Yedekleme, verilerinizin kopyalarını depolama alanınızdaki dosyalardan ayrı fiziksel veya bulut konumlarında tutma uygulamasıdır. İyi ver depolama ve yedekleme uygulamaları, donanım arızası, doğal afet veya dosya bozulması nedeniyle verilerinizi ve araştırmalarınızı korumaya yardımcı olur.
Yedekleme yani backup (genellikle veri yedekleme olarak adlandırılır), herhangi bir veri kaybı durumunda orijinal veriyi geri yüklemek için başka bir bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanan verilerinin dijital bir kopyasıdır.
Yedekleme, verilerinizi nasıl işler? Önemli: Yedeklemenin topladığı veriler aktarım sırasında şifrelenir. Yedekleme, verilerinizi Google'ın yedek sunucularına gönderir ve cihazlar arasında veri aktarmanıza yardımcı olur.
Veri yedekleme cihazları veri merkezlerinin en temel önlem donanımları arasında bulunur. Özellikle ihtiyaç duyulduğunda yedeklenmiş olan veriler kurtarılamıyorsa ya da yedekleme işlemleri yapılmamışsa, firma ya da kurumlarsa oldukça ciddi maddi kayıplar meydana gelebilmektedir.
Backup Neden Önemlidir? Sahip olduğunuz tüm dosyaları, uygulamaları ve ayarlarınızı kaybetmemek için kullanabileceğiniz yedekleme sistemi ile dosyalarınızın önceki sürümlerini görebilir, donanım hatalarından kaçınabilirsiniz. Öngöremediğimiz, olağanüstü gerçekleşen olaylarda dosya kaybı yaşamak doğaldır.
İlgili 33 soru bulundu
Yedekleme, verilerinizin kopyalarını depolama alanınızdaki dosyalardan ayrı fiziksel veya bulut konumlarında tutma uygulamasıdır. İyi ver depolama ve yedekleme uygulamaları, donanım arızası, doğal afet veya dosya bozulması nedeniyle verilerinizi ve araştırmalarınızı korumaya yardımcı olur.
Eğer otomatik WhatsApp yedeklemeleriniz açık değilse veya düzenli olarak yedekleme yapmıyorsanız WhatsApp'ın silindiği zaman veya telefonunuz bozulduğu zaman eski mesajlarınız geri gelmeyecektir. Sosyal medya üzerinden en çok aldığımız soru; silinen eski WhatsApp mesajlarımı nasıl geri getirebilirim olmaktadır.
Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
Sağ üst kısımdan profil resminize veya adınızın baş harfine dokunun. Yedekleme'ye dokunun. Yedekleme seçeneğini açık veya kapalı konuma getirin.
Android N (7.0) veya daha eski sürümleri kullanan cihazlarda Ayarlar > Yedekleme & Sıfırlama > Verilerimi Yedekle menüsünden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yedekleme sürecini tamamlamak için “Verilerimi yedekle” seçeneğini etkinleştirin, Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyin.
Yedekleme diğer adıyla Backup, kullanılan bilgisayar, laptop telefon ya da tablet gibi elektronik cihazların, olası bir arıza veya hasar ile tüm verilerin silindiği bir durumda tamamen kaybolmasının önüne geçmek için yapılan işlemler ve bulundurulan dosyaların tümüne verilen genel addır.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir. Bu klasörleri WhatsApp'ın dışında açamazsınız.
Sohbetlerde birçok mesaj, fotoğraf ve önemli belgemiz yer alıyor. Telefonumuz bozulduğunda veya yeni bir telefona geçtiğimizde bu verileri kaybetmemek içinse yapmamız gereken çok basit bir yol bulunuyor; Whatsapp yedekleme. Yedekleme işlemi ile verilerinizi saklayabilir daha sonra sonra tekrar kullanabilirsiniz.
Android için WhatsApp, verilerini Google Drive'a düzenli olarak yedekleyebilir. Bu kopyalar ayarlara bağlı olarak yalnızca metin veya metin, fotoğraf ve video olabiliyor.
WhatsApp yedeklemeleri, yedekleme oluşturulurken kullanılan telefon numarasına ve Google hesabına bağlıdır. 5 ay içinde güncellenmeyen WhatsApp yedeklemeleri Google tarafından otomatik olarak silinebilir. Yedeklemelerin kaybolmasını önlemek için WhatsApp verilerinizi sık sık yedeklemenizi öneririz.
Not: Bir aygıtta iCloud Yedekleme'yi kapatırsanız iCloud'da saklanan yedekler 180 gün muhafaza edildikten sonra silinir. Aygıtınızı yedeklemek için bilgisayarınızı da kullanabilirsiniz. iPhone, iPad ve iPod touch'ınızı yedekleme başlıklı Apple Destek makalesine bakın. Lütfen yorumunuza kişisel bilgi eklemeyin.
Yapılan yazışmalar ise belirli aralıklarla yedekleniyor. Bu sayede telefonunuzdan sildiğiniz yazışmaları yeniden görme şansına sahip oluyorsunuz.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Google Play Store'da indirebileceğiniz ücretsiz uygulamalar var. SMS Yedekleme ve Geri Yükleme Uygulaması - Android'de metin mesajlarını geri yüklemek için SMS Yedekleme ve Geri Yükleme Uygulamasını deneyebilirsiniz. Yerel yedeklemeler oluşturmanıza olanak tanır; bu, yedeklemenin cihazınıza kaydedildiği anlamına gelir.
Uygulamayı açtıktan sonra alt alta üç çizgi olarak sembolleştirilen Menü simgesine dokunup Yedeklemeler paneline girmeniz gerek. Burada silmek istediğiniz yedeklemenin yanındaki Diğer simgesine dokunarak Yedeklemeyi kapat diyebilir ve yedeklemeyi ayrıca silebilirsiniz.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
3. Peki silinme nedir? Uzun zamandır Google Drive'a yedekleme yapmıyorsanız ve WhatsApp'inizde otomatik yedekleme ayarı kapalıysa eski (iki sene ve daha fazla) kopyalarınız otomatik olarak silinir.
Not: Cihaz yedeklemenizde WhatsApp'ı devre dışı bıraktığınızda uçtan uca şifrelenmiş yedekleme etkinleştirilmez. Uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeyi nasıl etkinleştireceğiniz hakkında bilgi edinin. WhatsApp mesajları cihaz yedeklemenize dahil edilmez.
Bunun için aşağıdaki adımları uygulayarak Whatsapp fotoğraflarınızı yedekleyebilirsiniz. Bu klasörlere girdikten sonra sağ üstte Yedekle ve senkronize et düğmesini açık konuma getirip yedeklemeyi başlatmanız gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri