Buna çok dikkat edin. Tüm verileri silmek için Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil kısmına gidin.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir. Önemli: Eski bir Android sürümü kullanıyorsunuz. Bu adımların bazıları yalnızca Android 9 ve sonraki sürümlerde çalışır.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Burada bahsedilen bilgiler; ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, telefon numarası, taşıt plakası, tc no, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmişi, resim, görüntü, ses kayıtları, parmak izi, e-posta adresi, aile ve sağlık bilgileridir.
İlgili 28 soru bulundu
Android cihazlarda fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra veriler geri yüklenebilir mi? Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir.
Android telefonlarda fabrika ayarlarına sıfırlama:
Tüm verileri sil seçeneğini seçin. Ardından da Telefonu sıfırla seçeneğine dokunun, Depolama alanındaki tüm verileri silmek için Her şeyi sil seçeneğine dokunun, Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra telefon yeniden başlayacak.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Telefona format atıldığında içerisindeki tüm bilgiler sıfırlanır. Telefon ilk satın alındığı haline döner. Bu nedenle içerisindeki verileri mutlaka yedeklemek gerekir.
Cihaza kaydettiğiniz her şey gider, ama SIM karta yedeklerseniz gitmez.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Aslında bazı durumlar haricinde telefonların ekran değişimi sonrası içerisindeki bilgiler silinmez. Son aramalarınız, mesajlarınız, resimleriniz ve whatsapp konuşmasına kadar her şey eski halinde kalır.
Tabiki telefonda kalır foto ve videoların.
Hesaplar silinmez. Telefondaki tüm hesap bilgileri, web site çerezleri, çokluortam verileri (resim müzik video) silinir.
Sim karti sadece telefon numarlarini kayit ediyorsun, fotograflari degil. Sim kartindaki numaralari silmediysen karti yeni telefona koyarak, yeni telefonun reheberine kayit edersin...
Fabrika ayarlarına sıfırlama Bulut'ta depoladığım verileri siler mi? Hayır, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi Bulut'ta depoladığınız verileri etkilemez.
Profil fotoğrafınız, hakkımda bilginiz, bireysel sohbetleriniz, grup sohbetleriniz ve ayarlarınız gibi hesap bilgileriniz korunur.
telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünğzde Google Fotoğraflar'a yedeklenmiş olan medyalarınız silinmez.
Formattan sonra önemli dosyalarınız kaybolursa, endişelenmeyin. Format kurtarma programı - EaseUS Data Recovery Wizard ile kaybolan verileri geri getirmek mümkündür.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri