UYAP MOBİL ile; İzin, yetki gibi özlük bilgileri görüntülenebilmekte, Yetkili oldukları tüm dosyalarına ve dosya evrakına mobil cihazları üzerinden erişebilmekte, Duruşmalarını takip edebilmektedirler.
-UYAP Avukat Bilgi Sistemi'nden “UYAP Bilgilerim”>”Kişisel Bilgilerim”>”Mobil Kullanıcı İşlemleri” menüsünden şifre oluşturulur ve TC Kimlik numarası ile birlikte uygulamaya bu şekilde girilir. -E Devlet aracılığı ile giriş seçeneği kullanılarak mobil imza ile giriş yapılır.
UYAP Mobil ve UYAP Mevzuat Mobil
UYAP sisteminin mobil dönüşümü olan uygulamaya hakim ve cumhuriyet savcıları ile yazı işleri müdürü, katip, mübaşir, icra müdürü ve icra memurları portal şifresi ve SMS doğrulama yöntemi ile tek bir uygulama üzerinden girebiliyor.
Bilgisayarınızdan giriş yaparken mutlaka Google Chrome tarayıcısını kullanmanız gerekmektedir. Elektronik imza (E-imza) ile ya da e-devlet şifresi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile girişlerde hata almanız durumunda 160 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi'yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Genel Müdürlüğümüzce bugüne kadar avukatlar için celse, tüm vatandaşlarımız için e-adalet vatandaş, bilirkişi, arabulucu ve uzlaştırmacılarımız için e-arabulucu, e-uzlaştırmacı ve e-bilirkişi mobil uygulamaları hayata geçirilerek Uyap sistemine mobil platformlardan da erişim sağlanmış olup yargılamanın hızlanması ve ...
Cevap: Avukat Portal veya CELSE Mobil uygulaması üzerinden duruşmalara “E-Duruşma Talebi” gönderilebilmektedir. Talep göndermek için Duruşma Sorgula menüsünden duruşmalar sorgulandıktan sonra ilgili birimde e-Duruşma sistemi kurulu ve aktif ise “e-Duruşma Talebi” sütununda Talep Gönder butonu açılmaktadır.
Kullanmakta olduğunuz Yeni UYAP Uygulamasını (UYAP Giriş) kaldırarak https://avukat.uyap.gov.tr/main/avukat/giris.jsp adresinde yer alan Yeni UYAP Uygulaması ile Giriş seçeneği ile güncel UYAP Uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.
Vatandaşlar sadece Vatandaşlar için olan bölümlere girebilir, Müdürlüğümüzce yetki verilmiş olan şirketler; kurum portala, avukatlar; avukat portala, bilirkişiler; bilirkişi portalına giriş yapabilirler.
Portal şifresinin unutulması halinde ise https://sifre.uyap.gov.tr/ sayfasında bulunan “şifremi unuttum” butonuna tıklanarak açılan sayfadaki, sicil ve sisteme kayıtlı cep telefonu numarası alanlarına giriş yapılarak sisteme kayıtlı cep telefonuna gelen doğrulama kodu ile işlem yapılmaya devam edilecektir.
Pakete abone olmak için: TCKIMLIKNO TAM ABONE yazılarak 4060'a gönderilir. Eğer yalnızca dosyada kendinizle ilgili değişikliklerden haberdar olmak istiyorsanız abone olurken abone kodunun başına KISISEL ekleyiniz : TCKIMLIKNO KISISELABONE yazılarak 4060'a gönderilir.
Örneğin; Adli Sicil, MERNİS, TAKBİS, POLNET ve Merkez bankası Veritabanları ile sağlanan bütünleşme sayesinde, nüfus kaydı, sabıka kaydı, ehliyet kaydı, tapu kaydı ve döviz kurları birkaç saniye içinde yargı makamları önüne getirilebilmektedir.
Android ve iOS Telefonda UDF Dosyası Açma
UYAP dosyalarını PC platformları dışında mobil üzerinden de kullanabilirsiniz. İsteyenler Android ve iOS üzerinden açabilirler. Google Play ve iOs üzerinden UYAP doküman editör indirerek işlem yapabilirsiniz.
Portal'ın adresi https://avukat.uyap.gov.tr'dir. Avukatlarımız, bu adresi internet tarayıcılarına girerek Avukat Portala giriş yapabilirler. Avukat Portal, Meslektaşlarımıza 4 farklı giriş imkânı sağlamaktadır. Bunlar e-imza, m-imza, e-devlet ve Ubap girişleridir.
Belge üzerinde çalışırken, bir yandan da belgenizi kaydetmek için Dosya sekmesinden veya Hızlı Erişim Çubuğunda Kaydet'i tıklatın.
Yargı harcı ve e-vekalet pulu ödemeleriniz için sadece VakıfBank yeter. UYAP Ödeme Sistemi, hukuksal süreçteki tüm ödemelerinizi VakıfBank aracılığı ile yapabilmeniz için geliştirildi.
Avukatlar, Tüm dosyalarını sorgulayabilir. Hukuk, İdari davalar açabilir.
Mobil imza aboneliği üç aşamadan oluşur. Ön başvuru, Başvuru ve Aktivasyon. Bu hizmeti sunan Vodafone,Turkcell veya TurkTelekom firmalarına başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilirsiniz.
2- Eğer UYAP Bilgi Sistemine gönderilen sorgu mesajının formatı doğru girilir ve sorgulama sonucu kullanıcıya bilgi dönüşü yapılırsa her mesaj 3 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir. Abone olan kullanıcılara gönderilen her mesaj 3 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir.
Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.
Vatandaşlar da avukatlar gibi açtıkları dava dosyalarına ya da kendilerine karşı açılan dava dosyalarına UYAP üzerinden ulaşabilmektedirler. E-devlet sistemi üzerinden Uyap Vatandaş Portal sistemine giriş yapıldığı takdirde vatandaşlar da dava dosyalarının içeriğini görebilmektedir.
Duruşma günü Mahkeme tarafından duruşma zaptı hazırlanıp e-Duruşma başlatıldığında CELSE “Duruşmalarım” ekranı üzerinde “Duruşmaya Katıl” butonu aktif olacaktır. Duruşmaya Katıl butonuna tıklandığında e-Duruşma konferansına bağlanılabilecektir.
1- Mobil cihazınızda CELSE uygulamasını indirin veya güncelleyin. 2-Giriş ekranındaki E-Devlet ile Giriş butonuna tıklatarak ilerleyin. 3-Açılan ekrandaki Giriş Seçenekleri opsiyonundan Elektronik İmza seçeneğini seçin. 4-Daha sonra T.C. Kimlik numaranızı girerek devam edin.
445/4 “Elektronik İşlemler” başlığı taşıyan hükmü “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Yönetmeliği'nin 9. maddesinde “Elektronik ortamda yapılacak işlemlerin, ertesi güne sarkmaması açısından saat 00:00'a kadar yapılması zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri