Tempered glass ("temperli cam") koruyucular ise daha iyi bir koruma isteyenlere hitap ediyor. Fiyatları son dönemde oldukça düşen bu koruyucular, çiziklere ve düşmelere karşı daha yüksek bir dayanıklılık sunuyor. Dezavantajları ise, kalın olmaları ve ekran üzerinde bazen kaba görünmeleri.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Tempered glass ("temperli cam") koruyucular, son birkaç senedir popüler hale geldiler. Fiyatları son yıllarda gerileyen bu koruyucular, çiziklere ve düşmelere karşı daha iyi bir koruma sunuyorlar. Üstelik bu koruyucularla ekranınıza daha yakın bir görünüm ve his elde ediyorsunuz, yani kullanılmaları çok daha rahat.
TEMPERED GLASS KORUYUCU NEDiR? İsminden de anlaşılacağı üzere bu tür koruyucular, camdan yapılmıştır. Tempering işlemi, camın bir yaprak halini alacak kadar ısıtılmasından ve hızla soğutulmasından oluşur. Sonuçta ortaya biraz daha dayanıklı bir cam parçası çıkar.
Temperli cam, çarpma veya düşme durumunda kolay bir şekilde kırılma ihtimaline sahiptir. Temperli camın ömrü 6 ay gibi bir süreyle sınırlıyken, nano cam koruyucusunun ömrü 2 yıla kadar çıkmaktadır. Nano ekran koruyucusundaki yumuşak ve yüksek kalitedeki malzeme, ekran koruyucusunu daha dayanıklı yapmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Temperli cam, normal camdan daha güvenlidir. Eğer kırılırsa, küçük ve yuvarlak tanelere ayrılır. Bu sayede, keskin ve tehlikeli parçaların oluşması engellenir. Bu nedenle, temperli cam, otomobil camları, duşakabinler, mobilyalar ve diğer alanlarda güvenlik camı olarak kullanılır.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Temperli camlar, çeşitli amaçlarla kullanılabilen güçlü, dayanıklı ve çizilmeye karşı dayanıklı bir cam türüdür. Temperli cam yüksek bir sıcaklığa ısıtılır ve daha sonra hızla soğutulur.
Telefonun ekranını koruma açısından baktığımızda ise temperli cam malzeme ile hazırlanan ekran koruyucuların çok daha başarılı olduğunu belirtmek isteriz. Özellikle telefonun ekran bölümü darbe aldığında ya da telefonu düşündüğünüzde temperli camlar daha yüksek düzeyde koruma sağlar.
Temperli cam, yapısı itibariyle normal camdan daha dayanıklı bir cam türü olarak biliniyor. 700 derecelik sıcaklığa maruz bırakılan cam birden soğutularak bu özel cam elde edilmekte. Temperli cam, darbe aldığı anda normal cama nazaran boncuk boncuk parçalanarak dağılıyor. Yani temperli cam kimseye zarar vermiyor.
Aslında bir başka soru da temperli cam kırılır mı şeklinde olmalıdır. Çünkü katlanır ve sürme cam sistemlerinde temperli camlar kullanılır. Evet; her cam gibi temperli cam da kırılabilir veya diğer tabirle patlayabilir. Temperli camlar kırılma esnasında binlerce parçaya ayrılarak, canlıları korur.
Özel olarak yüksek ısılara çıkararak ve şok etkisi ile aniden soğutularak oluşturulan temperli cam tipidir. Hal böyle olunca da takdir edersiniz ki cam siparişlerinizin gelmesi 2 haftayı kadar bulabilmektedir.
Evet, temperli camlar kendi kendine patlayabiliyor. Patladığında çevreye zarar vermediğinden tedirgin olmanıza gerek yoktur.
Cam balkon sisteminde temperli camların kullanılmasının bir çok nedeni vardır. Bu nedenlerden bahsetmek gerekirse en önemlisi ısı yalıtımlı camlar olmasıdır. Kış mevsiminde dışarıda ki soğuk havanın iç ortama girmesini engeller ve ısı dengesini korumuş olur.
Temperli Cam Nasıl Temizlenir? Genel olarak bakıldığında temperli camların temizliği ayna temizliği gibidir. Ayna temizliğinde en etkili sonuçları elde etmek için düz örgü şeklinde mikrofiber bezler kullanılır. Temperli camlar da aynı şekilde mikrofiber bezler ile temizlenebilir.
Cephe camlamalarında ısı, güneş kontrolü ve emniyet ihtiyacı nedeniyle binanın cephe sisteminde kullanılan çift camın dış tarafındaki cam; temperli, renkli veya reflektif kaplamalı olarak uygulanmaktadır.
Cevap evet, ancak iyi bir ekran koruyucu almanız gerekiyor. Ekran koruyucuları, çiziklere ve çatlamalara karşı ekranın kendisi kadar açıklar, ancak ek bir güvenlik katmanı sunuyorlar.
Koruyuculuğu daha fazla olan cam ekranlar 9H temperli camlar, 3D nano camlar, 4D nano camlar, 5D nano camlar, 6D nano camlar ve 7D nano camlar olmak üzere gruplara ayrılır. Kırılmaz camlar diğerlerine göre çarpmaya, düşmeye ve darbeye daha dayanıklıdır.
Bir diğer çözüm, ekran koruyucuyu şimdi kullanmak olabilir. Ekran koruyucular ekranın üstüne ek bir katman getirdiği için çiziklerin oluşturabileceği görsel bozulmaların önüne geçiyor.
Ani sıcak değişimi camların iç kısımlarının çekilmesini sağlar. Temperli Cam Kesilir mi, Kırılır mı? Piyasadaki diğer cam çeşitleri gibi temperli camlar da kırılır. Ancak diğer camlardan en büyük farkı kırıldığında son derece küçük parçalara ayrılması, bir anlamda tuzla buz olmasıdır.
Temperleme işlemi cama emniyet özelliği kazandırdığı gibi, camın mekanik dayanımını arttırmış olur. Tempersiz cam ise en fazla 40°C lik ani sıcaklık değişikliğine dayanabilir.
-Temperli camlar otomobil camlarında, fırın, masalar ve korkuluklarda kullanılır. -Lamine camlar akvaryumlarda, kış bahçelerinde, güvenlik ile ilgili risk oluşturacak yerlerde kullanılır. -Lamine cam kırılsa bile içindeki PVB (Polivinil Buteral) malzemesi sayesinde birbirini tutar.
Kullanım alanına temperli camların ölçüleri değişkenlik göstermektedir. Standart 3 mm kalınlık ölçüsünde minimum ebat 300×400 mm, maximum ebat ise 1000×2000 milimetredir. Çapak olarak bilinen 4-12 mm kalınlıkta minimum ebat 180×350 mm iken maximum ebat 2400×3500 milimetredir.
Kırılma, esneme ve termal değişimlere karşı direnç kazanan bu cam, kırıldığı takdirde ise küçük tanecikler halinde parçalanarak, olası bir kaza durumunda sürücü ve yolcuların yaralanma riskini azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri