NFC teknolojisinde aktif ve pasif olmak üzere iki tür cihaz bulunur. Veri aktarımı sırasında pasif cihaz aktif cihazdan güç alır ve aktarım bu şekilde gerçekleşmiş olur. Mobil telefonlarda ise NFC teknolojisi sayesinde belge, telefon numarası, konum, uygulama gibi bilgileri bir başka cihaz ile paylaşabilirsiniz.
Android akıllı telefonlarda ayarlar bölümüne girip bağlı cihazlar sekmesinden NFC özelliği aktifleştirilebiliyor.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
NFC ile cep telefonunuzdaki mobil bankacılık uygulaması sayesinde, ödeme yapmak istediğiniz bir yerde telefonunuzu pos cihazına yaklaştırarak bir banka kartı ya da kredi kartına ihtiyaç duymadan ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Neredeyse tüm akıllı telefonlarda bulunan NFC teknolojisi, minimum pil ve işlem gücü kullanırken cihazınızın işlevselliğini de artıran bir sistemdir. Ayrıca, eşler arası ödeme ve veri aktarımı uygulamalarında yaygın olarak kullanılmasına rağmen NFC'nin hayatınızı kolaylaştırabilecek daha birçok uygulaması da bulunur.
NFC açık kalırsa ne olur? NFC devamlı olarak açık kalırsa, ödeme bilgileri gibi önemli verilerin çalınma riski ortaya çıkabilir. Dolayısıyla kullanımına gerek olmadığı durumlarda bu özelliğin kapatılmasında fayda vardır.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
NFC özellikli tüm Android cihazlara Google Play üzerinden anında ücretsiz indirilebilir.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
PayPOS Nasıl Çalışır? PayPOS'u NFC özelliği bulunan Android işletim sistemine sahip cihazlarına yükleyen Paynet üye iş yerleri, uygulamayı aktif hale getirip NFC özelliğini ayarlardan açtıktan sonra ödeme alabiliyor. Ödeme, tıpkı POS cihazlarında olduğu gibi kart yaklaştırıldığı anda gerçekleşiyor.
Eğer iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 13, iPhone 14 gibi güncel akıllı cep telefonlarına sahipseniz, az önce aktardığımız NFC etkinleştirme işlemlerini uygulamadan da NFC etiket okuma işlemlerinizi telefonunuzla yapabilmenize imkân tanınıyor.
NFC özelliği de hayatımızı kolaylaştıran çözümlerden biri. Günümüzde akıllı telefonların ve saatlerin neredeyse hepsinde bulunan NFC özelliği, cihazlar arası iletişimi sağlayan bir teknoloji. Daha önce mobil ödeme yaptıysanız bu teknolojiyi kullandınız demektir.
Dikkat! NFC işlevi iPhone 7 ve daha yeni modellerle sınırlıdır. iPhone'lar NFC'yi okuyabilir ancak tüm RFID frekanslarını okuyamaz.
Samsung, Apple, Xiaomi ve Oppo, NFC özelliğine sahip olan birçok telefon modeli sunmaktadır.
Akıllı telefonlarda yer alan NFC özelliği bazı durumlarda büyük tehlikelere yol açabiliyor. NFC ile ödeme özelliğinin aktif olduğu bir mağazada kredi kartı ve nakit taşımadan işleminizi hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin. 4. Aygıtınızda koruyucu kılıf veya kapak varsa çıkarın ve NFC özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Mobil telefonunuzdan temassız ödeme yapabilmek için önce kullandığınız mobil bankacılık uygulamasına ödeme yapacağınız kartı tanımlamanız ve telefonunuzun NFC özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bu ayarlamalardan sonra ödeme yapmak için telefonunuzu POS cihazına birkaç santimetre yaklaştırmanız yeterli oluyor.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Uygulama parçacığı kodu veya QR kodu: iPhone kamerasını veya Denetim Merkezi'ndeki Kod Tarayıcı'yı kullanarak kodu tarayın. NFC tümleşik uygulama parçacığı kodu veya NFC etiketi: iPhone'u NFC etiketine doğru tutun. Harita: Bilgi kartındaki uygulama parçacığı bağlantısına dokunun (desteklenen konumlar için).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri