Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Böylece Wi-Fi, mobil veri, radyo bağlantıları, Bluetooth, GPS ve NFC olarak olarak adlandırılan Yakın Alan İletişimi özellikleri devre dışı kalır.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
Uçakla yolculuk yaparken havayolu şirketi zorunlu kılıyorsa Uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Çünkü uçakta iken telefonun sinyal göndermesi, uçağın elektronik sistemlerini etkiler. Bu durumun önüne geçmek adına telefonlar uçak moduna alınır. Uçak moduna alınmış bir telefondan arama yapılmaz. Ayrıca uçak moduna alınmış telefona çağrı da gelmez.
İlgili 40 soru bulundu
Bilindiği üzere cep telefonları radyasyon yayıyor, radyasyonun vücudumuz üzerindeki olumsuz etkileri ise malum. Telefonları uçak moduna almak bile radyasyondan kaçmamızı sağlayamıyor, sadece aldığımız radyasyonu azaltıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre radyasyon, kanserin en önemli nedenlerinden biri...
Telefonunuzdaki uçak modu, sadece uçaklarda işe yarıyor diyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzün vazgeçilmezi Whatsapp mesajlarımız için hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani Whatsapp'ta mesajları okuduğunuzun anlaşılmaması için Uçak modunu kullanabilirsiniz.
Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Örneğin; bodrum kat, otopark, asansör gibi mobil kapsama sorunu yaşanan yerlerde Wi-Fi erişiminiz var ise HD ses kalitesiyle konuşabilirsiniz. Hatta telefonunuz uçak modundayken bile Wi-Fi aracılığıyla Vodafone şebekesine bağlanarak arayıp aranabilirsiniz.
Ucak modu hatti devre disi birakip sinyalleri kestigine gore mesaj gelmez. şöyleki: numarayı banlasan bile farketmiyor baska numarlardan aynı msn ler geliyor.
Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler.
Şarjınız çabuk mu bitiyor? Telefonu uçak moduna almanız şarjınızın daha uzun dayanmasını sağlar. Üstelik uçak modundayken şarj ederseniz telefonunuz daha hızlı şarj olur.
İnternet, yalnız uluslararası uçuşlarda ve uçak 10,000 feet (yaklaşık 3,000 metre) yüksekliğe ulaştığında aktif olur.
Yük ve yolcu taşımada ya da askeri amaçlarla kullanılan hava taşıtlarına uçak denir.
VoWiFi ve VoLTE desteği olan telefonlarda sesli görüşmelerinizi internet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle yurtdışındayken ya da telefonun şebekeye bağlı olmadığı durumlarda WiFi üzerinden ücretsiz arama yapabiliyorsunuz.
Evet, katılım ücretsizdir. Kullanımlarınız mevcut mobil tarifenizdeki haklarınız üzerinden gerçekleşir. HD+ Görüşme ve/veya WiFi Arama Servisi için aylık sabit bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, ücretsiz bir servistir.
Buna izin verilip verilmemesi, hava alanlarının ilkelerine bağlı olduğundan telefonunuz GPS'i de kapatır. Bazı durumlarda Uçak Modunu etkin hale getirdikten sonra Wi-Fi'ı etkinleştirebilirsiniz; bu durumda konum hizmetlerinden faydalanmanız mümkün olabilir.
Uçuş modu, bilgisayarınızdaki tüm kablosuz iletişimleri kapatmanız için hızlı bir yol sunar. Kablosuz iletişimlere örnek olarak Wi-Fi, hücresel, Bluetooth ve Yakın Alan İletişimi (NFC) verilebilir.
Elekromanyetik dalgalar ile iletişim sağlayan cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi cihazlarınızı uçak moduna alarak tüm uçuş boyunca kullanabilirsiniz. Ancak uçak modu olmayan bu tür cihazlarınızın uçuşun iniş ve kalkış fazlarında kapalı olması gerekmektedir.
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
İsminden de anlaşılacağı üzere temel olarak uçaklara verilen zararı engellemek adına kullanılmaktadır. Aktif edildiğinde cep telefonuna gelen ve giden tüm sinyalleri engelleyerek kullanıcıların arama, mesajlaşma ve internet gibi özellikleri kullanmasını engellemektedir.
Uçakta yolcular olsun ya da olmasın kalkış ve inişlerde elektronik cihazların kapatılması gerekir. Cihazların sadece uçuş modunda kullanılmasına izin verilir. Bunun dışında yolcular cep telefonlarını iletişim kurmak için kullanamazlar.
Telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapalı konuma getirmeniz telefonunuzun normal şarj süresinden % 25 daha hızlı olmasını sağlayacaktır. 2- Şarj Modunu Etkin Hale Getirin. Eğer Android bir cihaza sahip iseniz telefonunuzda bulunan şarj modunu etkin hale getirin.
Türk Telekom WiFi Fly Servisi
Sistem, yalnız uluslar arası uçuşlarda ve 10,000 feet üzerinde aktive olur. Uçağın hava sahasından geçtiği ülkenin regülasyon kurallarına tabidir. Bazı ülke hava sahalarından geçerken internet kesintileri yaşanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri