Evet, maalesef bugünkü teknolojinin gerçeği bu. Akıllı telefonunuzla veya tabletinizle çektiğiniz fotoğraflar, sadece sizin cihazınızda durmuyor. Otomatik olarak başka yerlerde depolanıyor. Fotoğraflar, rutin bir işlem olarak bulut adı verilen, dev dijital arşivlerde saklanıyor.
Yedekle ve Senkronize Et özelliğini etkinleştirdiyseniz sildiğiniz fotoğraf ve videolar 60 gün boyunca çöp kutunuzda kalır ve bu sürenin ardından kalıcı olarak silinir.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Google Fotoğraflar dahil çoğu galeri uygulaması, silinen fotoğraflarınızı tek dokunuşla kurtarmanız için geri dönüşüm kutusu veya çöp kutusu sunar.
İlgili 20 soru bulundu
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Verilerin üstüne yazıldığında, sabit diskteki mıknatıssal bölgecikler tekrar mıknatıslanır. Bu işlem geri alınamaz çünkü daha önce bu konumda saklanan bilgiler fiziksel olarak silinmiş olur.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Eğer silmiş olduğunuz fotoğraf silinenler klasöründen de silmediyseniz buradan geri yükleyebilirsiniz. Bunun için Fotoğraflar – Albümler ve Son Silinenler klasörüne gidip geri yüklemek istediğiniz fotoğrafa tıklayıp “Kurtar” demeniz yeterli. Böylece sildiğiniz fotoğrafı geri getirmiş oluyorsunuz.
Dosyaları web sitesinden kurtarın: Aradığınız dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'nda bulamıyorsanız (veya başka bir aygıttan sildiğiniz bir dosyayı kurtarmak istiyorsanız) iCloud.com'u ziyaret edin. iCloud Drive'daki Son Silinenler klasöründen veya Hesap Ayarları'ndaki Dosyaları Geri Yükle seçeneğini kullanarak dosyaları ...
Normalde bilgisayarımızdan bir veriyi sildiğimiz zaman çöp kutusuna taşınır. Eğer 30 gün boyunca çöp kutusunu temizlemezseniz oradaki veriler otomatik olarak silinir.
WhatsApp klasörünü kontrol edin
Uygulama, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm fotoğrafları varsayılan olarak WhatsApp klasöründe saklıyor. Bu nedenle, fotoğrafı sohbetten silseniz dahi WhatsApp klasöründen silinmeyecektir. Bu klasöre ulaşmak için bir dosya yöneticisi kullanmanız gerekiyor.
İNTERNETTEN KENDİNİ SİLMEK BİR HAK
Yaygın bir göre internette hiçbir şey silinmez. Siz silseniz veya yayımlanan yerden kaldırılmasını sağlasanız da biri kopyalamış olabilir, bir arama motorunun belleğinde kaydolmuş olabilir vs. Nerede olduğunu bilmediğiniz bir verinin silinmesini sağlamak da imkansız.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Android veri kurtarma uygulamaları bazen gerçekten kaybolan verileri geri alabilir. Bu, Android tarafından silinmiş olarak işaretlenmiş olsa bile verilerin nerede depolandığına bakarak çalışır. Veri kurtarma uygulamaları bazen gerçekten kaybolan verileri geri alabilir.
Fotoğraflar uygulaması bulut depolama kullanır. Yani sıfırlansa da bir şey olmaz.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır. Fotoğraflarınızı bulmanın diğer yollarını öğrenin. Önemli: Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir işlem yapmazsanız içerikleriniz silinebilir.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Bilinenin aksine kalıcı olarak silinen dosyayı geri getirmek mümkündür. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı, Windows 10'da Shift Delete ile kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmenizi veya geri dönüşüm kutusundan silinen dosyaları geri getirmenizi, kurtarmanızı sağlar.
Spam ve Çöp Kutusu klasörlerindeki öğeler de dahil, iletiler ve ekler depolama alanında yer kaplar. Orijinal kalitede yedeklenen fotoğraf ve videolar depolama alanında yer kaplar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri