Cihazlarınızın ekranını temizlemek için elinizdeki deterjanı ya da sirkeli suyu doğrudan ekrana sıkmayın. Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Temizlik esnasında sulu ve yağlı maddeler kullanmaktan kaçının. Su ve yağ, klavyenin boşluklarından kolayca sızarak cihazınıza zarar verebilir. Bu yüzden temizleme işlemini ıslak mendil ve kulak çubuğu yapmak daha etkili olacaktır.
Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir. Doğal içerikli deterjanlar ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, yağ çözücü, aseton, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi problemlere yol açar.
İlgili 43 soru bulundu
Televizyon ekranı ıslak mendille silinir mi diye düşünebilirsiniz. Hafif nemli olarak silinebilir. Sonrasında iz kalmaması için mutlaka ikinci bir kuru mikrofiber bez ile kurulamamız gerekiyor. Aksi halde ıslaklık üzerinde kuruduğunda izler kalabiliyor.
Temizlik ürün olarak bilgisayar ekranları için özel üretilen dezenfektanlı ıslak mendilleri tercih edebilirsiniz. Elinizde bu ürün yoksa sirkeli su yardımıyla da temizleyebilirsiniz. Sirkeli suyu kullanacaksanız uygulama esnasında cihaza fazla sıvı gelmemesi için kullanacağınız beze bir miktar dökerek temizlemelisiniz.
Televizyonların ekranını silerken yumuşak, yüzeylere zarar vermeyen, çizmeyen bir ekran temizleme bezi olması gerekiyor. Elimizin altında daha kolay bulunuyor olsalar bile kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, gazete ya da farklı bezler yardımıyla televizyon ekranını silmekten kaçının.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
Akıllı telefonunuz veya tablet ekranını temizlemek için, yumuşak, tüy bırakmayan bir bez kullanın. Biz şahsen mikrofiber bez kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ekranda çizik bırakma ihtimali olan kağıt havlu ve benzeri şeylerle ekranınızı silmeyin.
Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır. Telefonun giriş ve çıkış noktalarına su kaçmaması için bu bölgelerde sadece kuru şekilde temizlik yapılmasına dikkat etmek gerekir.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve herhangi bir güç kaynağından çıkarın. Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının.
Televizyonunuzun ekranında dikey veya yatay çizgiler var ise; Harici cihaz bağlantılarınızı kontrol ediniz. Harici cihaz bağlantılarınızı kestikten sonra sorun devam ediyorsa veya harici cihaz kullanmıyorsanız ürününüzü yetkili servisimiz kontrol etmelidir.
Mikrofiber beze ürünü sıkın ve yukarıdan aşağıya doğru temizleyin. Yüzey tamamen kuruduktan sonra cihazı çalıştırın. Tüm TV, bilgisayar, monitör, tablet ve cep telefonu modellerinde Arçelik Quick & Shine TV ve Bilgisayar Ekran Temizleyiciyi güvenle kullanabilirsiniz.
Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır. Ben yazacaktım ama yazılmış; sakız lekesi ısıtılarak değil; soğutulup sertleştirilerek çıkarılır. Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır.
1) Her Zaman Mikrofiber Bez Kullanın
Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder.
Ekran temizleme spreyleri, mikrofiber bez desteği ile kullanılmalıdır. Ekrandan damlamayan özellikte bir sprey, direkt ekrana sıkılıp mikrofiber bez yardımıyla da temizlenebilir. Damlayan bir yapıda ise de önce beze sıkıp daha sonra ekranı silebilirsiniz.
AMOLED (İngilizce: Active Matrix Organic Light Yayan Diyot) OLED ekranlara aittir, ancak aydınlatılmaz, ancak kendileri aydınlatılır. Transistörler tarafından ayrı ayrı kontrol edilebilen ve böylece bir rengi temsil eden küçük kendinden aydınlatmalı diyotlara sahiptirler.
Ekranınıza camsil ile temizleyebilirsiniz, ıslak mendil kullanmayın, ekranı çizebilirsiniz.
kesinlikle yapılmaması gerekir. iz bırakır. laptop ekranını temizlemek çok ama çok kolaydır. bildiğin kuru mikrofiber bir bez parçası ile (marketlerde şurada burada 2 liraya bulabilirsiniz, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, kirlenirse yıkayabilirsiniz) ekrana bir kaç damla su vurarak temizlenir.
Televizyon ünitesi temizlerken her zaman mikrofiber özelliğe sahip iyi bir bez kullanılmalıdır. Sadece su ile temizlik yapmak yüzeysel bir işlem olur. Televizyon ünitesinde sağlıklı ve derinlemesine bir temizlik sağlamaz. Bu nedenle televizyon ünitesini temizlerken mutlaka uygun bir su karışımı hazırlamalısınız.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
Bu noktada mikrofiber bez kullanmanız büyük avantaj sağlar. Hassas yüzeylerde çiziklere neden olmadan ve iz bırakmadan silme işlemini gerçekleştirmenize imkân tanıyacak mikrofiber bezi, kullanım öncesinde hafifçe ıslatabilirsiniz.
Dokunmatik ekranı nemli, yumuşak ve hav bırakmayan bir bezle silin. Notlar: Dokunmatik ekran zarar görebileceğinden evde kullanılan türden temizlik maddelerini ya da deterjanları kullanmayın. Temizledikten sonra dokunmatik ekranın kuru olduğundan emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri