Akıllı telefonlarda veri tüketimi her geçen gün daha da artıyor. Bu büyük veri tüketiminin en büyük nedeni, sosyal medya platformları ve web sitelerinin çoğunlukla video içeriklerle dolmaya başlaması ve uygulamaların güncelleme sıklıklarının artması olarak gösterilebilir.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Veri Tasarrufu'na dokunun. Veri Tasarrufu özelliğini açın veya kapatın.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar. Tabii ki bu durum izleme kalitesine göre de değişir. . HD olarak izlediğiniz bir dizi ya da film saatte 1 GB kadar internet bile kullanabilir!
İlgili 36 soru bulundu
Popüler arama motoru Google Chrome 1 saatlik kullanımda 60 MB tüketiyor.
480p: 1 saat boyunca 480p çözünürlükte izlenen bir YouTube içeriği, ortalama olarak 490 ile 655 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir. 720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
Nisan ayından itibaren 4G LTE ve 4.5 G'ye geçtik fakat 4G ve 4.5 G yüksek İnternet hızı sağlarken mobil veriden de 3G'ye göre çok fazla yiyor. Bu yüzden mobil veriniz çok hızlı tükeniyorsa 3G'ye geri dönmeyi deneyebilirsiniz.
Altyapı, ADSL, ethernet kabloları, modemler, router gibi pek çok etken internet hızının değişkenlik göstermesine sebep olabilir. Bunlara ek olarak modemin bulunduğu yerin uzaklığı gibi çok basit çevresel faktörler de internet hızının değişmesine ya da bir anda düşmesine sebep olabilir.
Bazı uygulamalar, akıllı telefonunuzu kullanmasanız bile arka planda mobil veri tüketmeye devam eder. Bu sayede uygulamalar size anlık bildirim gönderebilir veya arka planda otomatik olarak güncelleme yapabilir. Ancak her uygulamanın arka planda çalışmasına izin vermeniz gerekiyor.
YouTube üzerinden 240p çözünürlüğünde bir video izlemek yaklaşık olarak 300 MB veri tüketilmesine neden oluyor. Videoları 360p çözünürlükte izlemek, saatte 700 MB civarında bir internet tüketimine neden olacaktır. Biraz daha iyi görüntü deneyimi sunan 480p çözünürlük ise saatte 1 GB civarında veri tüketiyor.
Kısaca 4,5G hızında internet olarak da tanımlayabileceğimiz LTE açılımı “Long-Term Evolution” şeklinde yapılabilir. Bu açılımın Türkçe karşılığı ise “Uzun Süreli Gelişim” anlamına gelir. LTE, yüksek hızlı internet anlamına da gelir ve 4G'nin bir türüdür.
4G teknolojisi LTE'ye göre daha hızlı kablosuz bağlantı ve kullanıcı deneyimi sunar. LTE teknolojisinin ise gerçek bir hız standartı olmadığından bağlantı hızının 3G'nin sağladığı 20 Mbps(Teorik hız) ile 4G'nin sağladığı 100 Mbps (Teorik hız) aralığında olduğu düşünülüyor.
HD kalitede görüşmeler yapmayı sağlayan Voice Over LTE (Volte) servisi, ülkemizdeki telefon operatörlerinin verdiği bir telekomünikasyon servisidir. iPhone ve Android telefon modellerinde volte hizmetine geçmek mümkün ve kolaydır.
Türk Telekom internetiniz çekmiyorsa öncelikle akıllı telefonu kapatıp yeniden açın. Uçak modunu etkinleştirin ve ardından devre dışı bırakın. SIM kartı çıkarıp tekrar takın. Ağ ayarlarını sıfırlayın.
Whatsapp'a gelen sesli arama özelliği başınızı yakabilir; zira konuştuğunuz her dakika giden 1,3 MB'lık kota kullanımı faturaları kabartabilir.
Dostlar , 4,5g olayına geçildiğinden beri mobil internet ile HD video izlemek eskiye (3G) oranla daha fazla tüketime sebep oluyor. SD videolarda (540p ye kadar) bu sıkıntı çok fazla göze batmıyor ama HD (720p ve üzeri) yayın izliyorsanız 90 dk'lık bir maç için ortalama 3 gb harcama yaparsınız.
1 GB veri kullanarak ortalama 6.50 – 7.000 mesaj atabilirsiniz. Sesli mesaj gönderdiğinizde dakikada 1 MB harcanırken sesli görüşmelerde saatte 35 MB internet harcanır. Görüşmelerinizi görüntülü olarak yaptığınızda miktar internet kullanım miktarı hepsinden fazla olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri