Android telefonunuzda yanlışlıkla sildiğiniz dosyalar çöp kutusuna yani geri dönüşüm kutusuna taşınır. Kullandığınız mobil cihazın markasına modeline göre geri dönüşüm kutuları klasörlerin en altında bulunur. Bu klasörü bularak yanlışlıkla sildiğiniz dosyalarınızı kurtarma imkanınız var.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz ilgili öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazınızda bulunan fotoğraf veya videolar, yedeklenmeden silindiğinde 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
İlgili 30 soru bulundu
Son silinenlere gönderilmiş bir gönderinin bu kısımdan da silinmesi ile birlikte bu verilere ulaşmanın herhangi bir yolu bulunmuyor. Özellikle Android cihazlarda fotoğrafları depoladığınız veya yedeklediğiniz herhangi bir yer yoksa ve kalıcı olarak sildiyseniz tekrar ulaşma gibi bir şansınız kesinlikle yoktur.
Android için fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra herhangi bir değişiklik yaptığınızda, Android verilerinin üzerine yazılabilir ve kurtarılamaz.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Security Log: Logon/Logoff, yetkili/yetkisiz erişim denemeleri bu log'a düşer. Örneğin kritik bir dosyaya kimin eriştiğini, hangi yetki ile eriştiğini, sildiğini veya açtığını security log kaydından görebiliriz.
Yönetici olarak, kullanıcı çöp kutusunu boşalttıktan sonraki 25 gün içinde Google Drive'dan silinen öğeleri kurtarabilirsiniz. Bu sürenin sonunda Google verileri sisteminden tamamen siler. Geri yüklemek istediğiniz veri miktarına bağlı olarak verilerin kullanıcının hesabında tekrar görünmesi birkaç günü bulabilir.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Android 6.0 ve daha yüksek sürümlere sahip olan bütün akıllı telefonların “Ayarlar” kısmındaki depolama ayarlarına gidip “Keşfet” seçeneğiyle ulaşabileceğiniz dosya yöneticisinden hem dahili depolama alanınız için hem de hafıza kartı gibi harici depolama araçlarınız için dosya yönetim işleminizi kolaylıkla ...
WhatsApp'ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive'dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE'ye dokunun. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ'ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir.
Formattan sonra verileri geri getirebilmesi mümkün olmaz. Format attıktan sonra veri kurtarma işleminde ücretli programları kullanmak seçeneklerden bir tanesidir. Son derece profesyonel bir şekilde hizmet veren ücretli programlar ile birlikte silinen dosyaların geri getirilmesi mümkün olur.
Not: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir. 2-1. Android 7 ve daha eski sürümler için: Ayarlar içinde Yedekleme ve Sıfırlama başlığını seçin. Fabrika ayarlarına sıfırlama seçimiyle devam edin.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Android cihazlarda bu işlemi yapmak için şu adımlar izlenmelidir: 1.Android telefonda bulunan "Google Files" uygulaması açılmalıdır. 2.Sol üstte yer alan "Menü"ye ve ardından "Çöp Kutusu" seçeneğine dokunulmalıdır. 3.Hangi dosyalar silinecek ise yanlarındaki kutucuklar işaretlenmelidir.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Bir aygıtta fotoğraf ve videoları sildiğinizde, bu içerikler iCloud Fotoğrafları'nı kullandığınız her yerde silinir. Yanlışlıkla sildiğiniz içerikleri 30 gün içinde Son Silinenler klasöründen kurtarabilirsiniz. Bu süre geçtikten sonra içerikler kalıcı olarak silinir.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Merhaba Rojin, Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri