazları korur. Bilgisayarınızda çalışmadığı için sisteminizin performansını ve hızını etkilemezler.
Bilgisayar ağlarında, güvenlik duvarları önceden tanımlanmış veya dinamik kurallar ve ilkeler kümesine dayalı olarak ağ trafiğini engeller veya izin verir. Ağları ve bilgisayarları potansiyel olarak tehlikeli kara şapkalı saldırganlardan korur ve cihazları ele geçirerek kötü amaçları için kullanmalarının önüne geçer.
1) Blacklist(Karaliste) modunda, kontrol edilecek cihazlar yerel ağınıza veya internete erişemeyecektir. Karaliste Kontrol listesine eklenmeyen cihazlar için herhangi bir erişim engeli olmayacaktır.
Ayarlarını görmek istediğiniz ağın adına (SSID) sağ tıklayın ve açılan menüde Bağlantı özelliklerini görüntüle öğesine tıklayın. (SSID) Kablosuz Ağ Özellikleri iletişim kutusu gösterilecektir. Güvenlik sekmesine tıklayın. Güvenlik türü, Şifreleme türü ve Ağ güvenlik anahtarı sağındaki öğeleri doğrulayın.
Android: > Ayarlar > Gizlilik'e dokunun. iPhone: Ayarlar > Gizlilik'e dokunun.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Güvenli Arama'ya dokunun. Filtre, Bulanıklık veya Kapalı'yı seçin. Sağ üstte bir kilit simgesi görüyorsanız Güvenli Arama ayarınız kilitlidir.
Başlangıç menüsünden Ayarlar > Gizlilik'i seçin. Bir genel gizlilik seçenekleri listesi göreceksiniz. Sayfanın sol tarafında belirli gizlilik ayarlarına bağlantılar bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri