Barel, kilit sistemlerinin en önemli mekanik yapısıdır. Kapılarda anahtarın giriş yaptığı yuvaya barel adı verilir. Aynı zamanda silindir yada göbek olarak da bilinir. Kilit sisteminiz ne kadar güçlü olursa olsun kullandığınız barel yani silindir güçlü değil ise kapınız savunmasız olabilir.
Kapının kilidinde bulunan ve anahtarın yerleştiği kısma kapı silindiri adı verilmektedir. Bir kapı kilidinin en önemli parçası barel adı da verilen kapı silindiridir. Diğer bir ismi de kapı göbeği olan kapı silindiri, evin güvenliği için özenle seçilmesi gerekilen bir malzemedir.
Örnekteki barelimizin boyu 60 mm (30 mm - 30 mm) dir. Bu standart olmayan bir barel uzunluğudur. Türkiye'deki kapıların yüzde doksanı 70 mm (30 mm - 40 mm) şeklindedir. Yani kapınızın iç rozetten dış rozete ölçüsü 7 cm ise hiç düşünmeden bu ölçüyü sipariş verebilirsiniz; 70 mm (30 mm - 40 mm).
Kale Kilit Sistem Mandallı Barel Kilit, dışarıdan zorlandığında sadece ön parçası kırılan ve dışarıdan yeni bir müdahaleyi imkansız hale getiren Tuzaklı Barel (KTB) ile yaşam alanlarında yüksek güvenlik sağlar. Tahmini en geç 27 Kasım Pazartesi günü kargoya verilir.
Hegel Pvc Pimapen Kilit Göbeği Barel 90 mm
Genellikle Pvc Kapılarda Kullanılan Bareldir.
İlgili 41 soru bulundu
Standart olarak sık kullanılan çelik kapı kilit göbeği ölçüleri 26, 10 ve 32 mm olabilir. Çelik kapı üst kilit göbeği, kilidi açmak veya kapatmak için kullanılan anahtarın girdiği yerdir.
1. İki barel (göbek) kullanıyorsak biri mandallı diğeri normal olursa daha emniyetli olacaktır. 2. İki barelden biri Mutlak suretle tuzaklı diğeri ise Çelik takviyeli ilaveten maymuncuk ve master anahtar benzeri birşeyle zorlandığında kendini bloke edecek şekilde yüksek güvenlikli olmalıdır.
Farklı kilit sistemlerini deneyerek en iyi sonucu elde etmeye çalışıyorlar. Burada akıllara, "hırsızlar hangi kilidi açamaz?" sorusu geliyor. Emir Şatak, bu konuda, "Tuzaklı barel, çelik takviyeli barel, alarmlı barel, bu tür kilitlerin açılması daha zordur, kapının açılma süresini uzatır" ifadelerini kullandı.
Tuzaklı, barelli ve asma kilit modelleri oldukça dayanıklı ve güvenilir kilit modelleri arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı tuzaklı, barelli ve asma kilit modellerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda apartman dış kapı modellerinde genellikle elektrikli kilit modelleri kullanılmaktadır.
Çelik kapı ölçüleri genişlik 90 cm ve yükseklik 200 cm dir. Duvar kalınlıkları ise 15 cm ile 25 cm arasındadır. Standart çelik kapı boyutları olarak da isimlendirilen çelik kapı ebatları kanat ölçüleri ve pervazdan pervaza ölçüler olmak üzere iki kısımdan oluşur.
3. Alacağınız çelik kapıda, kapı ile kasa arasındaki boşluk 4-5 mm.'den fazla olmamalıdır. Boşluk daha fazla ise kapının manivela ile açılması kolaylaşır.
Ölçü genel olarak 2 şekilde alınabilir: Kapının takılacağı duvar boşluğunun en ve boy olarak net, duvardan duvara boşluğu alınabilir. Ölçü bu şekilde alındıysa kapının pervazlarını içeriden ve dışarından kısıtlayan herhangi bir engel (kolon, duvar bitimi, boru, mobilya vs. gibi) olup olmadığı belirtilmelidir.
Hırsızlık olayları yüksek oranda silindirin ortadan kırılarak kapının açılmasıyla gerçekleşir. Kale Tuzaklı Silindirin en büyük özelliği; Tuzaklı sistemi sayesinde zorlandığında kapının dış kısmında kalan bölmesi koparak silindirin ortadan kırılmasını engeller ve kırılsa da çalışmaya devam eder.
Bir maymuncuk bütün kapıları açar gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat anahtar deliğindeki çıkıntılara uyarak birçok kilidi açabilirler.
Bilyalı Kilit Vibrasyonun yüksek olduğu makina kabinlerinde pencerelerin açılmasını engellemek için kullanılmaktadır. Dosya yükleme işlemi yapabilmeniz için sisteme kayıtlı olmanız gerekmektedir.
Evinizin ölçülerine uygun olarak tercih edeceğiniz en güvenli çelik kapı ağır, kaliteli çerçevelere sahip, yüksek güvenlikli kilit sistemi olan ve kaliteli malzemeden üretilen bir kapı olmalıdır. Buna ek olarak yüksek sıcaklıklara ve basınçlara karşı dayanıklı olması da güvenli kapıların özellikleri arasındadır.
Çelik Kapı açma yöntemleri
Çelik kapı kilidinin takılı kaldığı durumlarda, kapıyı açacak anahtar yoksa ya çilingir ya da çekiç ve murç kullanarak çözüme ulaşabilirsiniz. Dışarıdan murç anahtar rozetine doğru yukardan aşağıya vurarak kırılmalı sonrasında barel de kırılarak çelik kapı açılabilir.
Yöntem : Hırsız Göbeği patlatarak Evinize giriyor. Bu yöntem de çok sık kullanılan bir yöntem. Çelik kapıların %90'ında kilidi muhafaza eden rozet maalesef eski tip, dayanıksız rozetler. Hırsız bu rozeti 15-20 saniyede sessizce yerinden koparabiliyor, ardından 5 saniye içinde kilit mekanizmanızı koparıyor.
Günümüzde hırsızlar çelik kapıları açmak için birçok yöntem geliştirmiştir. Bu bilginin ışığında her çelik kapı maalesef güvenli değildir. Ucuza alınan bir çelik kapı görüntü dışında size herhangi bir güvenlik önlemi sağlamaz. Çevremizde birçok hırsızlık olayı gerçekleşmektedir.
Günümüzde çelik kapıları 2 ya da 3 defa kilitleyerek güvenli hale getiriyoruz. 3 defa kilitlenen bir çelik kapı kilidi 2 kere, 2 kere kilitlenen bir anahtar kilidini de 1 kere kilitleyerek daha güvenli hale getirebilirsiniz.
Cam Balkon Emniyetli Bir Sistem
Zira bu sistemlerin estetik ve yeni yaşam alanı açma fonksiyonlarından başka hırsızları caydırma özelliği ile de en çok tercih edilen sistemler arasında başta gelmektedir. Çarpma kilitler özel PVC enjeksiyon yöntemi ile üretilirler.
Kale Kilit 164/GN Super Cerman Barel, bilgisayar teknolojisi ile yapılan özel kilit sistemi ile güvenliğinizi sağlar. Kale Kilit 164/GN Super Cerman Barel, bilgisayar teknolojisi ile yapılan özel kilit sistemi ile güvenliğinizi sağlar.
Yale çelik kapı kilidi, paslanmaz çelik gövdesi ve malzeme kalitesinin getirdiği sağlamlık ile güven verir. Yale otel tipi kilit çeşitleri, yurt gibi konaklama hizmeti veren yerlerde de yaygın olarak kullanılır.
Bildiğim kadarı ile bu kart, elinizde 1 adet veya daha fazla olan asli anahtarın kopyasını çıkarmak için istenen, güvenlik doğrulaması için kullanılan kart. Ancak yetkili bir çilingire sormanız daha doğru bilgiyi edinmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri