Mum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Çiçeğin yaprak bölümünde 10 cm'lik çeltikler kesilir. Kesilen yaprak, su içinde bekletilir veya doğrudan toprağa dikilerek köklenmesi sağlanır. Eğer suda köklendirecekseniz, bir bardağa su ekleyin ve yaprakları suda köklenene kadar bekletin.
Mum çiçeğinin gelişimi hızlı değildir. Işık alan ve ılık ortamlarda daha hızlı bir şekilde büyür ve gelişim gösterirler. Mum çiçeğinin soğuk havada gelişimi yavaşlamaktadır.
“Mum çiçeği nasıl çiçek açtırılır” sorusuna da cevap verelim. Mum çiçeğinin kökleri sıcak tutulmalıdır. Fazla sulamak, sulama işlemini akşamları yapmak, saksıya gereğinden fazla toprak koymak köklerin serin kalmasına sebep olur. Bu durumda mum çiçeği sağlıklı bir gelişim gösteremez ve çiçek açamaz.
BESİN: Yaz-İlkbahar dönemlerinde ayda 1 defa besin takviyesi kullanmanız gelişimini destekleyecektir. Yaz ve ilkbahar aylarında hızlı gelişim gösteren mum çiçeklerini, çelik demir sopa yada bambu çubuk etrafına sardırarak istediğiniz görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Mum çiçeği bitkisi güneş alan, ılık ortamları sever. Aydınlık olmasına rağmen doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir konumda tutulmalıdır. Klimadan uzak bir köşeye yerleştirilmelidir. Oda sıcaklığında dinlendirilmiş suyla kışın iki haftada bir kere, yazın ise haftada bir kez sulanmalıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Bitki, güneş alan, ılık ortamları sever. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan, klimadan uzak bir köşeye yerleştirilmelidir. Mum çiçeği, oda sıcaklığında dinlendirilmiş suyla, kışın 2 haftada bir, yazın ise haftada 1 kez sulanmalıdır. Sıcak günlerde yapraklarına su sıkılabilir.
Bu bitki parfümlü, nefis kokusu, güzel görünüşlü çiçekleri ve parlak yeşil yapraklarıyla çiçekseverlerin tercih ettiği salon bitkileri arasındadır.
Çiçeklerinize arada sırada şekerli su vermeniz iyi olacaktır. Çiçekli suyu kesinlikle yapraklara veya çiçeklere fısfıs ile sıkmamanız gerekmektedir. Sadece toprağa dökmeniz yeterli olacaktır.
Mum çiçeği bitkisini yetiştirmek için en uygun zaman ise ilkbahar ve yaz aylarıdır. Çiçek açma dönemi ise yaz aylarıdır.
Bundan dolayı da mum çiçeği balkonda yetişir mi sorusu merak edilmektedir. Bu çiçek balkonda yetişir ancak çiçeğin direkt güneş altında tutulmaması gerekmektedir. Kış aylarında ise balkonda yer aldığında sulanmaması önerilmektedir.
zor ve nazik bir çiçek bu. sabır ister. dokunmayacan mesela yapraklarına. küser derler. çiçekleri çok nadir açar. açtığı zaman da nefis kokar.
Sulama Problemleri:
Mum çiçeği, sulama konusunda hassas olabilir. Hem fazla hem de az su, yaprakların sararmasına neden olabilir. Toprağın yüzeyi kuruduğunda, bitkinize yeterli su verdiğinizden emin olun. Ayrıca, bitkinin alt tabağında biriken suyu dökün, çünkü köklerin aşırı sulanmaktan kaçınması önemlidir.
Mum çiçeği uğursuz mudur? Mum çiçeği ile ilgili de genel bir uğursuzluk inancı yoktur.
Çiçeklenme dönemlerinde çiçeklerine su gelmemesine dikkat etmeniz önemlidir. Aksi takdirde çiçekler dökülecektir. Yaz aylarında biraz daha fazla su verirken kış aylarında bitki dinlenme dönemine girdiği için daha az su ister. Örneğin; yazın haftada bir kış dönemlerinde iki haftada bir sulamanız yeterlidir.
Yaprakların yüzeyi mumlu bir tabaka ile kaplanmıştır, bu da bitkiye "mum çiçeği" adını verir. Çiçekler, salkım şeklinde küçük yıldız benzeri çiçeklerden oluşur. Çiçeklerin renkleri beyaz, pembe, sarı ve kırmızı gibi değişebilir.
Adeta bir sardunya coşturan: Haşlanmış yumurta suyu
Hemen her sabah haşladığınız yumurtalardan arta kalan o suları ziyan etmiyor, oda sıcaklığına geldikten sonra bitkilerinizin saksılarına döküveriyorsunuz. Bir süre sonra çiçeklerinizin coştuğunu, bitkinizin çok daha verimli hale geldiğini görüyorsunuz. Nefis.
Çiçek Coşturan Gübre Nedir? Azotlu gübreler içerisinde yer alan çiçek coşturan gübre içeriğinde azot dışarısında bitki besin elementlerinden kükürt içerdiği için toprak için çok değerli bir üründür.
Çiçek coşturan nasıl kullanılır? Çiçeklerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol yaprak ve çiçek vermesi için her sulamada 1 litre sulama suyuna bir kapak çiçek coşturan katarak çiçeklerinizi sulayın.
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Çiçek açtırmak için kullanılan gübreler genellikle yüksek oranda fosfor ve potasyum içerir. Bitkilerin çiçeklenme döneminde ihtiyaç duyduğu besin maddelerini sağlamak için genel olarak NPK gübreleri kullanılır. NPK, gübrelerdeki üç temel besin maddesini temsil eden azot (N), fosfor (P) ve potasyumu (K) ifade eder.
Mum çiçeğim's post. ile mum çiçeği ideal bir ev süs bitkisidir. Nemli ve sıcak ortamı sever.
Balkonda yetiştiriyorsanız kışın eve almalısınız. Aslında evde de gayet sorunsuz yetişebilir. Yeter ki bir parça güneş alacağı bir yerde olsun. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever.
Mum çiçeği, Apocynaceae familyasından Hoya cinsinden ılıman bölgelerde saksı çiçeği olarak yetiştirilen bir bitki türlerinin ortak adı. Uzun ama kendini taşıyamayan gövde (sap) yapar. Yaprakları 6–7 cm uzun ve 3–4 cm genişlikte kalın ve sert, yeşilden kahverengiye dönen renkte olup, üzeri parlaktır-mumlu gibidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri