En çok kullanılan uygulamalar listesinde ilk sırada WhatsApp yer alıyor. WhatsApp'ı YouTube izlerken, ardından da Facebook geliyor.
Özellikle 18 yaş üstü gençlerin yüzde 95'inin sosyal ağlarda zaman harcadığını, 60 yaş üstü bireylerde de bu oranın yüksek olduğunu ifade eden Eraslan, "Türkiye'de 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Instagram ilk sırada yer alıyor, bunu WhatsApp, Twitter ve YouTube takip ediyor" diye konuştu.
Apptopia tarafından yayınlanan verilere bakıldığında, toplamda 672 milyon indirme sayısı ile dünya çapında en iyi uygulama olarak karşımıza TikTok çıkıyor. TikTok'un arkasından ise listeyi Instagram, WhatsApp, CapCut, Snapchat, Subway Surfers, Facebook, Stumble Guys ve Spotify takip ediyor.
İlgili 15 soru bulundu
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar. Tabii ki bu durum izleme kalitesine göre de değişir. . HD olarak izlediğiniz bir dizi ya da film saatte 1 GB kadar internet bile kullanabilir!
TikTok, 2022 yılında 672 milyonla en çok indirilen uygulama oldu. TikTok'un ardından en büyük rakibi Instagram, 548 milyon indirmeyle listede ikinci sırada yer aldı. En çok kullanılan haberleşme platformu WhatsApp ise 424 milyon kez indirilerek üçüncü sırada bulunuyor.
Önerilen uygulamalar da bu düşünceden ortaya çıkan bir özellik. Özelliğin yaptığı şey ise kullanıcıların gün içinde hangi uygulamaları daha çok kullandığını, hangi uygulamayı hangi zaman aralığında kullandığını ve hangi uygulamada ne kadar vakit geçirdiğini analiz etmek.
We Are Social verilerinden ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'de akıllı telefonların en çok fotoğraf ve video çekmek amacıyla kullanıldığı görülüyor. Bu oran yüzde 44 şeklinde belirlenirken, ikinci sıraya yüzde 38 oranıyla alarm kurma yerleşti.
En çok kullanılan mobil uygulamalarda Türkiye sıralamasına baktığımızda da sıralamanın şu şekilde olduğunu görüyoruz; WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Google Maps, Messenger, e-Devlet, Sahibinden, Twitter, Letgo, Garanti BBVA, LinkedIn, TikTok, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Yandex Haritalar, n11, Trendyol, ...
2022'de en çok indirilen uygulamalar (iOS/Android)
Tüm kategoriler arasında en popüler olan üç uygulamanın sırasıyla Instagram, Trendyol ve WhatsApp olduğu ortaya çıktı. Bu üç uygulamanın hemen arkasında ise son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok geldi.
Özellikle 18 yaş üstü gençlerin yüzde 95'inin sosyal ağlarda zaman harcadığını, 60 yaş üstü bireylerde de bu oranın yüksek olduğunu ifade eden Eraslan, "Türkiye'de 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Instagram ilk sırada yer alıyor, bunu WhatsApp, Twitter ve YouTube takip ediyor" diye konuştu.
Android: Google Play Store uygulamasını açın ve sol üstten menü simgesine dokunun. Uygulamalarım ve Oyunlarım'a dokunun ve Tümü sekmesine geçin. Burada şimdiye kadar yüklediğiniz (ve kaldırdığınız) tüm uygulamaları en yeniden, en eskiye doğru görebileceksiniz.
Instagram. Instagram uygulaması interneti en hızlı harcayan sosyal medya uygulamalarından biridir. Gün içerisinde Instagram'da fotoğrafları görüntülüyoruz ve her fotoğraf için yaklaşık 512 KB internet harcanıyor.
Meta'nın reklam kaynaklarında yayınlanan veriler, Facebook'un 2022 başında Türkiye'de 34,40 milyon kullanıcısı olduğunu gösteriyor.
Tüm uygulamalar telefonunuzu yavaşlatır, bu nedenle uygulamalara şöyle bir göz atıp indirilen uygulamaların sayısını azaltmak Android telefonunuzun hızını artırmaya yardımcı olabilir. Ayarlar (dişli simgesi) öğesine ve ardından Uygulamalar'a gidin.
Her alanda hayatımızı kolaylaştırarak zamandan tasarruf etmemizi sağlayan mobil uygulamalarla artık hemen hemen her şeye daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz. Eğlence, spor ve eğitim gibi akla gelen birçok konuda mobil uygulamalar kullanılabilmektedir.
Ülkemizde akıllı telefonlar daha çok inter- net erişimi ve özellikle sosyal ağları kullan- mak için kullanılmaktadır. %93'ü kayıtlı cep telefonu kullanıcısıdır.
'Kötü amaçlı yazılım' olarak da bilinen zararlı yazılım; bir cihaz, ağ ya da hizmete zarar vermek, kişisel bilgileri (bankacılık şifreleri gibi) ele geçirmek gibi niyetlerle tasarlanan herhangi bir dosyaya ya da programa deniyor.
Google Play Store'daki uygulamaları siz indirmeden önce güvenlik kontrolünden geçirir. Cihazınızda başka kaynaklardan gelen zararlı olabilecek uygulamalar olup olmadığını kontrol eder. Bu zararlı uygulamalara bazen kötü amaçlı yazılım adı verilir.
Cihazınızda, Ayarlar > Cihaz yönetimi > Pil > İzlenmeyen uygulamalar'ı açın - tawk.to uygulamasını listeye ekleyin.
Google Play Store, 2.2 milyondan fazla uygulama ve 50 milyondan fazla indirime ulaşmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri