Kullanım alanına temperli camların ölçüleri değişkenlik göstermektedir. Standart 3 mm kalınlık ölçüsünde minimum ebat 300×400 mm, maximum ebat ise 1000×2000 milimetredir. Çapak olarak bilinen 4-12 mm kalınlıkta minimum ebat 180×350 mm iken maximum ebat 2400×3500 milimetredir.
Daha basit ve anlaşılır yöntem, temperli camın yüzeyine ellerinizle dokunmaktır. Temperli camın düzlüğü sıradan camdan daha kötü olacaktır, temperli cam engebeli bir his verecektir. İki büyük temperli cam parçasını bir araya getirirseniz radyan daha belirgin olacaktır.
Bir Cam Masa Ne Kadar Kalın Olmalıdır? Cam masalar en az 10 mm cam kalınlığında üretilmelidir. Camın tek başına taşıyıcı olacağı, cam masa ayağının kullanılacağı bir masa için 16 mm kalınlığa sahip camlar çok daha dayanıklıdır.
Klasik renksiz camlardır. Kalınlıkları 3 mm den başlayarak sırasıyla 4mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 19mm olarak bulunmaktadır. Erimiş hale bulunan camın kalay üzerinde yüzdürülmesi ile üretilmektedir.
En sık kullanılan 8 mm ve 10 mm olan temperli camlar standart camlara göre 5 kat daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Dolayısı ile patlamalara karşı dayanıklıdır. Görüldüğü üzere temperli camların ebatları söz konusu olduğunda karşımıza farklı seçenekler çıkmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Bunun dışında ev ve endüstriyel tip fırınların kapaklarında, cam masa ve sehpalarda, cam tabak ve pişirme tepsilerinde de kullanılmaktadır. Temperli camlar en az 3 milimetre kalınlığında olmak üzere, kullanılacağı ürüne göre yaklaşık 20 milimetreye kadar farklı kalınlıklarda üretilebilmektedir.
Temperli camların kalınlığı 4 mm, 5 mm, 6 mm ve 8mm gibi farklı seçeneklerde üretilebilmektedir. En çok kullanılan seçenek ise genellikle 5 mm olanıdır. Tabi bu kişiden kişiye ve kullanıulacak ortamlara göre değişiklik gösterebilir.
Cam kalınlığı ölçer esas olarak camın kalınlığını ve ara hava tabakasının kalınlığını ölçmek için kullanılır. Lazer yansıma prensibi kullanılarak, camın ve hava ara katmanının kalınlığı camın bir tarafına yerleştirilerek ölçülebilir, bu özellikle kumpas gibi aletlerin ölçülmesinin zor olduğu yerler için uygundur.
Isıya dayanıklılığı da normal camlara göre daha fazladır. Kırıldığı zaman zar büyüklüğünde küçük parçalara ayrılması nedeniyle kullanıcıların yaralanmasına neden olmayan Emniyet Camı sınıfında bir üründür. Temperlenmiş olan camlarda kesme, kenar işleme (rodaj), delme gibi işlemler yapılamaz.
6mm delikli Cam inci boncuk. Paketinde 1 kilo vardır.
Temperli camlar eşit kalınlığa sahip diğer normal camlara göre en az 5 kat saha sağlamdır. Bu nedenle kırılma olasılığı çok düşüktür.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Bir Cam Vitrin Ne Kadar Sağlamdır? Temperli cam, yaklaşık 24.000 psi basınca dayanabilir. 10 mm kalınlığında 40 cm x 40 cm olan bir cam, yaklaşık 100 kg ağırlığa dayanabilir.
Temperli cam, lamine cama göre birkaç kat daha güçlüdür ve kırılma olasılığı daha düşüktür, normal düz cama göre yaklaşık 250-300 kat daha güçlüdür. Temperli cam lamine cama göre fiyat olarak daha yüksek olabilir bunun nedeni daha çok işlem görmesi ve sağlamlığıdır.
Genel olarak, cam balkonlarda kullanılan camların kalınlığı 8 mm ile 12 mm arasında değişebilir.
Çaplığı ölçmek için camın köşelerini çapraz olarak bir iple birleştirin. İplerin kesişme noktası arasında bir farklılık yoksa bu cam çap değil demektir. Eğer bir farklılık varsa bunu çentil ile ölçtüğünüzde elde ettiğiniz değer camın kaç mm olduğunu gösterir.
Ürün hakkında:Yangına dayanıklı cam, yangın olmayan tarafa alev, duman ve ısıyı geçirmeyen özel bir cam türüdür. E, EW ve EI olarak sınıflandırılırlar. Camın koruma özelliklerini koruyabildiği süre (dakika olarak) camın sınıfını belirler.
Duşakabin Cam Kalitesi ile Uzun Ömürlü Bir Kullanım Elde Edin! Duşakabin cam kalitesi için önemli unsurlar arasında yer alan cam kalınlığı, kesinlikle 5 MM altında olmamalıdır. Bu kıstas harici, camların kesinlikle şişe camdan üretildiğine emin olmalı ve garanti sürecinin varlığına bakmalısınız.
Kırılmayan duşakabin camı diye bir ürün maalesef yoktur. Ancak, duşakabin camları genellikle temperli camdan yapılmaktadır ve temperli camlar normal camlara göre daha dayanıklıdır. Temperli camlar, camın ısıl işlem görmesi sonucu sağlamlaştırılmış camlardır ve daha güçlüdürler.
6 mm Temperli Cam Duşakabin Modelleri
Menteşe odaklı ünitelerde ya da tek parça kullanılan sabit panel camlarında 8 mm temperli cam duşakabin kullanılması önerilir. Bu organizma kurulum ve kullanım dayanıklılık hususlarında etkindir.
Isıtılan cam düz bir mekana yerleştirilmesinin ardından camın sıcaklığının oda sıcaklığına düşmesi beklenir. Ardından da eldiven ve gözlük takılarak camın kesilmesi işlemine başlanır. Cam kesici belirlenen şekil cam üzerine çizilir. Ardından düz zeminde elle bastırılarak kesilen kısımların ayrılması sağlanır.
Kırılmaya, erimeye ve çatlamaya dayanıklı hale getirilmesi amacıyla ısıl işlem uygulanan cama temperli cam denir. Dökümü yapılmış olan cam, 600°C-700°C ısı verilmek ve ardından hava ile ani soğutma yapmak suretiyle temperlenir. Böylelikle oldukça dayanıklı, kalın ve yaralanmalara sebep olmayacak bir hal alır.
Temperli cam söylediğimiz gibi kırılmaz değildir. Göreceli olarak daha dayanıklıdır ve güvenlidir. Bu cam çeşitli sebeplerle kırılabilir. Bu sebeplerden en çok karşılaşılanı mevsim değişiklikleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri