Fotoğraflar uygulaması bulut depolama kullanır. Yani sıfırlansa da bir şey olmaz.
Android cihazlarda fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra veriler geri yüklenebilir mi? Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler.
Cihaza kaydettiğiniz her şey gider, ama SIM karta yedeklerseniz gitmez.
İlgili 19 soru bulundu
Not: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir. 2-1. Android 7 ve daha eski sürümler için: Ayarlar içinde Yedekleme ve Sıfırlama başlığını seçin.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Android telefondan silinen fotoğrafları geri getirme
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünğzde Google Fotoğraflar'a yedeklenmiş olan medyalarınız silinmez.
Evet, Google Fotoğraflar uygulaması otomatik olarak fotoğraflarınızı Google Drive hesabınızda saklar. Bu nedenle, eski telefonunuzdaki fotoğraflarınız Google Fotoğraflar'a yedeklenmişse, yeni telefonunuza geçtiğinizde fotoğraflarınızı geri yükleyebilirsiniz.
Telefona format atınca tüm bilgiler silinir mi? Telefona format atıldığında içerisindeki tüm bilgiler sıfırlanır. Telefon ilk satın alındığı haline döner. Bu nedenle içerisindeki verileri mutlaka yedeklemek gerekir.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Sistem uygulama ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store'dan indirdiğiniz oyun ve uygulamalarda silinecektir. Cep telefonunuzun kendi hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi önemli bilgileriniz silinecektir.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Verilerinizi yeni bir telefona taşıma
Fotoğraflarınız ve videolarınız Google Fotoğraflar'da zaten mevcut. Ancak yedeklediğiniz verilerin kalanını yeni telefonunuzu ilk kez ayarlarken veya fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra geri yükleyebilirsiniz.
Telefonunuzu sıfırlarsanız Gmail kutunuzdaki mesajlar silinmez, yani herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Tabiki telefonda kalır foto ve videoların.
Sim karti sadece telefon numarlarini kayit ediyorsun, fotograflari degil. Sim kartindaki numaralari silmediysen karti yeni telefona koyarak, yeni telefonun reheberine kayit edersin...
Telefonunuzu elden çıkarmadan önce
Telefonunuzda size ait olan hesaplar, veriler ve dosyaları tamamen yedekleyip, oturumlarınızdan çıkış yapmayı unutmamalısınız. Bir bilgisayar ya da bulut yoluyla cihaz verilerinizi kendi hesabınıza yedeklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri