Türkçeye "Evrensel Seri Veriyolu" olarak çevrilebilir. USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir. Bu bağlamda USB temel olarak dış donanımların ana yönetici makine ile bağlantı kurmasını sağlar.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
USB, İngilizce "Universal Serial Bus" kelimesinin kısaltmasıdır. USB'nin Türkçesi "Evrensel Seri Veriyolu"dur. USB dış donanımların bilgisayar ile bağlantı kurabilmesini sağlayan seri yapılı bir bağlantı biçimidir.
USB bellekler ve SSD'ler gibi harici veri saklama cihazları, dosyalarınızı taşımak, önemli belgeleri yedeklemek ve Windows bilgisayarınıza, uygulamaları çalıştıracak ve oyunları oynatacak ekstra alan sağlamak için idealdir.
İlgili 15 soru bulundu
USB-A, Universal Serial Bus (USB) standardının bir türüdür ve özellikle veri transferi, şarj etme ve cihaz bağlama amaçları için kullanılan bir bağlantı standardıdır. USB-A konektörleri, bilgisayarlar, taşınabilir cihazlar, harici depolama sürücüleri ve birçok diğer elektronik cihazda yaygın olarak bulunur.
Belki de değil. İlk USB flash bellekler 20 yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürüldüğünden bu yana gelişmeye devam etmiş ve dosyaları saklamak ve aktarmak için kullanışlı bir yol olmaktan çıkıp çok güvenli bir veri saklama aracına dönüşmüştür.
Bağlantı noktasının görünümüne bakarak USB 2.0 ve USB 3.0 arasında kolayca ayrım yapabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki USB bağlantı noktasını tamamen siyah veya gri renktedir. Bu bağlantı noktası bir USB 2.0 bağlantı noktasını olduğunun kanıtıdır.
Kablo bağlantısını yaptıktan sonra telefonumuzdan ayarlar menüsüne giriyoruz. Ayarlar menüsünde ki 'Mobil Erişim Noktası ve Internet Paylaşımı' seçeceğine giriyoruz. ( menü ismi telefondan telefona farklılık gösterebilir. ) Buradan 'Usb Bağlantısı' kısmını aktif hale getiriyoruz.
Başlat menüsüne sağ tıklayıp kolaylıkla aygıt yöneticisini açabilirsiniz. Burada, güvenilir bir flash bellek takılıyken 'evrensel seri veri yolu denetleyicileri' sekmesinden 'USB yığın depolama aygıtı' sağ tuşla seçilerek 'cihazı devre dışı bırak' seçeneği seçilebilir.
USB kablosu, yazıcıyı ve bilgisayarı USB aracılığıyla birbirine bağlamakta kullanılan bir kablodur. Dikdörtgen ucunu (Tip A) bilgisayara ve kare ucunu (Tip B) veya oval ucunu (Tip C) yazıcıya bağlayın.
USB flaş sürücüsü, USB hafıza ünitesi, flash disk, USB çubuk ya da USB bellek USB 1.1, 2.0, 3.0 iken şimdi artık 3.1 ile üretilmeye başlanmıştır. Arayüzü ile entegre edilmiş, kapasiteleri 1 TB'a kadar ulaşabilen, küçük, hafif, çalışma esnasında sökülüp takılabilir NAND-tipinde veri depolama aygıtlarıdır.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme seçeneklerini seçin. Soruna en yakın olan sorun gidericiyi seçin ve ardından Sorun gidericiyi çalıştır seçeneğini belirleyin. Ekrandaki talimatları izleyin ve bulunan hataları giderin.
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Bu durum, korumasız bir cihaza takılan virüslü bir flash belleğin anında bu cihaza virüs bulaştırabileceği ve bağlı olduğu herhangi bir ağ üzerinden virüsü yayabileceği anlamına gelir. USB virüsleri nasıl bulaşır? Bu virüsler kasıtlı ya da kasıtsız yollarla cihazınıza bulaşabilir.
Veri kaybını önlemek için sabit sürücüler ve USB sürücüler gibi harici donanımları güvenli bir şekilde kaldırmanız önemlidir. Görev çubuğunda, Donanımı Güvenle Kaldır simgesini arayın. Bu simgeyi görmüyorsanız Gizli simgeleri göster seçeneğini belirleyin. Simgeyi basılı tutun ve kaldırmak istediğiniz donanımı seçin.
USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. “Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Bir USB aygıtını hızlıca ve üst üste takar ve çıkarırsanız, USB bağlantı noktası yanıt vermeyebilir. Bağlantı noktası bu durumdayken artık bir USB aygıtını tanımaz ve USB aygıtı çalışmaz.
USB ile ilgili sorunlar uyumsuz aygıt, eski, yanlış veya bozuk sürücüler, hasarlı USB bağlantı noktaları veya kablolar, hatalı USB bağlantı noktası vb. nedenleriyle oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri