Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek, telefonu aldığınız ilk günden sonra yaptığınız neredeyse tüm değişiklikleri silmek anlamına geliyor. Yani telefonun çalışmasını sağlayan tüm yazılımlara dokunulmuyor. Bu nedenle bu sorunun cevabı kesinlikle zararlı değil olacaktır.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Not: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir. 2-1. Android 7 ve daha eski sürümler için: Ayarlar içinde Yedekleme ve Sıfırlama başlığını seçin.
Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak tamamen güvenli bir yöntemdir.
Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlarsanız ne olur? Android'de fabrika ayarlarına sıfırlama, cihazda depolanan tüm bilgileri siliyor ve onu varsayılan veya üretici kurulumuna geri yüklüyor.
İlgili 39 soru bulundu
Android telefonlara format attıktan sonra verileri kurtarmak için bazı uygulamaları kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar, verileri SD kart üzerinden kurtarır. Bazıları ise ücretsiz olarak silinen dosyaları gösterir. Ancak silinen dosyaları cihaza yeniden yüklemek için ücret ödemek gerekir.
Sistem uygulama ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store'dan indirdiğiniz oyun ve uygulamalarda silinecektir. Cep telefonunuzun kendi hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi önemli bilgileriniz silinecektir.
Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek, telefonu aldığınız ilk günden sonra yaptığınız neredeyse tüm değişiklikleri silmek anlamına geliyor. Yani telefonun çalışmasını sağlayan tüm yazılımlara dokunulmuyor. Bu nedenle bu sorunun cevabı kesinlikle zararlı değil olacaktır.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Telefonu fabrika ayarlarına döndürme ve telefonu sıfırlama şu durumlarda yapılabilir: Virüslü dosyaları silme, kaldırılması zor uygulamaları kaldırmak için. Yazılımsal sorunları gidermek istediğinizde. Akıllı telefonu ilk günkü ayarlarına geri getirmek amacıyla.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Profil fotoğrafınız, hakkımda bilginiz, bireysel sohbetleriniz, grup sohbetleriniz ve ayarlarınız gibi hesap bilgileriniz korunur.
Telefonu Sıfırlamak Virüsleri Siler mi? Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur.
Telefonu sıfırlarken hücresel plan silinsin mi diye soruyor, silme derseniz sıfırlandıktan sonra esim planı tanımlı olarak gelmektedir. DFU modda da yükleme yaptığınızda hücresel plan geliyor, ayarlardan siz sil demedikten sonra hücresel plan silinmiyor.
Telefonunuzu sıfırlarsanız Gmail kutunuzdaki mesajlar silinmez, yani herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Hesabın silinmez, hesabın o telefondan kaldırılır sen giriş yapana kadar. Telefonu sıfırladıktan sonra tekrar hesap bilgilerinle giriş yapabilirsin.
Telefonunuzu elden çıkarmadan önce
Telefonunuzda size ait olan hesaplar, veriler ve dosyaları tamamen yedekleyip, oturumlarınızdan çıkış yapmayı unutmamalısınız. Bir bilgisayar ya da bulut yoluyla cihaz verilerinizi kendi hesabınıza yedeklemelisiniz.
Tabiki telefonda kalır foto ve videoların.
Format atarken öncelikle yedeklere ve verilere dikkat edilmelidir. Oynanan oyunlardaki kayıtlı dosyalar, fotoğraflar, evraklar, belgeler ve benzer veriler mutlaka format öncesinde güvenli bir alana taşınmalıdır. Bu sayede format sonrası herhangi bir veri kaybı yaşanması önlenebilir.
Android cihazlarda format atmak degil ama root atmak garantiden cikartir.
Akıllı telefonunuzu sıfırlamak ve bütün içeriğini silmek için önce telefonunuzun bir güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun. Ayrıca donanım sıfırlaması yaparken pilinizde en az %50 şarj olduğundan emin olmanızı öneririz.
Hayır. Ayarlar üzerinden sıfırlarsanız eğer aynı sistemin kişisel dosyalarını silersiniz. Eğer geliştiricinin kurtarmaal dosyası ile recovery modundan format atarsanız performans artışı olur. Format dosyası ile format atarsan daha iyi olur.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
normali 15-20 dk'dır. Üzerine yükseltme yapıyorsan süre uzar 45 yada 1 saat olur. normali 15-20 dk'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri