Telgraf Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Işık ve Sıcaklık: Telgraf çiçeği parlak ama dolaylı ışığı sever. İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır, eğer alamazlarsa yaprak izlerinin solmaya başladığını fark edersin. Ancak doğrudan güneş de yapraklarını yakacaktır - tam güneşi seven mor kraliçe çeşidi hariç.
Telgraf çiçekleri sabah ve akşam güneşinden faydalanmalıdır. Yeşil yapraklı olan telgraf çiçeği için çok fazla güneş ışığı istenmez. Yeşil yaprakları olan türü loş ortamda da büyüyebilir. Mor yapraklı telgraf çiçekleri güneşi çok sevdiği için; güneşi iyi bir konumdan alan köşelere yerleştirebilirsiniz.
Telgraf Çiçeği (Tradescantia nanouk), güneş ışığı görmeden gelişim göstermez ve çiçek açmaz. Fakat, direkt olarak saatlerce kavurucu güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Sabah ve akşam ışık alabileceği yerlerde konumlandırılmalıdır.
Sulaması: Çok sık sulama beklemeyen telgraf çiçeğini toprağı nemli kalacak şekilde sulamanız yeterli. Yaşadığınız yerin sıcaklığına, nemine ve evinizin şartlarına göre sulama sıklığı değişecek olsa da ortalama haftada 1 sulama telgraf çiçeği için yeterli görülüyor. Aşırı sulamadan ise mutlaka kaçınmanız gerekiyor.
Telgraf çiçeği suyu çok sever. Yaz aylarında bol miktarlarda sulama yapılmalıdır. Kışın ise bitkiye verilen su miktarında dikkatli olunmalıdır. Soğuk aylarda hafif nemli toprak ideal toprak nemini sağlayacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Dolayısıyla mor telgraf çiçeği bakımı esnasında güneş ışığını çok iyi ayarlamalı ve çiçeğinin hangi türde olduğunu net bir şekilde öğrenmelisin. Telgraf çiçeği 15 ila 20 derece arasındaki sıcaklıklarda gelişir, bu nedenle tipik iç mekan sıcaklıklarında iyi performans gösterirler.
Bu çiçeğin yaz aylarında esintiye direkt olarak maruz kalmaması önerilir. Telgraf çiçeği kış bakımı için ise çiçeğin bulunduğu ortamın 10 santigrat derecenin altına inmemesi gerekir. Kolay büyüyen ve bakımı kolay olan bir çiçek olsa da bunun gibi ayrıntılara dikkat etmek gerekir.
Bu bitkinin yapraklarında herhangi bir sararma veya kuruma gibi bir durum görürseniz eğer bu bitkinin bir problem yaşadığı anlamına gelmektedir. Toprağı çok sulandığı zaman veya çok kuruduğu zaman yapraklarında sararmalar meydana gelmektedir. Bu nedenle sulamayı ihmal etmeyin ve haddinden fazla sulama yapmayınız.
Yarı gölge, doğrudan öğle güneşi almayan yerler hem yaprak renk kaliteleri için hem de bitki gelişimi için ideal alanlardır. Aşırı koyu gölge de bitki çok uzayarak sürgünleri zayıflayacağından sabah ve akşam güneşi görebilecekleri, aydınlık iç yada dış mekanlar bitki konumlandırması için tercih edilmelidir.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
Bu bitki yaz aylarında çiçek açar ve çiçekleri oldukça gösterişlidir.
Yetiştirilen 60 civarında telgraf çiçeği türü bulunur. Sukulent formunda olan bu bitkinin tüm türleri yayılmacı özellik gösterirler. Ülkemizde ise en yaygın olarak 3-4 tane türü yetiştirilmektedir.
Kök oluşmamış olsa bile, bitkinizi yaklaşık 2-3 boğumluk kesip, en alt yapraklarını gövdeden ayırarak direkt toprağa dikebilir ya da suda köklendirip toprağa alabilirsiniz. Suda köklenmesi yaklaşık 2 hafta sürecektir.
Çok hızlı büyüyen ve çoğalan bir tür bitki ve çoğaltılması da bir o kadar kolay. Sizde bu videodan faydalanarak telgraf çiçeğini çoğaltabilir, bu güzel çiçeğin görüntüsü ile evinizi, balkonunuzu güzelleştirebilirsiniz.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz.
Yeşil telgraf çiçeği: En çok bilinen bu tür, Güney Amerika topraklarında yetişir. Yaprakları yeşildir. Kimi zaman beyaz çiçek açar ve sarmaşık halinde her yerde büyür. Tüylü telgraf çiçeği: Mor ve pembe çiçek açar.
Telgraf çiçeği kökeni Güney Amerika olan bir bitkidir. Düz mor renkte bulunabildiği gibi yeşil ile beyaz renklerinin iç içe bulunduğu çeşitleri de bulunmaktadır. Telgraf çiçeği dallarının sarkması ve her dalı saran oval şekilde yaprakları ile mekanlara renk katmak için tercih edilmektedir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Yeşil telgraf çiçeği: Güney Amerika topraklarında yetişen ve en çok bilinen türdür. Yaprakları yeşildir ve nadiren beyaz çiçekler açar. Sarmaşık halde her yerde yetişmektedir.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Telgraf çiçeği bitkisi, sukkulent gövdeli, etli yapraklı, yaprak dökmeyen bir bitkidir.
Telgraf çiçeği, sadece bir bitki türü olarak değil, aynı zamanda sembolik bir anlam taşıyan bir çiçek olarak da kabul edilir. Egzotik ve göz alıcı bir bitki olarak görüldüğünden, bazı kültürlerde zenginlik, refah ve bolluk sembolü olarak kabul edilir.
Tradescantia Türleri
Telgraf çiçeği türleri banyonuzda gelişmesi oldukça garantili bir bitkidir. Daha yüksek nem seviyeleri onu mutlu ve gelişmeye devam ettirecektir.
Çiçeklenme sonrasında budama yapın ve bitkinin şeklini koruyun. Bitkinizi sık sık kontrol edin ve zararlılarla mücadele edin. Özetle, telgraf çiçeği, doğru toprak seçimi, uygun sulama ve doğru güneş ışığı alması ile sağlıklı büyüyebilir.
Parlak Mustafa Çiçeği, tırtıklı ve koyu yeşil yapraklara sahiptir. Nadir de olsa mavi ve beyaz çiçekler açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri